Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
solyomsherif
csendes tag
Mi szerkezet tervezőként küzdöttünk az Archicad inporttal. Nálunk tényleg nincs szükség olyan sok familyre hogy összerakjuk a modellünket, az acélszerkezeteteket nem számolva. Persze a Magyarországon alkalmazott acélszelvények familyjét is gyorsan összegyűjtöttük, másrészt aki acél gyártmányt akar annak ott a Tekla... megoldjuk azzal.
Nekem az lett a leghatékonyabb megoldás hogy az Archicad honlapjáról letöltöttem az IFC Model Exchange bővítményt. Ez nem belinkeli az IFC-t hanem beolvassa. Az elemek nagyrészét felismeri, mármint a fal fal lesz, az ablak ablak stb, de természetesen ezek nem teljesen úgy viselkednek mintha revitben készültek volna. A falakat, födémeket tudom szerkeszteni (réteges szerkezeteket is) de a nyílászárókat nem. De ez logikus is... Na most mi pillanatok alatt átállítjuk a falakat, födmeket, oszlopokat, gerendákat revit familyre és kezdődhet a munka. Azokat az építész szerkezeteket amik a statikában lényegtelenek kikapcsoljuk (ablakokat is, mert csak a nyílás számít), vagy akár bekapcsolva hagyjuk és ha kell látszik úgy ahogy van, azokat amik meg növelik a modellfájl méretét egyszerűen töröljük. Ezek az autók, kerékpárok. Érdekes módon a bútorok, növények nem olyan nagy fájl növelők, de azokat is törölni szoktuk, a vasbeton hamarabb kerül a helyére
Lehet gépészként te is hasznát vennéd ennek a módszernek. Vagy találtál más megoldást?
Egyébként a hatékonyság nagy mértékben függ az archicad fájl készítőjétől is. Van olyan építész iroda akinek egy ~10 e m2-es társasházát 2x8 óra alatt munkára fogható állapotra hoztam egyedül, de volt pár hete egy 300 m2 körüli családi házunk amire szintén ráment egy nap...
-
daninet
veterán
A revit nem jó megoldás mindenkinek. Az import-export szándékosan alulfejlesztett hogy csökkentsék a kompatibilitást. Még a PDF-et sem támogatja (!). Importált IFC esetén minden inplace family és nem tudod szerkeszteni, nincs room bounding.
A revit egyetlen előnye, hogy minden szakágat támogat amiben nincs jobb versenytársa. De egyesével ha külön-külön nézed a szakágakat sokkal jobb programok vannak. Épitészeknek archicad sokkal jobb, szerkezeteseknek a tekla structure vagy bentley jobb, gépészeknek talán a revit a legjobb.
Ha most multi-discipline irodát csinálnék én is revit mellett voksolnék. Ha épitész irodát akkor archicad mellett.Az openBIM pont arról szól, hogy használd amit akarsz, a programod megfelelő kimenetet ad más programoknak. Az elző irodában ahol dolgoztam archicad-el ment a munka, a szerkezetesek tekla ifc-t adtak. Az a fájl olyan volt, mintha archicad-ben csináltam volna. Tiszta, tele paraméterekkel, nem voltak hibák benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Piros Arany kiadást kapott a kínai Z Fold7
- Asustor NAS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest