Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  AutoCAD

Hozzászólások

(#5001) sabrinho


sabrinho
tag

A telekom cégek rétegeinek számkódjai elérhetőek valahol?

(#5002) Ndruu válasza sabrinho (#5001) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Miért, neked nem ismeri fel a rétegeket? A letöltött e-közmű adatszolgáltatás rajzon futtasd le a Közmű - E-közmű - Rajzelemek konvertálása funkciót. Ez néhány hatchet is generál, de azokat quick selecttel törölni szoktam utólag.

Harrrr!!!!

(#5003) sabrinho válasza Ndruu (#5002) üzenetére


sabrinho
tag

Felismeri, ha shp-ből csinálom, akkor mindent kiír. De dwg-ből csak a számát, meg még egy-két infot, a szolgáltatót nem. És szinte valamennyi település teljes E-közműje megvan dwg formátumban, a telekkönyvi alapadatokra illesztve, ezekből csinálom az aktuális kivágatokat. Ezeken a parancs lefut hamar, de szolgáltatót nem ad ugye. Az shp-kat megpróbáltam vele behívni, órák alatt megy le egy, jelen dömpingben arra nincs időm, hogy ezeket kivárva új, teljes dwg-ket kreáljak az shp-kből.

(#5004) coco2


coco2
őstag

Sziasztok!

Rendszerkövetelményekről szeretnék egy tippet kérni. Pluginokat kellene fejlesztenem Autocad-re. A tesztelésükhöz legalább egyszerűbb projecteket tudnom kell megnyitni, és tesztelni rajtuk parancsokat. Egy laptopról dolgozom, 1920x1080, újabb mobil i3-as proci, 8 giga ram, hagyományos hdd. Ami érdekel, hogy legalább épelméjű sebességgel be fog-e tölteni Autocad + kisebb teszt project, vagy nagyon kell a 16 giga ram, esetleg a képernyőm lesz túl kicsi, vagy bármi. Megszokható gyakorlat-e laptopról használni Autocad-et, vagy nagyon kényelmetlen?

Köszönöm

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#5005) rgqjx válasza coco2 (#5004) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Szia!

Szerintem, az i3-as proci megteszi, főleg ha magas az órajele. Az Autocad főleg egy szálat használ, (Lisp, ARX és egyéb kiegészítőknél jön elő a több mag előnye). A 8 GB ram szerintem határeset. Kisebb állományoknál valószínűleg elég, de könnyen lelet szűk keresztmetszet. Nem csak a cad miatt, de szerintem az ssd legyen alap, HDD-t inkább nasba esetleg másodlagos háttértárnak. A képernyő szerintem sosem lehet elég nagy, de a te full HD-d szerintem jó kezdet.

Kisebb teszt projectre szerintem megfelel a géped (amint lecseréled a HDD-t SSD-re).
Sokan használják laptoppal, én az asztali gépet preferálom. Nálam az egyik monitoron kizárólag a cad fut a másikon pedig a hozzá tartozó paletták és egyéb programok. Ilyen szempontból a laptop kijelzője max harmadlagos kijelzőnek lenne nálam elfogadható. Alkalmi felhasználásra szerintem oké a laptop, hosszú távra viszont nem javaslom.

(#5006) coco2 válasza rgqjx (#5005) üzenetére


coco2
őstag

Köszönöm a tippeket.

Az egy szál használatáról egy kérdés. Jól sejtem, hogy amikor elindítasz egy parancsot (plugin vagy bármi forrásból), akkor a parancs végrehajtásának idejére a teljes felhasználói felület blokkol, és semmi műveletet nem tudsz végezni amíg a parancs le nem futott?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#5007) Ndruu válasza coco2 (#5006) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Igen, ez így van (sajnos).

Harrrr!!!!

(#5008) coco2


coco2
őstag

Pusztán általános kíváncsiságként, van valami olyan irányvonal a cad pluginok fejlesztésében (új parancsok létrehozásában), ami közkedvenc téma a felhasználóknál, és tipikusan sokkal nagyobb belőle a kereslet, mint a kínálat?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#5009) sabrinho


sabrinho
tag

Sziasztok!

Valahogy eltüntettem a MAP 3D-ből a fenti, részletes menüsort (a kis ikonokkal, nem tudom a szabatos nevét). Hogyan lehetne visszaállítani? Köszi előre is.

(#5010) -ZeeZee- válasza sabrinho (#5009) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Az eszköztárakra gondolsz?

Jobb egér egy kis üres helyen, ott tudod kapcsolgatni őket.

Ha nagy ikonokra gondolsz, akkor azt a szalag paranccsal visszaállítani.

(#5011) sabrinho válasza -ZeeZee- (#5010) üzenetére


sabrinho
tag

Köszi!

Mint kiderült, a szalagot hiányoltam, lekerült oldalra, mint egy paletta. Lefagyott tegnap többször a rendszer, de közben pár kattintást érzékelt, ezek közül okozta valamelyik.

(#5012) kovy79


kovy79
őstag

Sziasztok!
Lenne egy alap '2D-s" dolgom, amit dwg/dwf formátumban kellene eljuttatnom a cnc-s cégnek.
Meg tudná nekem valaki csinálni? Természetesen honoráriumért.
:R

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#5013) kovy79 válasza kovy79 (#5012) üzenetére


kovy79
őstag

Itt is köszi a segítségeket, felajánlásokat priviben.
:R

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#5014) dracox


dracox
addikt

Sziasztok!

Kényelmi szempontból érdeklődnék, hogy meglehet azt csinálni CAD-ben, hogy veszek pl. egy ilyen gaming billt.---> [link]
és ezeknek a billentyűjére programozom a különféle parancsokat? Olyan rajzokat csinálok ahol rengetegszer ugyanazt az objektumot kell másolnom ide oda amoda, de akkor nem kellene mindig rámennem azt adott objektumra és másolás, hanem pl. 1-es gombon lenne x rajz obj.. 2-es gombon y rajz... A-gomb másolás B-kivágás stb.stb.
Köszi a válaszokat. :R

(#5015) MittuDomain_ válasza dracox (#5014) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Lehet, de szerintem felesleges.
Alapértelmezetten a magyar acad "m" gombra másol, az angol "co"-ra, de bármit bármire ki lehet osztani, szabadon konfigurálható.
A legutolsó parancsot ismétli a space és mindkét enter is.

Nálam onnan tudják a kollégák hogy elég elmélyülten rajzolok, hogy folyton csapkodom a space-t.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#5016) Rodzser Mór


Rodzser Mór
senior tag

Sziasztok.

Egy rajzban ha 2 viewport van (pl függőlegesen vannak egymás mellett), egy 2. képernyőre ki lehet tenni az egyik viewportot?
Ha igen, hogyan?
A két kijelző nem azonos felbontású. Tehát ha kiterjesztett módon használom a 2 montirot és csak áthúzom a másik monitorra az egész ablakot, az nem igazán tetszetős eredményt ad.

(#5017) Ndruu válasza Rodzser Mór (#5016) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nem tud ilyet, sajnos. A viewport a nyitott rajz része, nem lehet kidokkolni. A 2022-es verzióban már ki lehet dokkolni a nyitott füleket (rajzokat) egy másik képernyőre, de viewportot nem.

Harrrr!!!!

(#5018) Rodzser Mór válasza Ndruu (#5017) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Köszi szépen.

És azt meg lehet csinálni, hogy a 2 viewport ne 50:50 arányban ossza fel a képernyőt? Mert az is jó lenne lényegében, hogy pl 75:25 arányban osztaná fel a 2 viewport a képernyőt.

2014-es ACAD. Van ez a View > Viewports > Polygonal viewport parancs, de ez a "Model"-térben nem működik csak a Layout térben. És én a Model térben szerkesztek, ott kéne valami okosság.

[ Szerkesztve ]

(#5019) Ndruu válasza Rodzser Mór (#5018) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Igen, 2015-ös (vagy talán 2016-os) verziótól tudja, a 2014-ben még fix a viewportok mérete.

Harrrr!!!!

(#5020) Rodzser Mór válasza Ndruu (#5019) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Oké, köaszönöm. Akkor marad így :O ki lehet bírni, csak macerás.

(#5021) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
Az e-közműs shape file-oket mikor hívom be CAD-be a MAPIMPORT paranccsal, akkor elég gyakran összeomlik a CAD végzetes hibával. Ilyenkor elkezdem egyesével behívogatni, de kicsit macerás így.
Van valami tipp, hogyan érjem el, hogy ne omoljon mindig össze a CAD? C3D2020.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5022) undercover


undercover
senior tag

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy létrehozok pontokból egy felületet és abból ugye az AUTOCAD kirajzol keresztszelvényeket. A KUVET területi határokat rálehet rakni valahogyan a keresztszelvényekre, hogy ne egyesével kelljen lemérni őket szelvényeknél?

A segítséget megköszönném!

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#5023) lumpy92 válasza undercover (#5022) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Igazán automata megoldast én nem ismerek. Vezerlővonalat szoktam rajzolni az ingatlan határokra, azokat be tudod vetíteni a keresztszelvényekbe. Én csinaltam egy blokkot, ami kis függőleges vonal, utána ingatlanhatár felirat. Ezt a blokkot a vetítésnél be lehet állítani, mint blokk, így ez megjelenik a keresztszelvényekben.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5024) undercover válasza lumpy92 (#5023) üzenetére


undercover
senior tag

Ezt bővebben kitudnád fejteni mert igy nem értem :D

Addig értem, hogy egy vonalal végigrajzolod az ingatlan határokat. Ha mondjuk egy csatorna akkor két oldalt megvan a vonal. De utána mik a lépései a folyamatnak?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#5025) lumpy92 válasza undercover (#5024) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Ha mar megvan a keresztszelvény nézeted, akkor jelöld ki és fent a szalag jobb oldalán lesz olyan ,hogy objektumok vetítése nézetbe. Kivalasztod ez ingatlanhatáron megrajzolt Vezerlővonalat és utana beállítod a megjelenítési stílusát, majd ok. Ha több nézetbe szeretnél egyszerre vetíteni, akkor ott a szalag jobb oldalán nyisd le a panelt (miután a keresztszelvény nezeted mar kijelölted és átvaltott a szalag) és lesz egy olyan parancs, hogy Objektumok vetítése több keresztszelvény nézetbe. A fenti 2 parancsot ajánlom a sugóban is megnézned, mivel itt voltak változások a verziók között.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5026) undercover


undercover
senior tag

Igy már jobban értem, de valami még mindig nem jó.

Van mondjuk egy töltés amit felmérek, abból készítek felületet és utána csinálok keresztszelvény nézetet. Ha csinálok egy vezérlővonalat tehát mondjuk egy vonalláncal végigmegyek a kuvet vonalon azt blokkosítom. Utána ha használom ezt a parancsot akkor nem láttom a keresztszelvényeken, hogy a kuvet például milyen távolságra helyezkedik el a tengelyemtől mert egyszerűen nem bővíti ki, de biztosan én csinálok valamit rosszul. Azért kéne egy kis segítség :D

Annyit értem el, hogy az objektum vetítése több keresztszelvény nézetbe parancsal kirajzoltatta a pontok tulajdonságait a keresztszelvényeknél, de amit ugye eredetileg szeretnék az nem látszik így még.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#5027) lumpy92 válasza undercover (#5026) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Nem vonallánc kell blokkosítva, hanem vezerlővonal. A blokk, az csak a vetítés stílusnál használható. Talán kár is volt ide kevernem.
Mivel vonalláncot már rajzoltál, abból tudsz csinálni vezérlővonalat. A vetítés parancs után a vezérlővonalat válaszd ki.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5028) benzol


benzol
aktív tag

Üdv!

Valaki esetleg használ Map-et vagy esetleg QGIS-t?

Lenne egy két kérdésem... :DDD

///\oo/\\\

(#5029) undercover válasza lumpy92 (#5027) üzenetére


undercover
senior tag

Köszönöm a választ!

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#5030) lumpy92 válasza undercover (#5029) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szívesen, remélem sikerült.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5031) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
Szögméretezésnél hogyan tudom beállítani, hogy ne "szakaszolja" a szögmérést?
A képen: a jobb oldali résznél bezárt szög 159,5°, ez oké.
De ha kiválasztom a két vonalat és a bal oldalra bököm le a feliratot, akkor szeretném, hogy a 360°- 159,5 °értékét írja ki egyben. Látható, hogy most ezt nem engedi, hanem ugyan akkora szöget tudok feliratozni + a fennmaradó részeket külön.
Nem találom, hogy mit kéne átállítani és nagyon bosszantó, mert emlékeim szerint régebben simán kiírta a bal oldalra egyben a fennmaradó szög értékét.

Írja meg légyszi aki tudja erre a megoldást! Köszi!

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5032) Ndruu válasza lumpy92 (#5031) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

DIMANG parancs után nyomj egy space-t, akkor kijelölheted a szög csúcsát és a két szárát, utána már adja. Most hirtelen csak ezt a videót találtam róla.

Harrrr!!!!

(#5033) lumpy92 válasza Ndruu (#5032) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Köszi! :R
Ezt én is találtam, szög méretezése 2 vonallal és középponttal. Hirtelen megoldja a gondom, de azért majd nyomozom ezt még, mert vagy én emlékszem rosszul, vagy máskor megcsinálta rendesen.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5034) -ZeeZee-


-ZeeZee-
senior tag

Segítség kellene, mert lassan megőrülök. Van egy 3dvonalláncokból álló tetőszerkezetem.

AutoCADben megvan a 3D-s rajz, de a megrendelőnek kellene egy 2D-s "kiterített" rajz. Tehát nem egy felülnézeti rajz, hanem egy olyan, ahol a felületek ki vannak terítve, mint egy szabásminta.

Arra gondoltam, hogy az egy síkban lévő elemeket elforgatom, vagyis például a sátortető gerince lenne a forgási tengely , két irányba kell forgatnom a tető egyik/másik oldalát. Próbálkoztam a 3DFORGAT paranccsal, de ez 1 pont körül forgat. Jött a FORGAT3D parancs, ezzel már lehet tengelyt megadni, sőt még referencia szöget is. De sajnos nem értem, hogyan kellene. Kijelölöm a forgatni kívánt elemeket, megadom a tengelyt, ami körül forgatnék (tetőgerinc), jön a referencia szög megadás (tetőgerinc egyik pontja - tető alsó sarka), és jön az adja meg az új szöget. Ide ha 0-át írok, akkor oldalnéztből kb. 45 fokos lesz, nem vízszintes, ha megpróbálok 2 további pontot megadni az új szögnek (tetőgerinc egyik pontja - azonos magasságú pont), akkor meg nem csinál semmit.

Valaki tudna segíteni, esetleg más megoldást kínálni?

(#5035) lumpy92 válasza -ZeeZee- (#5034) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szia.
Sajna ebben a részében gyenge vagyok de 1 tippem van.
Mikor a forgatás szögét kéri, akkor itt nem a végső szög értékre gondol, hanem a szög különbségre.
Ha 0-t írsz, nem csinál semmit. Az általad lekattintott 2 pont között (mivel egy síkon vannak) szintén 0 a szögkülönbség.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5036) -ZeeZee- válasza lumpy92 (#5035) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Értem. De akkor mi lehet a referencia? Térben lehet szöget mérni?

(#5037) Ndruu válasza -ZeeZee- (#5036) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nem szoktam használni a 3D parancsokat, de szerintem ez a 3D referencia forgatás ugyanúgy működik, mint a sima referencia forgatás. Ahogy írtad is:
"Kijelölöm a forgatni kívánt elemeket, megadom a tengelyt, ami körül forgatnék (tetőgerinc), jön a referencia szög megadás (tetőgerinc egyik pontja - tető alsó sarka), és jön az adja meg az új szöget." - csak nem az új szöget kell megadni, hanem azt a síkot, amire forgatni akarsz. Oszd fel a modellteredet úgy, hogy oldal és elöl nézetből is lásd az objektumot.

Ha nem megy és nem túl titkos, akkor küldd át, valószínűleg meg tudom oldani.

Harrrr!!!!

(#5038) rgqjx válasza -ZeeZee- (#5036) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Csak egy ötlet: UCS parancsot használva a kívánt síkot teszed "alapértelmezetté".

(#5039) -ZeeZee- válasza Ndruu (#5037) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Ahogy írtam, úgy csináltam, de akkor nem az utoljára megadott síkra forgatja, hanem a megadott sík alá vagy fölé, de nem illeszkedik a síkra (ami egyébként a felülnézeti vízszintes lenne). Próbáltam már UCS-sel is (ahogy rgqjx #5038 is javasolta, de az sem jött össze).

Sajnos elfelejtettem bekapcsolva hagyni a benti gépet, és persze felmásolni is elfelejtettem a szerverre, tehát ez a projekt pihen hétfőig... De köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, hétfőn próbálkozok majd. :R

(#5040) kriszpontaz válasza -ZeeZee- (#5034) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Nem kell túlbonyolítani. Én sem használom a 3D részét, de józan paraszti ésszel ezt csinálnám:
Tudom az felülethatárélek hosszát 3D-ben. Gyakorlatilag tetőfelületenként 2D-ben lerajzolom ugyanazt és kész. Manuális munka de nem fog torzítani mint egy forgatásbeli hiba után.
Ne egyben lásd a tetőt hanem lapokban mintegy papírlapot.
Amíg a bonyolultabb megoldáson töröd a fejed, hatszor lerajzolod. Biztos van valahol unfold parancs is a CAD-ben, de egyelőre ez egyszerűbb.

[ Szerkesztve ]

(#5041) BonFire


BonFire
veterán

Primitív kérdés lesz.

Képes a CAD kiszámítani egy szabálytalan gödör terfogatát, ha lemodellezem? Mondjuk egy pocsolyába férő víz mennyiségét literben? Ezt átváltani anyagszükséglet ismeretében kg-ba? (Utóbbi egyszerű matematikai művelet, nem annyira fontos.)

Általánosságban aljzatkiegyenlítésre gondolok.

Gondolom, más megoldás nincs, mert elő ember ezt nem köböli ki fejben.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#5042) rgqjx válasza BonFire (#5041) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Bocs, mobilról vagyok, szóval csak címszavakban, feltételezve, hogy a cad alatt Civil 3D-t értesz.

1, hozd létre a gödör felszínét, de ne legyen lyukas, tehát használd a grading infill-t szükség esetén.
2, hozd létre a "vízszintedet". Pl egy nagy négyzet alapú feature line, aminek beállítod a magasságát. (Legyen nagyobb a gödörnél)
3, hozz létre egy volume tin surface-t, majd értelemszerűen add hozzá az előzőleg létrehozott 2 felszínt.
4, analyze menüpont, volumes dashboard. Add hozzá a 3-as menüpontban létrehozott felszínt. A lényeget itt fogod látni.

+1 youtube: civil 3d cut fill

(#5043) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, lehetőségem lett munkahely által támogatott Autocad képzésre. Ismertek Budapesten ajánlott helyet? Főleg alaprajzok, elektromos tervek készítése a cél, jelenleg nagyon alap tudásom van.

(#5044) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Annó (vagy 15 éve) dolgoztam egy CAD progival (nem AutoDesk AutoCAD volt) és abban beépítve volt olyan funkció, hogy a méretarányos 3D modelből kapásból legyártotta a vetületi nézeteket (régen szakrajzban tanultuk, vetületi ábrázolás/szerkezeti nézet stb nem tudom, hogy ma, hogy tanítják, ez 30 éve volt kb.... :DDD )
Most újra kellene ilyen lehetőség, de nem találom a "sima" AutoCAD 2021-ben (tehát 3D modelling benne van, nem lite, nem mechaniker, nem architect), csak olyan tutorialokat találok, amikben újra kellene "rajzolni" a vetületi ábrákat.
Szóval a fogammal nézek vagy tényleg nincs ilyen feature benne? :R

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5045) lumpy92 válasza Fire/SOUL/CD (#5044) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szia! Flatshot parancs az egyik módja.
Thesourcecad.com-on van jó cikk, videoval:
link

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5046) Fire/SOUL/CD válasza lumpy92 (#5045) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Kösz, megnézem. :R
Azt írtad, hogy ez csak az egyik módja a dolognak, milyen más lehetőségről tudsz? :U

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5047) lumpy92 válasza Fire/SOUL/CD (#5046) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Lehet azt is csinálni, hogy papírtérben simán letrehozol olyan irányú nézeteket (vagy akár metszeteket), amit meg akarsz mutatni.
Persze nem tudom, hogy szerkeszteni is akarod-e az adott nézeteket, de arra a _flatshot biztosan jó.

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#5048) Fire/SOUL/CD válasza lumpy92 (#5047) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen a "papírteres játékot" ismerem, a Flatshot valóban nagy segítség, még1x kösz!

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#5049) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

Összeraktam ismerősömnek egy gépet 2D AutoCAD-re processzorba integrált videókártyával, viszont kevesli a teljesítményt. Milyen videókártyát tudnátok javasolni árérték arányban egy i7-11700 processzor mellé? Olyan kellene aminek jó a hűtése és csendes, 2 db monitor lenne rajta, mindkettő FullHD felbontással.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
:R

(#5050) lumpy92 válasza Willie (#5049) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szia. Ha "csak" 2D autoCAD ben rajzol, akkor ott minimálisan hasznosul egy videókártya.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  AutoCAD
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.