Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Jövök pénteken az m3-on, megint tele volt idiótával. A csúcs egy bácsika, ctr-rel 100-110 között zúzott a belső sávban úgy, hogy a külső sáv üres volt. Az a fajta sofőr, aki megöleli a kormányt, a mellére húzza és görcsösen próbálja megoldani a feladatát.
Igen, nem elírás, ctr volt. Aki nem ismeri a hondás szlenget, honda civic type r, magyarul egy utcainak látszó, de inkább versenyautó. -
_seth_
veterán
válasz
george11 #489 üzenetére
Előzetes tervek alapján csak ideiglenes lett volna a fehér szín rajta de már megszoktam és lassan tetszik is, hogy nem átlagos... na jó ha vki 150-et hozzámvágna, hogy telibefújassam nem sokat gondolkoznék rajta
Egyébként meg 150-ből inkább bringát vennék... ugyanolyan jól megy fehér elemekkel is mintha színre lenne fújva
Egyébként úgy terveztem, hogy addig lesz meg ez az autó amíg tanulok... az még pár év de max 4-5 évig... utána max második autóként esetleg megmaradhatna... szal sokat nem is akarok költeni rá, legyen műszakilag jó állapotban ez a lényeg (saját és mások érdekében). -
_seth_
veterán
Igazuk, volt nem is azért mondtam, csak a tapasztalataimat írtam le. A kék helyzetjelzőt ki is akartam venni csak elfelejtettem (egyébként ezeket a 3000 forintos előműszakin mondták el, érdekes módon arról volt papír mindenféle adattal amit néznek, fékerő, fékeltérés, súly, terhelések stb...). Fékcsőcsere természetesen kellett, egyértelmű, hogy ha valaminek jónak kell lennie az a fék, még a fő munkahengert is ellenőrzésre írták elő de szerelő azt mondta, hogy nincs baja... igaza is volt mert mióta a fékrásegítőhoz vezető lyukas levegő cső ki lett cserélve egészen más lett a fék is (hamarabb kezd el fogni). Gumiharang: persze, főleg, hogy filléres tételről van szó (asszem 400 huf kadetthez...).
Mocitető: [link] belóg a lámpatest elé ez pedig bukó mint kiderült, semmi gond vissza lett rakva a gyári motorháztető azzal át is ment, egyébként a fény útját nem akadályozza ha mégis akkor az nem vehető észre szabad szemmel...
Végére pedig: mivel itt volt előműszaki így az éles vizsgán már gond nélkül átment igaz nem 9e volt a műszaki vizsga önmagában hanem 20e de ez 2,5 hónapos javítgatás után nekem már belefért főleg, hogy ha kpm-hez megyek elsőre tuti megvágják akkor pedig az is 18e jah és arról az apróságról nem is szóltam, hogy az autónak 3 hónapja lejárt a műszakija mire vizsgára ment, nálunk pedig csak vállalkozónál lehet műszakiztatni nincs kpm... (ez idő alatt kb 4 kilométert tett meg az autó: festő, szerelő, vizsga...). De a lényeg, hogy mindenféle trükk nélkül átment az autó műszakin majd zöldkártyán is aminek nagyon örültem(annyi trükk volt, hogy mocitető a vizsga után egyből vissza lett cserélve majd a kék helyzetjelzők is de azokat kivettem kb 1,5 hónapja amikor láttam egy este haverral, hogy egy rendőr a főutcán minden egyes autóst megvág valamilyen indokkal... így ha lehet okot nem adok nekik erre....
[Szerkesztve] -
george11
addikt
-
george11
addikt
Itt Kecskeméten tudomásom szerint 2 (normális)vizsgáztatóhely van.
Az egyik a KPM, ahol időpontot adnak( 1-1,5 hónap), a másik egy maszek, ahol nincs időpont, csak sorbanállás. Ez a sorbanállás úgy néz ki, hogy odamész reggel 6 körül(ekkor már sor van), 8-kor nyitnak, és talán 13-14 óra körül bejutsz ...
Én inkább a KPM-et választanám. -
bambano
titán
válasz
george11 #476 üzenetére
Azért (sem) értem ezt a kpm dolgot, mivel a totalcarosok is panaszkodtak, hogy a pesti kpm vizsgabázison 3-4 hónapra előre adnak időpontot. Mivel az általam használt kedvenc társaság éppen a műhelyét költöztette, mikor ilyen bajom volt pár hete, felhívtam a márkaszervizemet, hogy vállalnak-e, kaptam két napra rá időpontot. A telefonhívás és a kocsi visszakapása között nem telt el 48 óra. Akkor minek kpm??
No de én se érthetek mindent... -
bambano
titán
A kék helyzetjelző izzó explicit szabálytalan. A fékcső csere nem csak a te biztonságodról szól, a gumiharang cserével neked tettek jót. A motorháztető cserét nem teljesen értem, ha a fényszórók sugarába nem lóg bele...
Egyébként a kétszer drágább cég nem biztos, hogy drágább, ha tuttira elsőre átgurul a jármű. -
_seth_
veterán
Nem kell feltétlenül a kpm-hez vinni az autót különösen ha nem 100%-os, akkor inkább dupla áron vmilyen véghez kell vinni ott kevesebb dolgoba kötnek bele.
Nekem még cégnél is leparancsolták róla a morcosított motorháztetőt és kivetették a kék helyzetjelző izzókatMásba nem kötöttek bele, na jó hajlékony fékcső és féltengely gumiharang cserét is kértek valamint hátsó lámpák ellenőrzését (2,5 hónapos kasznis meló után nem volt 100%-os mind).
-
dokar
addikt
válasz
george11 #470 üzenetére
valakinek átmegy az autója fóliával, valakinek meg nem
akinek van bizonylata és mégsem megy át, akkor az szégyelheti magát
hallottam már a kméti kpm-ről, lehet, hogy oda viszem egy hónap múlva műszakiztatni a verdát, mert sokkal olcsóbbak. már csak az kérdéses, hogyan viszonyulnak a motortérben történt átalakításokhoz és a hangosabb kipufogó hanghoz -
bambano
titán
válasz
george11 #464 üzenetére
És ezzel mi a baj?
Egyáltalán, mi a fenén vitatkozunk, amikor én elmondom, hogy mit tudok a dologról, kolléga előkaparja a legújabb hivatalos szabályt, kiderül, hogy a hátsó ablaknál tévedtem csak (mert ott változott a szabályozás), majd elkezditek sorolni az érveket, amik nem cáfolnak semmit???
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
george11 #460 üzenetére
Az xy jellemzőben benne van az is, hogy mennyi a fény és a hőáteresztő képessége. Nekem is volt műbizonylatom, amikor fóliás volt az autó. A fóliázó cég nem adhat arról bizonylatot, hogy a fólia megfelel a törvényi kötelezettségnek, mivel az a teljes áteresztő képességről szól, ők ennek csak a feléről rendelkeznek.
-
george11
addikt
Mert havernak a vizsgán vakartatták le a műbizonylatos szabályos, blabla fóliát az első oldalablakokról. Azzal indokolták, hogy nem lehet rajta fólia, hiába mondtuk, hogy ez nem így van. Annyi volt a válasz, hogy addig nincs vizsga amí rajta van a fólia... (ez tavaly nyáron volt)
-
george11
addikt
A műbizonylatot nem arról adják, hogy ez a fólia megfelel a törvényi kötelezettségnek, hanem arról, hogy XY cég gyártotta, XY jellemzőkkel bír, és XY cég ''ragaszotta'' fel az üvegekre.
Az én Hondámon is műbizonylatos fólia volt(3M), amiben leírták, hogy milyen alapanyag, milyen tulajdonságokkal, és ki tette fel. Ennyi. De ez vizsgán/igazoltatásnál semmit sem ér !!!
Ööö fákk ezt bambano-nek címeztem volna
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Nézd.. Tekintve, hogy nem vagyok otthon a témában, nem fogok leállni vitatkozni veled. Én azt mondtam el, amit a srác mondott nekem. Kamionsofőrként valószínűleg nem keres rossszul, de nem hiszem, hogy beleférne neki minden héten lefizetni az intézkedő rendőröket...
Ha meg kellett kenni valakit azért, hogy legyen fóliája és megtette, az ő dolga - én csak elmondtam, hogy valószínűleg ezért utaznak rá... -
bambano
titán
válasz
DeadMeat #454 üzenetére
Az autó első szélvédőjének a ráeső fény 75%-át, a többi üvegének a ráeső fény 70%-át át kell engednie. Mivel a korszerűbb autók üvegei gyárilag szinezettek, micsoda meglepetés, hogy pont erre a szintre, ergo a gyári szinezés már sötétít pontosan annyit, amennyit a szabály megenged. Erre bármit raksz parkoló büntetés zsacsit leszámítva, az szabálytalan.
A hátsó két ajtó üvege nem számít, azzal csinálsz, amit akarsz. Viszont a hátsó ablakot akkor is kicsomagoltatják veled a vizsgán, ha 3 tükör van az autón, a két tükör mostanában már nem elég személyautóra. Erre vonatkozó szabályt nem tudok, személyes szívás alapján mondom.
Amiből az is következik, hogy ha az első ajtókon vagy a hátsó üvegen fólia van, az definíció szerint szabálytalan, ezért a műbizonylat léte kenőpénz gyanúját teszi megalapozottá.
Az más kérdés, hogy normálisabb rendőr nem szól, ha nem betonfeketére van fóliázva az autó. Van, hogy azért se szól...
A hsz-edben a téveszme az, hogy nem a fóliának kell 70-75%-ot átengednie, hanem a fóliának és az üvegnek együtt. -
DeadMeat
nagyúr
2006-tol adnak mubizonylatot hivatalosan is,ha a ket elso ablak legalabb 75% fenyateresztesu foliat rakatsz,a 2 hatso ablakra mehet 0%-os is,es ha van aza uton 2 tukor akkor a leghatso is lehet 0%-os.Egyedul a szelvedot nem lehet telibe foliazni,csak a napellenzo vonalaig szabad.
-
bambano
titán
Ott, hogy ha rendesen betartják a rendeletet, akkor nem lehet fóliázni. Egy mai korszerű autón bármilyen fólia szabályellenes.
Ergo a műbizonylat léte hogyismondjam csak, anyagi előnyökért elszenvedett ideiglenes gyengénlátás esetének alapos gyanújára enged következtetni.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Érdekes dolog ez a rendőr utazik az autóra téma...
Az egyik sofőr ismerős szokott panaszkodni arra, hogy egy héten legalább egyszer biztosan elkapják a yardok egy ellenőrzésre és csak tippelni tud, hogy miért... Egy lesötétített géppel közlekedik, valószínűleg ezért harapnak rá előszeretettel. Hivatalos, műbizonylatos fólia van a gépén.
Engem nem szoktak leállítani ( még egyszer sem ellenőriztek, mióta megvan a verda ), pedig ugyanaz a típus, ugyanaz a szín - a különbség csak annyi, hogy az övé dízel, az enyém meg benzines ( bár ez a dolog szempontjából lényegtelen ) és hogy az enyém nincsen lesötétítve...
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
george11 #448 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék... Alapvetően a rendőrt két féle paranccsal szokás utcára küldeni: egyik, hogy vigyázza a rendet. Ha ilyen üzemmódban van, akkor lehet vele normálisan tárgyalni, nem csak zsebre. Ha meg az az utasítás, hogy statisztikajavító céllal osszon ki x darab büntetést, akkor tökmindegy, kezelhetetlen a rendőr.
-
I_Am
veterán
válasz
george11 #446 üzenetére
Jó ezt a repedt - törött búrás dolgot hagyjuk már, mikor félszemű, meg vak kocsikkal közlekednek az éjszakában egyesek, meg rommá tört szarokkal, törött szélvédőkkel és még sorolhatnám.
Hidd el, hogy ha ott a helyszínen csinálja, akkor elkérem a jelvényszámát és feljelentem. Ezek után meg elmagyarázom neki, hogy ha leteszi a szolgálatot hat cigány fogja molesztálni, mert nem érdekel mennyibe kerül, tuti elvetetem a szűzességét hátulról. -
george11
addikt
Repedt/törött búrával nem közlekedni szabálytalan( műszakin is elhasal az ilyen autó).
''Ha meg a szemem láttára csinálja ott a helyszínen letolom a gumibotot a torkán az tuti.''
Ezt lehet próbálgatni, de nem tuti, hogy megéri
Én egyszer szívóztam rendőrrel Cegléden vagy 6 éve, és azóta is, ha arra járok, akkor kapom tőlük az ívet ... nem éri meg
Volt olyan spanom, akiről tudták, hogy mit csinál(t)-ezt nem reklámozom-, de nem tudták rábizonyítani, és bevitték az örsre. Másnap a kórháznál találkoztam a gyerekkel, mert látleletet volt ... radiátorhoz bilincselték, és ütötték, mint a gép. ( a dologhoz hozzá tartozik, hogy a gyerek nem volt egy földre szállt angyal, szóval nem közlekedési szabálysértésért b@szogatták, de ennek ellenére elég jól megvilágította a dolgot, hogy azt csinálnak a yardok, amit akarnak...) -
I_Am
veterán
válasz
george11 #440 üzenetére
Ha a búra meg van repedve, mehet a francba.
Ha meg a szemem láttára csinálja ott a helyszínen letolom a gumibotot a torkán az tuti.
Ma egy b*** gyalogos felhajtotta az egyik ablaktörlőmet, mert nem tetszett neki, hogy felálltam a járdára. (természetesen tábla engedélyezte) Ha ott lettem volna tuti addig ütöm amig mozog a nyomorékját. A móka az egészben, hogy valószínű észrevette, hogy ott van egy kis pisztoly a műszerfalon, igy a másikat már nem merte felhajtani.
De ha megláttam volna tuti, hogy kidobom az úttestre egy kamion elé. -
bambano
titán
válasz
george11 #440 üzenetére
Havert egyszer megállították, minden rendben volt egy papírt kivéve: saját kft-je nevén volt az autó és nem volt papírja róla, hogy használhatja. Haver hamar rájött arra, hogy kell jó útra terelni a rendőrt. Mondta, hogy igaz, nincs ilyen papírja, de van nála cégbejegyzés, bélyegző, igazolni tudja, hogy van aláírási joga a cégben, úgyhogy elővesz egy üres papírt és a rendőr diktáljon neki egy ilyet. Na gyorsan elzavarták
-
george11
addikt
válasz
DeadMeat #441 üzenetére
Engem hál' Istennek ritkán találnak meg, de van egy érdekes tendencia :
Amíg a Civic-el jártam, addig mind meg akart vágni, kiszedett a sorból, hogy megnézze a papírokat stb., és általában meg is büntettek( fólia miatt, pedig nem volt sötétítő, csak színtelen hővédő fólia, aztán amiatt, hogy a szélvédő tetején a kocsi színére festett csík volt/ csak a napellenző aljáig ért/ stb... feltűnő piros kocsi, nagy hanggal --> mekkőbüntetni
)
Amióta a Bravo-val járok még egyszer sem állítottak meg sehol 3,5 év alatt( a Civic kb. 1.5 évet volt nálam)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
george11 #440 üzenetére
Ilyenrol en is hallottam mar,nem egy esetben.
Ilyen mindenaron megakarlak buntetni szituacio nekem is volt,3. napos volt a skoda.Vadi uj eu lada,elakadasjelzo,4 garnitura izzokeszlet,potkerek,minden ami kell... Bevasarlasbol jottem az osokkel,tele csomagtartoval.A kollega meg mindent megnezett,elkert,meg a potkereket is akarta latni,holott ugye nem kotelezo.Mondtam neki pakolja ki a cuccokat hatulrol,aztn megmutatom nekiErre elzavart..
-
bambano
titán
válasz
george11 #438 üzenetére
Egyszer jártam így, ilyen akarja megváni műsorral... Volt egy szakadt kadettem, szépen kilakatoltattam, új fényezés, motort, fékeket, mindent rendberakattam, kapott egy garnitúra új gumit. A vizsgán lendületből ment át kenőpénz nélkül, tiptop volt minden. Vidéki kisváros, húsvét másodiknapja, egy szakasznyi rendőr ellenőrzött a város végénél. Mese nem volt, húsvéti díszruhán, fehéringen kilométerekről látszott, hogy be van kötve az öv, gyerek gyerekülésben, becsatolva, friss műszaki, zöldkártya, stb.
20 rendőr fél órán át rohangált körbe a kocsi körül, hogy meg tudjanak büntetni, nem tudtak. Látni kellett volna az arcukat, mennyire utálták a dolgot -
dokar
addikt
válasz
DeadMeat #432 üzenetére
én is szoktam lesni a reakciókat. ha egy kocsiból bömböl a zene és fiatalos figura ven benne, akkor lámpánál mellette megállva felkapcsolom a neonokat és adok egy pici gátfröccsöt (amúgy is hangos az autóm), erre az esetek 99%-ában üveghangig töténő pörgetés és gumileégetős startot vágnak be zöldnél. utána meg lehet neki integetni is az ablakból.
múltkor egy ilyen bőgetős versenyzős gyerek mellé beálltam. vadul nézte a lámpát, gondolom ezért nem vette észre, hogy beállt mögé egy rendőr. a gyorsulásos produkciója után szépen le is kapcsolták.
-
DeadMeat
nagyúr
Ez tok jo moka
En elvezem ezt csinalni... Odaall mellem a lampanal az arc,jelzi h mi a szandeka ugye a motorbogessel,en is kicsit megforgatom a motort,jelezven hogy benne vagyok.Persze o csikorgo gumikkal kilo? a kovetkezo,kb 50-100 meterre levo lampaig,enmeg csak elcsorgok vigyorogva.De rajt elott meg jol megnezem milyen grimaszokat vagnak,az izgalomt,az eros koncentracio miatt osszehuzott szemmel figyelik a lampat.Olyan jokat szoktam nevetni rajtuk
-
deicide
veterán
válasz
george11 #428 üzenetére
én is leszoktam róla, bele lehet unni hamar. Csak az a baj, hogy amióta szárny, meg lexus lámpa, sportdob, stb van a kocsin, azóta mindenki versenyezni szeretne, és gondolom örömteli arccal húznak el a lámpánál, mikor én gyorsitás gyanánt 2000es fordulatnál kettesbe teszem és szép lassan elcsorgok a másik, amúgy piros lámpáig.
-
george11
addikt
világítós ablakmosó
neon a kocsi alá
neon az utastérbe
stroboszkóp a lámpákba
tesco kék/zöld helyzetjelzők, rendszámvilágítás
tesco racing üléshuzat
tesco pedálok, váltógomb, kormányburkolat
alu hatású gumiszőnyeg
krómcsíkok mindenhol
autó ültetése flex-el
No Fear, NOS, Greddy és hasonló matricák
SAL zene a kalaptaróban 4 oválhangszóróval
És még sorolhatnánk ... -
george11
addikt
válasz
The Butcher #423 üzenetére
Aki tud vezetni, és felmérni a helyzetet, az nem gyorsulgat a városban az egynégyes astrával amin van krómos tesco dísztárcsa, meg szőröskormány, meg dobókocka a tükrön, sem mással.
Az, hogy országúton, vagy pályán odalép neki, és egy kicsit örömködik, ha nincs forgalom az más, de a lámpás gyorsulásokról le kéne szoknia mindeninek.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Jajmán, ne légy ilyen agressziv!
Vagy hogy szoktátok rám mondani?... indulatos, szemellenzős, radikális, fröcsögő...
Apropó.
Ma jöttem haza vizalatti fotótok vásárlásból, és a teréz körúton a lámpánál egy kb 18 éves fiat uno állt mellettem, benne persze vagány srác, mellette az aktuális csaja. A kis gépszörnyt a rozsda tartotta össze, nemtom hány hengere lehetett, de 1 néha ki-ki hagyott, erre eccercsak felbőgeti a motort vagy 4000-ig
Átpislogtam értetlenül, de nem volt kedvem átszólni, hogy én nem prögetném, mert örüljön ha még 2 napot elmegy alapjáratonEgyébkéntis jobbra kanyarodtam, igy nem volt esélye lealázni. Ilyen vagyok.. megfutamodtam.
-
Andie
őstag
válasz
The Butcher #420 üzenetére
És milyen vasad van, hogy ilyen bátran felveszed a kesztyüt bárkitől, aki beáll melléd a piros lámpánál?
Nehogy meglepődj, ha arra járok -
bambano
titán
válasz
The Butcher #420 üzenetére
Az ilyen büdös parasztokat szoktuk gyorsan és alaposan leszólni itt, mert az ilyenek szoktak jogsi nélkül összeszakadt bmw-vel buszmegállókat eldózerolni. (az, hogy neked már van jogsid, egy kevéssé fontos mellékkörülmény, attól még nem tudsz vezetni).
Szerintem ilyen stílussal se utcára ne menj, se ide ne irkálj. -
The Butcher
tag
válasz
george11 #422 üzenetére
Az ilyen sufni tuningtól király , van 1 hónapos rutinom autósoktól egy kicsit én is kivagyok.
Egy vessző hiba volt, meg az elején egy vagyok is félreérthető volt
Egybk lehet szidni őket, mert egy részét én is szidom, de más az aki rendesen tud vezetni, meg van az aki állatkodik, és nem tudja felmérni a helyzetet.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
hobizoli #419 üzenetére
Akkor is durva, az meg mégdurvább, hogy még be is vállalja a gyár, hogy ez ilyen.
The Butcher : Ha jól értelmezem, akkor van egy hónapos rutinod, és gyorsulgatsz városban?Szerintem félreértetted a topic témáját, mert itt pont az utcai racinghuszárokat szidjuk
[Szerkesztve] -
The Butcher
tag
Jah olajból ami nagyon jó, csak elég komoly áron fut Castrol Edge 5W-30
Benyából pedig amin meglepődtem, Shell V-power Racing aminek az ára szintén a csillagos eget veri, de rájöttem amit eddig hülyeségnek tartottam, hogy jobban pörög az autó tőle és kevesebbet eszik. De ebből 1 évbe max 3x tankolok (karácsonykor, születésnapomon, meg húsvéti locsolás után). -
The Butcher
tag
Az ilyen sufni tuningtól király vagyok, van 1 hónapos rutinom, autósoktól egy kicsit én is kivagyok. De egybk a száguldozást magam sem vetem meg, mert nem tudom, de nekem már annyi elég, hogy vki a pirosnál mellém álljon és már akkor el kezd felmenni bennem a pumpa, hogy oda kell rakni, nyomni kell neki. Nem tudom miért van, de sok anyagi gonddal jár ez a ''betegségem'' szenvedélyem, mert hiszen nem 2 fillér egy liter benzin. Egybk a legkomolyabb ilyen száguldozós utcai buli a Gumball 3000. Eszméletlen gazdagok, durva kocsik, fullos csajok, és állati bulik, na az kemény
Röviden: Jó móka ez utcán való gyorsulgatás meg egyéb ilyen cuccok, csak rendőr ne lenne, meg lehetne olcsóbb a benzin -
prmcsk
addikt
válasz
hobizoli #410 üzenetére
Hidd el, hogy van ennyiért olaj, a haver is most vett valamilyen méregdrága ''csodát''
de pontos tipusokat nem tudok, mert én ''óccsót'' használok.
Egy PD-TDI A4-es ódiba vette és csak annyit kérdeztem, mikor térdre estem az
árától : Nem gondolod, hogy verébre, ágyúval lősz ? -
george11
addikt
válasz
Dr. Ernő #412 üzenetére
Eleinte (az első 1000km-en) 3000 fölé nem pörgettem, de kerültem a túl kis fordulatot is. Szóval 2000-3000 közt jártam vele, és ''óvatos'' gázzal.
Aztán szépen lassan ''szoktattam'' mindig 500 fordulattal feljebb, és egyre határozottabb gyorsítáoskkal(de csak szelep utánállítás után).
Aztán ahogy letelt végre a bejáratás, akkor szépen lassan egyre feljebb egész a leszbályzásig, persze fokozatosan -
hobizoli
nagyúr
Havercsaj palijanak ceges VW Passat 2.0 PDTDI-jeben ott vigyorog hatul a csomgeterben egy liter PDTDI oil.
Na vajon me'...
Az ember nem igazan hajtja, mert ha nem kell a kocsi, akkor motorral jar be, a csaj meg szinten nem tiporja (igazabol tobbet jart vele o, mint akie).
A sajat 8gen Civic-je meg ijenkor otthon dekkol
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Az mijen olaj az 5-8k/liter arert?
Castrol TWS 10W-60 az 3.900 penz per liter aron lattam, ez a jelenleg futo BMW M5-be valo oil. A Formula RS / Edge Sport 10W-60 meg 3290 literenkent.
Mindketto full szintetikus, es nem mondanam vmi hikomat markanak sem.
Tavasszal vettem 2x4 litert hazhozszallitassal brutto 18k-ert
hobizoli -
george11
addikt
''Az én tapasztalatom az, hogy ugyanannyi olajat zabál a kocsim 5w30-ból mint 10w40-ből. De lehet, ezt egy szelepfedél tömítés csere meg fogja oldani.''
Ez jóAz olajfolyás az nem olajfogyasztás
A 110K szerintem simán szíjak nélkül van, mert egy 1.4-es (sima AEX motorkód) Polo 6N -es szűrős-olajas szervize is 60-65K. -
bambano
titán
válasz
george11 #404 üzenetére
Opelnél az időszaki szerviz, olajcsere, új olajszűrő, új benzinszűrő, új légszűrő. új pollenszűrő, féktisztítás, meg még egy-két szokásos dolog (átvizsgálás, népkábítás), stb. szokott beleférni 44-50k-ba.
A 110k akkor hihető, ha vezérműszíjat is cserélnek, görgőkkel. Nekem az astra akkor volt 140k, amikor a kipufogót, akkumulátort, vezérlést, meg egy halom mindent cseréltek, javítottak egyszerre. A 110k pusztán olajcseréért a tollashátú tügyfél lerablása. -
bambano
titán
Az emelt idejű karbantartás a köznapi neve annak a szervizintervallumnak, amikor nem fixen 15 ezrenként cseréled az olajat, hanem ráhagyod a fedcompra, hogy szóljon. A fedcomp pedig terheléstől függően, de max. 30 ezer után küld olajcserére. Volt olyan kollégám, akinek ugyanolyan borája volt, mint nekem, és 14 ezer után ment szervizbe, nekem meg 30 ezernél se szólt még, de akkor már elvittem, fedcomp ide vagy oda.
Amit az olajról írtál, az egyrészről korrekt, mert tényleg úgy van, másrészről meg tényleg vicc. Ez a való élet.
Az én tapasztalatom az, hogy ugyanannyi olajat zabál a kocsim 5w30-ból mint 10w40-ből. De lehet, ezt egy szelepfedél tömítés csere meg fogja oldani. -
george11
addikt
Egy sima olajcsere (olaj+szűrő+alátét) bele szokott férni 35-40 K-ba.
Valószínű nem sima olajcsere volt, hanem 30/60.000-es szervíz, mert ott csere a légszűrő,üzemanyagszűrő,pollenszűrő is, így már talán hihető a 110K.
De az 100%, hogyha kipróbálnák a népek a mezei 10W-40-es olajat, akkor minimalizálódna/eltűnne az olajzabálás.
Amúgy én anno kipróbáltam az 5W30-as olajat akkori saját gépemben, és nem ette. Egy 92-es 1.5 Civic volt, amibe került, pedig annak sem volt gyári a motorja. Eleve félhalott mocival vettem. Szét volt hajtva a lelke, füstölt, minden baja volt. Kellett neki egy sor szelepszárszimmering, egy darab szelep csere, gyűrűzés(pénz híján egy Audi A4-es gyűrűsora lett átalakítva, ez került bele), hónolás, hengerfejsíkolás. Ez volt összesen 96K-ba. Aztán jött a járatás 5000km-ig, de úgy, ahogy a nagykönyben meg van írva. Szóval eléggé összeállt a dolog a végére, mert még ezt a híg szar olajat sem ette, csak hidegen csörömpöltek vele a szelephimbák(ez még nem hidrotőkés volt), így csak egyszer használtam ilyen csodaolajat . -
prmcsk
addikt
Ezt én is tudom, de számolni is......Mi az emelt idejű karbantartás ? 30.000km ?
Egy jobb minőségű fullsynt olaj ára 5-8k / liter. számoljunk 6k x 4 litert, ami = 24k
olaj. Ha igazak a hírek, ebből még utántöltve elcsipeget a 30.000km alatt szerényen mondjuk 8 litert, ami + 40k, összesen 64k csak az olaj. Na ez a vicc !
Csökkentse le mindenki magának az olajintervallumot 15.000km-re, a fele annyi
hosszra tegyen bele jóval olcsóbb 10W40-es olajat és mivel sűrűbb még az is lehet,
hogy fogyni sem fog annyi....
Tudom persze, hogy ez sem a ''csodaolajgyártóknak'', sem a szervizeknek nem érdeke. -
bambano
titán
Ha emelt idejű karbantartásra van beállítva az autó, akkor abba full szintetikus olajat kell tenni. A fullsynt olajból én még nem láttam 5w30-nál vastagabbat. A 110 rugós olajcserében valószínűleg van más is, kisebb autókon ennyiből megvan a vezérműszíj cseréje görgőkkel, vízszivattyúval.
-
prmcsk
addikt
válasz
george11 #398 üzenetére
Megint ott a lényeg....
Bármelyikük is csak úgy próbából az 5W30 helyett belerakott 10W40- et ?
Ezt ugatom mindenkinek, szerintem nem jó a ''húgyhíg'' és patika árú olaj egy
utcai autóban, mert a motor hézagjai nem erre lettek kitalálva.
Olvasom az egyik linken az olajcsere árát, ami 110k
Nálam ez 4500 + 1100 = 5600huf, persze ez sem igaz, mert az 5 literes flaskában
marad még úgy 1,5 liter ( 10W40 Rowe diesel)
Valaki írja már le, hogy mit tesznek bele ennyiért és minek, ha fogyasztja ?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest