Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kriszpontaz

veterán

válasz Nisida #3730 üzenetére

Amúgy az előbb hülyeséget mondtam, mert amit használnunk kellene az a HEC-HMS.

Ahhoz találtam is BME-s cuccot, és eléggé hasonló is a Civil 3D-s Storm and Sanitary Analysis-hez. Az egésszel ott a hiba, hogy nem tudtam még egy épkézláb importálás elvégezni Civil3D-ből a programba (HEC-HMS-be esélytelen is, a C3D pedig csak a Civilben összerakott csapadékvíz rendszert kezeli, tehát max lefolyáselemzést tudnék egy adott felületre csinálni, amin kézzel rajzolnám újra a C+I-s csapadékvíz rendszer aknáit és víznyelőit. Tehát dupla munka. A C3D csapadékvizes része meg inkább egy tű a seggedben mint hasznos dolog, egy hibrid akármi amivel 3x annyi meló van mint egy C+I-vel csatorna tervezés alatt, valamint arra sem képes hogy vízszállítási képességet és vízáramlási sebességet jelenítsen meg hossz-szelvényen.

Ha sikerülne a S&SA-t megtanulni normálisan használni, az nagy kincs lenne mert még a forgalmazóknak sincs lila f*ngjuk sem hogy hogy kell használni.

A BME-s HEC-HMS leírás kicsit szűkszavú. Tele van mindkét program nem magyar szabvány által használt számítási módszerekkel, az meg hogy full angol (tudok angolul, de sokszor az sem segít) nagy hátrány.

Új hozzászólás Aktív témák