Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchris78

    veterán

    válasz kchris78 #7506 üzenetére

    Párom erre és az át állított rugóra azt mondja hogy nagyon karcos az íze. Pedig extra mild és nem espresso hanem eggyel több vízzel. Visszaolvasva lehet hogy pont ez teszi túlkivonatolttá: még több víz és kevesebb őrlemény… Lehet az extra mildról le kellene szokni?

  • #85578752

    törölt tag

    válasz kchris78 #7506 üzenetére

    Jól kiegyensúlyozott kávé, minden középállásban. Vagyis nem. A gyári beállításhoz képest érdemes finomabbra venni az őrlést, hogy több aromát tudjon kioldani, ha nem zavaró a keserű utóíz akkor sikerült. Ha sós a kávé, cappuccino utóíze, az a csersav miatt van, alacsony a hőfok. Ez itt nem valószínű hogy jelentkezik, de ha mégis, öblítsd át üresen a gépet főzés előtt, ha ez sem elég akkor vedd magasabbra a hőfokot ha lehet.

    Mivel most épp éves dögrovásomat töltöm, nem érzek szagokat, illatokat, csak ízeket. Kihasználva a konstans orrcsipesz lehetőségét, csak ízre teszteltem a kávét tegnap, a reggeli csak sós volt, a délutáni már kellemesen semmilyen. A sósság a csersav savasságából fakadt, nem volt turbo max hőfokon a gép. Délután már jól átmelegített gépen semmi zavaró nem volt a kávé ízében. Ma reggel meg már egész jó umami ízeket kaptam, részben a nem túlgőzölt tej, részben a két ricnivel finomabbra állított őrlővel kapott finomabb őrlemény miatt. Ez gyári skálán ha 5 fokozatot nézünk 1-től 5-ig akkor 2, 12 fokozatból a 3-as.

    Szóval szerintem ez a jó ÍZ beállítás. De talán aromákban is az lesz ha visszajön az orrom.

    A kávé amivel játszadozok, közepesen pörkölt arabica, Mövenpick Caffé Crema. Jelenleg kár belém pazarolni .

Új hozzászólás Aktív témák