Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi666
senior tag
-
tibi666
senior tag
mostanában teljesen nyugodtan közlekedek. autópályán a tempomatos 150 helyett beálltam 135-re, közel egy litert spórolok vele 100km-en. igaz, mostanában csak éjjel pályáztam, akkor amúgyis óvatosabb vagyok. nappal lehet, hogy visszaállok a 150-re.
közúton tempomatos 105. egy-egy előzésnél becsúszik a 140-150, fogja a fene egyesével végigelőzni a 90-el pötyögő sort.
illetve evo neot tankolok, kevesebbet eszik tőle az autó, szebb a hangja, és valamivel finomabban megy. régebben nem néztem annyira a fogyasztást, szóval nem tudom mennyire rekord közeli, de sikerült egy 500km-es túrát megjárni 6.2-s átlaggal. 3 ember, klíma nélkül, 200km pálya 135-tel, a maradék 300km pedig közút, 105-tel. néha padlózva, egyébként kényelmesen utazva. egy 200 lóerős, közel 2 tonnás géptől nem rossz szerintem.
-
tibi666
senior tag
komoly nehézségek árán, de lenyomtam.
-
tibi666
senior tag
vezetés közben milyen zenéket hallgattok?
én most cascada-ra vagyok rákattanva, emlékeztet a fiatalkorom bulizós zenéire.
[link]tempomattal mentem ma, de néhány előzésnél elkapott a hév, és súrolta a 200-at a mutató. ez a zene közveszélyes. jó kis alföldi utak.
-
tibi666
senior tag
no, az utóbbi pár tankolás alkalmával drágább gázolajakat tankoltam, leírom a tapasztalatokat:
-mol evo neo: a lukoilos gázolaj után mintha kicserélték volna az autót. élénkebben pörög fel, alul jobban húz, a hangja is szebb.ezután mezei shell dieselt kapott, érezhető a visszalépés.
utána omw premium dieselt tankoltam, keményen érezhető a javulás. kifejezetten szép, morgós hangja lett tőle az autónak, jobban ment, és kevesebbet fogyasztott.most pedig agip bludiesel van benne. ez a legolcsóbb a drágább gázolajok közül, finomabban jár vele az autó, mint a lukoilos, vagy shelles olcsó üzemanyaggal, de nem morog olyan szépen, mint az omv-vel. érzetre a mol evo neo-val van egy szinten, egyértelműen jobban megéri ilyet tankolni, mint azt, hisz lényegesen olcsóbb.
szóval nálam a sorrend:
1. omv premium diesel
2. agip bludiesel
3. mol evo neo
4. shell alap diesel (nem tudom a nevét)
5. lukoilos fosaz a baj, hogy az omv-t, mint céget utálom, nem tudom, hogy fogom-e tankolni a 313 forintos lötyijüket, hiába a legjobb. lehet maradok az agip bludieselnél, még ha picit gyengébb is.
-
tibi666
senior tag
de utálom a rohadt galambokat.
tegnap lemosattam az autót, csillog-villog, gyönyörű, hajnalban kiálltam a garázsból, elugrottam boltba, aztán letettem a ház előtt. 3 óra alatt telibeszarták.
jobb hátsó ablak, bal hátsó ablak háromszor, valami hátsó ablak.máskor, mikor tiszta retek az autó, és kint áll egész nap, akkor bezzeg nem szarnak oda. de ha lemosom, és csillog, akkor egy pillanat alatt összeszarják. öltönyben moshattam le, hogy ne ilyen autóval induljak útnak.
-
tibi666
senior tag
ma meghúztam az autómat.
250 ezer km-t vezettem le ebben, és további kb. 100-130-at más autókban.
soha semmilyen balesetem nem volt. se kis kocc, se meghúzás, semmi.erre ma állok be a garázsba, először úgy éreztem, nem fér el az orra. kicsit még araszoltam előre, hogy kevesebbet kelljen tolatnom, ekkor már úgy éreztem, hogy elmegy. engedtem a kuplungot, fél másodperc múlva reccs. a lökhárító egy ponton behorpadt, nem látszik nagyon, viszont faszául le lett horzsolva a festék. holnap mehetek fényezőhöz. király. nagyon ideges lettem, leszakadt rólam a víz, még most sem nyugodtam meg. hogy lehetek ekkora büdös balfasz.
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #412 üzenetére
a régi jobban tetszett.
-
tibi666
senior tag
tegnap anyám 2 literes benyás 307esét kellett elkérnem egy kirándulásra, mert az enyém fényezőnél van. elég volt, kössz Anya.
hármasban még akár előzni is lehet vele. a 21-esen hatvantól hollókőig valami tragédia volt. ott az emberek nemhogy betartják a 90et óra szerint, de még lassabban mennek. 75-80-al. ez nem olyan, mint a merci, hogy akár ötösben végigelőzgetem a sort, ha nagyon menni kell, akkor szúrok egy négyest... 100 felett nem megy rosszul, valószínűleg egyedül még akár kellemesnek is mondtam volna, de 4 személlyel a fedélzeten...
hazafelé javult kicsit a helyzet, valószínűleg kiégettem a motort...
továbbra is tartom a véleményem, hogy szívó benzinesből 3 literesnél kisebbet venni baromság, ha nagy kaszniról, vagy hosszú utakról van szó. éljenek a feltöltött motorok! -
tibi666
senior tag
válasz !Overdose! #421 üzenetére
bankár vagyok, a barátom meg kereskedő, hol járkálunk mi multiméterrel?
gőzöm nincs az ilyen dolgokról. van aki ért hozzá, majd ő megnézi.
-
tibi666
senior tag
francba, lehet, hogy ma bemértek. pedig tényleg normálisan közlekedtem 700km-t. pályán 130, óra szerint max 140, közúton meg 95-105 között óra szerint.
erre pesten az m3 kivezetőn van egy jelzőlámpa. 80-as tempó után először 60-as, majd 50-es tábla. a kettő között van egy felüljáró. ott mértek este 8 körül a köcsögök. óra szerint 80 felett mentem. 75től van bünti, nagyon remélem, hogy csal annyit az óra, meg abból lejön még 3%, hogy talán megúszom.
abszolút nem veszélyes útszakasz, ismét csak a pénzbehajtásra mennek. és elég sok embert bemérhettek, mert körülöttem mindenki így ment. ha 200al kapnak el, azt mondom ok, jogos, de egy ilyen helyen 80al...
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #449 üzenetére
csak az a dühítő, hogy nagyon rég nem vezettem ennyire kulturáltan, mint ma. minden gyalogost átengedtem, esett az eső, én nem ázok, ők igen, hadd menjenek. az autósokat beengedtem magam elé, a sebességkorlátozásokat betartottam. az esőben, ahol alig lehetett látni, mindig figyeltem, hogy előzéskor annyi távolságot megtegyek a visszasorolás után, hogy ne vakítsam el a vízpárával a másikat, hátsó ködlámpával mentem, hogy engem is lássanak, stbstb, 700km-t letekertem, és ilyenen kapnak el. máskor meg rohanok, és semmi.
-
tibi666
senior tag
még az 50es tábla előtt van a felüljáró. ahol mértek, 60as korlát volt.
de gondolom, ha kapok valamit, akkor stílszerűen kb karácsonyra jön meg az ajándék.mindenesetre 30k-t elteszek egy borítékba. ráadásul nem is saját verdával voltam, hanem a barátom 530d-jével.
[ Szerkesztve ]
-
tibi666
senior tag
-
tibi666
senior tag
ezek a prevent, meg hasonló márkanév alatt árult jégoldók érnek valamit?
-
tibi666
senior tag
hmmm, a hidegben jó 6 decivel nőtt az átlagfogyasztásom.
-
tibi666
senior tag
nem!!!!!
nehogy teszkós szart vegyél.
menj be egy benzinkúthoz, és vedd meg ott. általában több árkategóriában van, egy középkategóriás már tökéletes.én egyszer vettem teszkós lötyit, arra volt jó, hogy rendesen beállítottam vele a fúvókáimat, aztán kispricceltem az összeset. többet árt, mint használ.
-
tibi666
senior tag
na, szerdától már 16-17 fokot mondanak. fasza, hogy felpakoltam a téli kerekeket.
-
tibi666
senior tag
csak kereket cserélni minek mész gumishoz?
otthon feldobod egy óra alatt mind a négyet simán, és legalább gyakorolsz, nem állsz majd bambán az út szélén, ha kapsz egy defektet.nekem ma 1800ért cseréltek szelepet, mert tavaly is hetente leeresztett a jobb hátsó télim, meg most is elég puha volt mikor feltettem. szelepcsere, géppel centírozták.
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #553 üzenetére
bizony usa, ugyanis náluk törölték a bírságokat, és módszert változtat a rendőrség, míg nálunk úgy behajtanák a sofőrön, mint a huzat.
-
tibi666
senior tag
szerintem ne tedd ezt, szimpla baráti jótanácsként mondom.
az autód értékéhez mérten rendkívül drága egy nagy felni, és a széles, peres gumik sem olcsók. ehhez hozzájön még az, hogy az autód futóművét sem ehhez tervezték, plusz a gyenge motort ez még jobban kínozni fogja. lomhább lesz, és többet fog fogyasztani.[ Szerkesztve ]
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #568 üzenetére
4 millióért tuti kapkodni fognak egy kínai verdáért.
a 2.8-as 115 lovas dízel se semmi egyébként. -
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #577 üzenetére
szerintem a w212 sikeres modell lesz.
a kombi is jó, sőt, szerintem jobban néz ki, mint a szedán. -
tibi666
senior tag
na, nem lesz bünti, mert a híd aljától van a 60as tábla, egyébként előtte 70el szabad menni, abba meg az óra szerint 82-83 még bőven belefér. megfigyeltem a múltkor.
-
tibi666
senior tag
meg kell tanulnom ezt a dupla kuplungos visszaváltást. akkor is, ha heteken belül automatára váltok.
egész pontosan mi is ennek a techinkája?
kuplungot benyomom, kiveszem sebességből, kuplungot felengedem, gázfröccs, majd kuplung+sebességbe be? -
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #611 üzenetére
én sok x6-t látok, úgyhogy nemigen nyúlt mellé vele a bmw.
és az 5gt sem rossz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest