- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Ez jó vélemény köszönöm! Mondjuk ezen én nem csodálkozom belegondolva abba hogy honnan jön a Kimbo
és ott milyen kávékat szolgálnak fel. Egy cikk szerint azért rossz a sötét pörkölés és azért istenítik a speciality-t mert utóbbiba muszáj beletenni a minőségi alapanyagot, de a sötét pörkölés is jó, ha ahhoz is minőségi alapanyagot használtak fel. (Érdemes esetleg olyan Kimbo-kat kipróbálni amit alapból csak arrafelé forgalmaznak de kis importőrök által mégis megjelenhet itteni webshopokban is)
-
kchris78
veterán
Szerintem legegyszerűbb egy kv habosító, pl nestlé.. nincs cső, egyszerű tisztítás… egy cső esetén az utána való tisztítás fából vaskarika, a zsíros tejet mennyire tisztítja a víz.. látszatra kb. szépen, de lassan feltapad az a réteg amiben megtelepszenek a baktériumok. Vagy gőz kivezetest vezetni egy tejes kancsóba, mint ahogy egy kávézóban csinálják..
-
kchris78
veterán
válasz
nepszter1 #9221 üzenetére
Összefoglaló:
"Ha túl savanyú, fanyar a főzet, pl. világosabb pörkölésű kávé esetében, állítsuk magasabbra a hőfokot, főzzük hosszabbra a kávét vagy először gőzöljünk tejet és utána főzzünk kávét.
Ha a keserű ízek dominálnak, pl. sötét pörkölésű, olajos kávé esetén, próbáljuk meg alacsonyabb hőfokon lefőzni, durvábbra venni az őrleményt, rövidebbre főzni a kávét." -
kchris78
veterán
Én akkor vennék frissen pörkölt kávét ha megvettem volna ezt: [link] Amúgy egy automata nem tudom egyedi hackelések nélkül mennyire tudja kihozni azt ami benne van... A felár meg elég húzós mostmár amennyibe kerül. Amúgy meg ha Nápolyban/mellett a kávézóknak megfelel a KIMBO és elég jó kávét készítenek belőle akkor...
(mondjuk az nem feltétlenül az új hullámos szpesialiti irányzat
) Ami probléma hogy itthon az esetek 99%-ában régi kávé a bolti kávé, kb 1 évesek mire itt megjelennek a polcokon. Ott leemelem a random csomag kávét és 2-3 hónapos max... (ott viszont érdekes hogy sokkal kisebb lett a szemeskávé választék egy átlag boltban, inkább 250gr őrölt van, meg az őrölt-párna egyenként csomagolva)
-
kchris78
veterán
válasz
#85578752 #9064 üzenetére
Sokszor hallom (meg látom) azt a véleményt hogy egyes helyeken a gépek rosszul is vannak beállítva. Hiába a profi (San Remo, Faema és társai) gép ha nem is foglalkoznak a beállítással vagy egyszerűen nincs is ember akinek lenne erre ideje/szaktudása ezt megtenni. Pedig ez lehet fontosabb lenne mint az hogy pár napos pörkölésű alapanyaggal dolgozzanak egy 2-4 hónapos helyett.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8890 üzenetére
(viszont önmagában a sötét pörkölés bontja is a koffeint).
-
kchris78
veterán
Szerintem ezt nem tudod úgy visszavenni hogy lágy kávé legyen belőle. Egy sötét pörkölésű kávéval lehet játszani hőfokkal megy őrléssel de alapvetően nem lehet belőle egy lágy jellegű kávét gyártani belőle csak híg löttyöt
. Lágy kávéhoz világosabb pörkölés kell (vagy gyengébb jelölésű). Vagy, pl kis tejet önteni hozzá az is finomíthat rajta.
OFF: Fura amúgy hogy mennyire relatív az érzékelése az embernek, már pár hét cafe italiano után amit eddig sötétnek éreztem itthon arra most azt érzem hogy nem lehetne egy kicsit sötétebb karakteresebb?
- bár itthon szerintem nem erre van piac...
-
kchris78
veterán
válasz
viktorhu #8730 üzenetére
Az más, ez csak 8gr csomagolás
. Azoknak tervezték akik külön őrleményeket hasonlóképpen csomagolnak - és raknak frigóba
. Látva és fogyasztva a jobbnál jobb kávékat majdnem belelovagoltam magam egy karos vásárlásba.. Aztán az asszony lehűtött
. Otthon - reggel nem sokszor van idő rá napközben meg otthon sincs az ember..
-
kchris78
veterán
Ti lattatok mar otthon olyat hogy 150db 8gronkent lecsomagolt orolt kave? Egy nagyobb dobozban.
-
kchris78
veterán
Kave-diszkontban latott mar valaki 2025 szavatossagu kavet? Amennyire nyomkodtam kb minden 2022-ben keszult meg es nem is a vegen... ennyi ido mire ideer vagy egyszeruen nem fogy?
-
kchris78
veterán
az hogy kinek mi ízlik az teljesen ízlés kérdése... en Napolyban nem nagyon vagyok kibekulve a caffe macchiatoval. kellene egy kicsit tobb tej, de nem capuccino hogy erezzem meg a karaktert. de ezt keptelenseg elmagyarazni. egyreszt mert nem tudok ennyire se olaszul masreszt meg egyszeruen ez a kombinacio szamukra felfoghatatlan kb olyan mintha gulyaslevesbe sult krumplit tennel... de van olyan hely azert ahol a capuccino is eleg karcos tud lenni
. viszon a capuccinot itt nők isszák plusz csak délelőtt
.
-
kchris78
veterán
válasz
Winnie The P #8442 üzenetére
egy kis tejjel meg kell bolonditani.. (macchiato?)
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8396 üzenetére
en a tablettak helyett a szetszedest javasolom, tablettaztam 1-2 honapja, utana szetszedtem es hat kb halottnak a csok. 2-3-4 heti rendszeressegu folyamatos tablettazas lehet csokkenti azt a hatast, de nem vagyok meggyozodve arrol hogy 5-10-20 mpes oldoszeres atfolyas leszedi azt a dzsuvat ami ott ki tud alakulni. (engem delonghi eseteben ez borzasztott el - a kifolyo - nem is a fozoegyseg mert a kifolyoban odatapadt akarmin... minden egyes kv szepen vegigfolyik)
-
kchris78
veterán
Erdekes amit irtatok a Kimboval, eddig kvzoban nekem csak negtiv tapasztalatom volt
. De most (igaz mokkas) felbatorodva bizalmat szavaztam neki
.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
Winnie The P #8243 üzenetére
[kép] itt van, azt gondoltam direkt becimzi a pontot a keppel.
-
kchris78
veterán
csak érdekesség képpen:
[link] ezt a gépet nézzétek... nagyon kemény, akkora LCD panel van rajta, és ahogy látom ezek már mindent IS mérnek, minden automata... (mondjuk nyilván nem ez kell a jó kávéhoz) -
kchris78
veterán
Ugyvezetom a correttot emlegette
.
-
kchris78
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8200 üzenetére
mert azzal a rossz dolgok is kijönnek a zaccból.
-
kchris78
veterán
válasz
#85578752 #8196 üzenetére
Koszonom, vegigprobalgatom hogy melyik lesz a nyerő
. Most helyben leszek egy ideig hogy ezt megtehessem
. Macchiatot probaltam, az tul eros
. Pici hab az nem oldja a kv erejet. A latte piccolo vs cortado kozott lehet difi, elvileg a piccolo-nak ugyanolyan az aranya mert csak 1 shotból készül.
-
kchris78
veterán
Szerintetek mi a neve annak a fajta kvnak ami kb capuccino de valamivel kevesebb tejjel?
-
kchris78
veterán
Én is beszállok, ha már
. [kép]
-
kchris78
veterán
válasz
Real_Necro #8067 üzenetére
Szerintem ez panelhibára utal. Nekem amikor bekapcsolom minden világit majd rögtön self diag. Ha semmi reakció akkor nincs is más lehetőség, hiába lenne szerviz menü?
-
kchris78
veterán
az az igazság hogy én nem nagyon látom hogy hogy is működik a Delonghiban ez a rész
. Nemhiába nem gépészmérnök lettem
. Ha az a kis henger ami alatt van a rugó nehezen jön ki az vajon abnormális? Majdnem mindent szétszedtem én is de a főzőegységet nem mertem csutkára mert nincs hozzá szilikonzsirom, anélkül meg nem merem megtisztitani, akkor meg minek
.
-
kchris78
veterán
Egyik videos srac polo felirata: "Ha kapszulas kvt iszol elvesztetted az eleted feletti kontrollt"
(szo szerinti forditas nemetrol). Most lattam a napokban. Plusz, nem gondoltam volna hogy ez az Esam 5500 ilyen regi.. De ezt pozitivumnak irjak a filleres alkatreszek (es a jo kv) miatt.
-
kchris78
veterán
Köszi az infot. Nem tudom honnan kapja még a tablettás-anyagot.. Gőz irányban semmi, öblítés (talán már kevesebb) köd-szerűség. Szétesett a tabi, lehet valamelyik része ott van valahol.
Mivel azért elkezdte feloldani a kv maradványokat, de csak félmunkát végzett (illetve annyi trutyi volt benne), a gép kifolyóját végül is szétszedtem és rendesen kitisztítottam. Hát ami ott volt... Nem tudom ezt a részt a szervizben valamikor is tisztították -e valaha, vagy ennyire gyorsan koszolódik. A ködszerűség maradt, a kv maradványok már eltűntek. Végigtörölgetem mégegyszer ami a kv beesős részt, meg tömörítőt, de esélyes hogy valahol a főző egységben lesz valahol a dolog elrejtve. Legalább most rá kényszerülök hogy magamnak nézzem át ezeket az alkatrészeket, legközelebb magam tisztítom és úgy biztosan ki lesz tisztítva, tízezrek elköltése nélkül. (gondolkoztam hogy beadom de ki tudja mit csinalnak)Illetve még egy: a sima gőzölőn ha kihül kicsit ilyen vas szerű fura íze van.. Ez vízkő/kazánban veszi fel? (oda nem ment a tabletta)
-
kchris78
veterán
Mi van ezekben a tabikban? Lenyomtam, nem tudom hany tucat oblitest csinaltam de meg mindig feheres arnyalatu egy picit a kijovo viz ami felszivodik kb 5 mp alatt. Kicsit bizonytalan vagyok hogy ezt igyam meg
. A fozoegysegben nem volt sok minden, a kifolyo az ami huzosabb volt, de az nem hibas, azt kulon lehet obliteni. Vagy a hidrogen peroxid okozza ezt es az ugyis lebomlik vizre es oxigenre? (nem ertem hol ragadt meg bele)
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8004 üzenetére
Ezek a tabletták a vízbe mennek?
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7998 üzenetére
ha otthon hasznal egy ilyen gepet az ember eselyes a suru oblites... nekem alapbol jon az oblites olyan keveset megy
. bekapcs oblites 1-2 fozes kikapcs
.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7875 üzenetére
Persze szokta. Csak gondolom alapvetően a vizszintmérőt csekkolja, a program kezdetekor ha az stimmel akkor tudja hogy még benne van 1-2dl víz mert a víszintmérő akkor van rendben (és nem fill tank), így szerintem nem csekkol már a program alatt... hogy miért nem szakítja meg amiatt hogy kihúzom a tartályt a helyéről azt nem tudom.
-
kchris78
veterán
Elofozes alatt megprobaltam kihuzni a viztartalyt. Nem vette eszre az en delonghim, leszivta a vizet, zorgott a pumpa, kiirta hogy gond van mert tul finomra orolte a kavet.. teljes aramtalanitas utan is, fozoegyseg meg ugy beragadt. Vegul forro viz nyomassal ujra feltoltotte magat, es megoldodott a sztori. Szoval csak ovatosan, en asszem nem nagyon kiserletezek ezzel tovabb
.
-
-
kchris78
veterán
Én szüleim is Nespressot használnak megelégedetten. Mivel a nyereség a kapszulákban van, az alapgépet beszerezték akciósan, és nem isznak sok kv-t sem. Napi 1-2 kv esetén megéri inkább... A nyomás a mennyiség az őrlés a fajtához van igazitva mindig olyat isznak amit szeretnének (gyengébb citrusosabb stb..).
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
#85578752 #7563 üzenetére
en is erre jovok ra ket ev utan, hogy ennel az automatanal espresso 40ml eseten mar reg a hig le csurog a vegen. Foleg ha nem akarok tul sok koffeint bevinni es nem 8-10gr az orlemeny csak 6-7gr.
Plusz mar 20ml kornyeken le kell allitani mert meg 5ml alsohangon utana csurog, ha 40ml-nel kevesebbet szeretne az ember. -
kchris78
veterán
[link]Ezt vettem, hát legközelebb ha valami világosabb kávéra vágyom nem ezt fogom venni
. Nem rossz de ha már kávé akkor legyen keserűbb amit a tej úgyis felold azért.
De az alternativ lehetőség nagy hirtelen 4000ftos 20dkg specialitás lett volna, csak azért hogy összehasonlitsam a pellinivel, túllőtt a kereten. Direkt nem izesitett, azt nem tudtam hogy azt igazából nem is szabad az őrlő miatt, köszönöm a figyelmeztetést.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7552 üzenetére
Lesznek sajnos, igy fabrikálták meg az ember elméjét hogy ami ilyen rémisztőnek hat azt muszáj megnézni... Én is igy működöm jórészt, vagy nem-kattintással nincs rövidre zárva a dolog. Inkább nem látogatom legalábbis próbálom elkerülni legtöbbször.
-
kchris78
veterán
válasz
#85578752 #7549 üzenetére
Kitartás! A kv hirtelen elhagyassal ovatosan, anyosnak azota van migrenje.. en a politikarol mar kezdek leszokni.. nem is onmagaban a hirek amik problemasak hanem az erzelmekre epito cikk-cimek.. beszakadt (ertsd csokkent par %-ot). es hasonlok. Portfolio de index is atvette par honapja. Alig 1-2 portal van racionalis megfogalmazassal.
-
kchris78
veterán
világosabb pörkölés esetén melyik az a beállitás amivel kisebb a savanyú iz? Vettem próbaként egy Frei Cafés világosabbat és ezzel próbálkozom most, de inkább savanyúbb az eredmény mint nem
.
-
kchris78
veterán
“Ezen finomabb/több őrleménnyel és/vagy alacsonyabb hőfokkal tudsz segíteni.” Igen pont ezt számolgatom most hogy mindig csak az extra mildot használjuk ami 8gr körüli őrleményt használ és espressot ami 40ml, ez túlmegy minden ajánláson amit csak olvasok.. 1:4 az 1:1-2 helyett… A mycoffee program 30ml, illetve egy fokozattal több őrlemény kell hogy egy kicsit intenzívebb legyen a főzet ízvilága
.
-
kchris78
veterán
DeLonghi fozoegyseget hol kell zsirozni? Gondolom nem azon az oldalon ahol kozvetlen talalkozik az orlemennyel, hanem a masik oldalon de ott hova kell bekenni?
Kozben a rugot kicsit osszebb nyomtam, igy a zavaro keseruseg eltunt, de hosszabb maradt mint eredetileg, nekem is kellett a tiszteletkor mint a kolleganak
.
DeLonghinal most olvastam a mycafe 30ml az espresso 40ml.
A leorolt kv mennyiseget most merem ki, kulonfele programok eseten, extra mild eseten 8-10gr korul lehet (meg kell hogy szaradjon a pogacsa).
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Pellini n82 vivace-hez mi lehet ajanlott beallitas?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenWRT topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest