Hirdetés
Aktív témák
-
batmab
senior tag
válasz batmab #27098 üzenetére
wikings2 :
ha leveszed az oldallapot,általában rajta van a lapon szitázva..pl.msi 7993,vagy asus p5b,vagy hasonlo..a ramfoglalaltok mellett,vagy a pcisinek közt-felett szokott lenni.de láttam már az int.vezérlőre is ragasztva tipuscimkét...
ami neked kellhet:
a lapod tipusával mész a gyártó oldalára,support és/vagy download,ott kiválasztod az operácios rendszert,és letöltöd ezeket:
chipset -,lan-,audio-,vgadriver...egyesével kezdd el feltelepiteni a gépre.
1.chipsetdriver
2.vgadriver
3.audiodriver(ezek telepitése után ált.mindig ujraindul(mindegyik után külön megkérdezi,és érdemes megcsinálni..))
4.landriver(ez csak ritkán kér ujrainditást...)2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
dobri320
csendes tag
válasz kriszbon #27095 üzenetére
Szia Kriszbon!
A tápegységem egy chieftec 400W-os szerkezet.
Ami eszembe jutott még, hogy három vinyó ( 160 - 160 - 120 giga ) van bekötve és egy DVD író, ami összesen négy egység. Az új alap tudná kezelni mind a négyet? Mert ha nem, akkor kellene vennem egy 500 gigás vinyót is pluszban. Ez megváltoztatja az eddigi felállásunkat?Köszönöm
Andrito
Éld át a pillanatot!
-
dobri320
csendes tag
válasz kriszbon #27095 üzenetére
Szia Kriszbon!
A tápegységem egy chieftec 400W-os szerkezet.
Ami eszembe jutott még, hogy három vinyó ( 160 - 160 - 120 giga ) van bekötve és egy DVD író, ami összesen négy egység. Az új alap tudná kezelni mind a négyet? Mert ha nem, akkor kellene vennem egy 500 gigás vinyót is pluszban. Ez megváltoztatja az eddigi felállásunkat?Köszönöm
Andrito
Éld át a pillanatot!
-
gabber01
addikt
válasz #65675776 #27097 üzenetére
Te miről beszélsz? A P43-on van egy 16x PCI-Expressz foglalat (vagy PCX, nem tök mindegy hogy hívjuk?).
A P45ön meg kettő ilyen van és ha két vga van benne akkor meg 8x módban mennek, mert kevés a csatorna.
Valóban, igen, CF-es a cucc, ezt elbasztam, de ez teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy több vga-s rendszerről van szó, mint az SLI is.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
IdiotElf
csendes tag
hello all
asus m3a tól mit várhatok ha egy hd5770 1gb vga-t bele rakok és egy amd x2 6000+ procit meg 4gb ddr2 800mhz- ramot? az alaplap kevés idős lesz vagy eléggé instabil lesz az egészgép mert gyenge az alaplap?[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
IdiotElf
csendes tag
Gigabyte GA-M52L-S3 lapom volt de tönkre ment és nincs jobbra pénzem hogy 20k vagy 10k+ feleti lapot vegyek ha lenne akkor nem ilyet akarnék
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
IdiotElf
csendes tag
válasz gixivo #27111 üzenetére
rendben köszönöm lényeg hogy menjen valamenyire csak lesz szép grafika meg teljesítmény de még sem akóra de sajnos ez van majd ha lesz pénzem lesz jobb el kell viselnem hogy csóróság van és munkanélküliség majd ha lesz melo lesz jó lap
köszi válaszod remélem nem lesz más alkatrészem hibás mert akkor ezt fogom így én is csinálni
további szép estét mindenkinek
-
kriszbon
őstag
válasz dobri320 #27104 üzenetére
Na akkor a táp legalább nem gagyi és elég is lesz szerintem.
A lap 4 Sata és 2 Ide eszközt tud kezelni, tehát ha nem Ide az összes akkor minden rendben. Ramból viszont csak 2 modul mehet bele összesen 4GB (2x2GB), ha most nincs keret a 2 modulra, akkor ideiglenesen elég 1db 2GB-os, túl sokat nem vesztesz hogy nem lesz DC egyenlőre. Ha kicserélik neked a ramot, akkor 22-ből megúszod a dolgot, a régi lapod meg eladod.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
gabber01
addikt
válasz #65675776 #27110 üzenetére
Nekem tetszik a Taktabuktafa .
De valóban nem ugyanaz, utánanéztem, elnézést. Bár a két dolog elég hasonló technológia.
Sok helyen így rövidítik viszont most is a PCIe-t a hangzása miatt PCXnek, sajnos helytelenül. Én is ennek áldozatává váltam .
Ezennel megkövetlek nagyobb tudású kollegám .Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz #65675776 #27115 üzenetére
Azért van. Mindkettő nagy sebességű interfész. A PCIe tulajdonképpen a PCI-X továbbfejlesztése (bár nem annak leváltására készült, és függetlenül fejlesztették tőle, így inkább csak mint utód tekinthető továbbfejlesztésnek, mert kiszorította a piacról), míg utóbbi tekinthető a PCI fejlettebb változatának. A PCIe igazi előnye a PCI-X-el szemben hogy sokkal egyszerűbb felépítésű és függetlenül tudja kezelni az eltérő sávszéleséget igénylő eszközöket, míg a PCI-X annyira gyors, mint a leglassabb elem.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz #65675776 #27117 üzenetére
Sztem ne menjünk bele. Nyílván különbözik felépítésben. A dízelmozdony is tök más felépítésben egy gőzmozdonytól, mégis mozdony, nem? A két interfész célja és használhatósága attól még ugyanaz. Épp attól továbbfejlesztés, hogy más, és jobb.
-
törölt tag
válasz gabber01 #27118 üzenetére
A PCI-X valóban a PCI továbbfejlesztése. A PCI-E viszont nem, teljesen más alapokon nyugszik. A Te gondolatmeneted alapján akár a 8 bites ISA továbbfejlesztésének is tarthatnánk.
A mozdonyos példa megint nem jó. Azt Te sem gondolod komolyan, hogy a dízelmozdony a gőzmozdony továbbfejlesztése. Annyi közük van egymáshoz, hogy mind a kettő síneken mozgatja a szerelvényt. Két teljesen eltérő fejlesztési ág. Tulajdonképpen az autóbusz meg az omnibusz továbbfejlesztése ennyi erővel...
-
nancsik
tag
Hali mindenkinek.Kérlek segítsetek.asus p5b alaplapra felraktam az új 2104-es biost.De azóta a bios a pc kikapcsolásakor nem áll le.probáltam az asus update val vissza rakni a 2101-est,.de sajnos nem engedi.légyszi segítsetek.Hogyan csináljam.ha lehet kérem szájba rágósan mert még sosem csináltam.Előre is köszi mindenkinek.
nancsik
-
gabber01
addikt
válasz #65675776 #27119 üzenetére
Nem értem miért ne lehetne párhuzamot vonni. Annyi az összes különbség, hogy máshonnan származik az energia, amivel az a szerencsétlen elbírja húzni a kocsikat. Egyáltalán nem olyan nagy a különbség.
Egyébként rájöttem, hogy te pont azon hörögsz, hogy a továbbfejlesztés az csak egy bizonyos technológiának a javítása, fejlesztése lehet. De attól még az is továbbfejlesztés, hogy ha egy meghatározó elem teljesen más alapokon nyugszik.
A te gondolatmeneteddel egy villanyautó már nem is autó, hiszen nem robbanómotor van benne, ergo csak annyi közös vonásuk van, hogy kerekeken gurulnak, meg van karosszériájuk.
-
törölt tag
válasz gabber01 #27121 üzenetére
Nem vonta senki kétségbe, hogy a PCI-E ugyan úgy (adat)busz, mint ahogy a PCI, vagy PCI-X, vagy... Ahogy a villanymozdony is ugyan úgy mozdony, mint a gőz- vagy dízelmozdony. Ahogy az elektromos autó is autó. De az autó, mozdony, (adat)busz gyűjtőfogalmak.
Továbbfejlesztés pedig csak akkor lehet valami, ha visszamenőleg kompatibilis valamilyen szinten. Viszont PCI-E-be nem rakhatsz PCI vagy PCI-X kártyát. PCI-X-be lehet telepíteni PCI eszközt. Elektromos autóba nem lehet dízelmotort rakni, ahogy dízelmozdonyba sem gőzgépet.
Egy dolog valamit továbbfejleszteni, javítani. És egy másik dolog leváltani. A PCI-X javított verziója a PCI-nak. A PCI-E viszont a leváltására született, nulla kompatibilitással. Ergo nem továbbfejlesztés. Ha valamit gyökeresen más alapokra helyezel, akkor az nem továbbfejlesztés.
Az első bekezdésedre: ha egyáltalán nem nagy a különbség, akkor mi értelme is volt leváltani a gőzmozdonyokat? És miért szembesülnek egy villanymozdony tervezésénél, üzemeltetésénél teljesen más problémákkal, mint egy gőzmozdony esetén? Talán mert nem is olyan kicsi az a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
pofa
tag
Sziasztok.
7.1-es hang kártya van az alaplapomon, és van egy spdif koaxiális kimenet is. Ezzel kötöttem össze az erősítővel. Az erősítő a digitális hangként érzékeli a hangot, de csak sztereóban szól. Miért...... mit kellene beállítanom, hogy pl. a Cs source-ban legyen 5.1 hang? Vagy bármelyik másik játékban, egyáltalán? -
dobri320
csendes tag
válasz kriszbon #27113 üzenetére
Szia!
Egyik vinyóm sem Satás... Így ennyi boncolgatás után úgy döntöttem, a proci megy vissza, és veszek helyette egy butábbat. A későbbiekben egy nagyobb PC-s beruházásom egy laptop lesz.
Kedves tőled, hogy ilyen sokat nyomoztál és segítettél nekem! Hálás vagyok érte!Üdv.:
Andrito
Éld át a pillanatot!
-
devillike
tag
Sziasztok!
HA jó helyen kérdezem kérlek segítsetek, ha nem akkor küldjetek a megfelelő helyre
Egy Intel D33007 VC37 lapot sikerült szereznem egy Intel Celeron D 345 3.06GHz-es procihoz és semmi t nem hajlandók együtt
A lap kényszermegoldás, mert sürgősen kellene a gép ismerősömnek (családtag németben dolgozik és telefonszámla sok lesz msn hiányában)
Érdemes vele bajlódni, vagy abszolút nem kezeli ezt a procit ez a számomra NÓNÉM lap?
Egy 1.7GHz-es celeron volt benne előzőleg azzal ment.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
front3r
őstag
Sziasztok!
Ha egy alaplapon van egy 6PIN-es csatlakozó bemenet, akkor ugye lehet 4PIN-es csatlakozót is beletenni. Legalábbis az ASRock X58 Extreme alaplapnál. De gondolom máshol is hasonló a helyzet.
Ebben ér valami hátrány tuningnál? Kevesebb feszültséget kaphat a CPU, vagy más alkatrész?Most már persze nem olyan tápom van(előtte 500W-os volt, régi típus), csak erre akartam rákérdezni, hogy mi lehet a következménye annak hogy nem 6PIN-es hanem 4PIN-es csatoló van rákötve a lapra.
Remélem sikerült megérteni a kérdésem lényegét!
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
lsc
nagyúr
válasz front3r #27130 üzenetére
Szerintem és a corsair szerint is resources fül van 8 pines csatlakozó a tx 750-en, nem értem mi a gond.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
yodee_
őstag
üdv!
a kérdésem az lenne, hogy pci-e 1.1ben elindul e a 2.0ás kártya?
köszi
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
törölt tag
Hali !
A játékok az 5.1-et csak az analog kimeneten tudják megszólaltatni vagy a digitális hangkimenetre is rá lehet erőltetni valahogy
Yamaha erősítőre van rákötve a PC digit kimeneten.
Az 5.1-es filmeknél műxik a DD vagy DTS, de ha egy játéknál állítom be az 5.1-et az erősítő csak sztereóban játssza le.
Ötlet ? -
Lenry
félisten
válasz setherian #27135 üzenetére
mert valószínűleg ezek a bankok tartoznak egybe. minden alaplapon minden Dual Channel így működik
#27134) yodee_ menni fog, de valamivel lassabb lesz, meg kevesebb áramot fog kapni, mint PCI-E 2.0-n
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Adiking
tag
Sziasztok!
AsRock 775V88+ lapom van és sikerült elrontanom a BIOS frissítést.
A post képernyő sem jön be. Mit lehet ilyenkor tenni?
Dobd ki, vegyél újat válaszokkal kíméljetek. -
lean
aktív tag
sziasztok olyan kérdésem lenne, h el lehet e kúrni úgy egy alaplapot, ha cmos clearnél nincs kihúzva a 220-as kábel?
no cross no crown
-
rvn_10
senior tag
Hello! GIGABYTE GA-EP35-DS4 vagy ALAPLAP Gigabyte EP45-UD3LR. Intel E5200 2,5@3,33 - EKL CPU Cooler - 2x2GB OCZ DDR 2 1066 MHZ - Sapphire 4850 512 ddr3 - ez a konfig menne bele. Később talán nyáron raknék bele egy izmosabb procit. Jelenleg ep31 ds3l-em van.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
TechnoCole
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a fent említett lappal kapcsolatban:
Minap frissítettem a BIOS-át a legújab xxxxxx-11 verzióra a Flashmenü (?) programmal.
Újraindítom, szépen csipog, bios defaultra, biosba be. minden oké. beállítgatom, restart, semmi. táp kikapcs-bekapcs, semmi. clear cmos, semmi. elem kivesz, semmi. ramok, kártyák kivesz - semmi. a fentiek heves kombinációja - semmi
reggel retry fentiek - semmi
Elpusztult volna a deszka?
Ha tudtok, írjatok mielőbb! Köszi!
.. végül a procit is kiszereltem, de sajnos nem indul el a lap.
pontosabban ventik pörögnek, alaplapi ledek világítanak, de a lap nem is csipog, videojel nincs. -
gabber01
addikt
válasz TechnoCole #27148 üzenetére
Hát ha már nem is csipog az nem túl jó jel...
Kicsit feljebb említették Dryman kollegát. Én is őt tudnám hirtelen javasolni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Aktív témák
Hirdetés
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELADÓ!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest