Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
De hátha tudtok segiteni. Vettem egy 10 éves alfát és kerámiáztatni szeretném a fényezését. sajnos helyenként karcos,igy gondolom előtte érdemes felpoliroztatni.. A kérdésem,az eszközöket,hol tudom beszerezni ami a legideálisabb,legjobb minden tekintetben.. Beleértve a polirgépet is.. Vagy azt érdemes bérelni? -
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #31517 üzenetére
Ilyesmi,de sajnos több is van a kocsin és nem sejteném,hogy volt ezelőtt csiszolva. Jó 10 éves a kocsi. Gyári fényezés. Nemrég vettem.
Azok a szerek,amiket ajánlottatok,csak kitömik ,vagy csiszolnak is? A tescoba csak turtle tubusos pasztát találtam.
Gondolom az általatok ajánlotak inkább autosboltban kaphatóak.
Igen a 2500 lehet jobb,de rátok bizom. Ha van konkrét cucc ami jó és nem csak átmeneti,azt szivesen kipróbálom. -
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #31512 üzenetére
Bevallom nem ajánlotta senki a wd-t,hanem videokon láttam,de ha az is csak átmeneti megoldás,akkor tárgytalan.
Szerintem az ami csak feltölti a karcot ,sem jó megoldás.
Valamilyen formában a csiszolás lenne jó.
Nekem 2000 es smirdlivel csinálta egy profi fényező.
És jó lett,illetve az 20 mosás után se jön vissza,hisz ott egy réteg le lett csiszolva.
Viszont erről videot nem nagyon találok.
Képet töltök fel nemsoká. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Melyik most a jelenleg legjobb karceltávolitó paszta,v módszer? Olyan érdekelne,ami nem elfedi,betömi,hanem lecsiszolja a réteget. A wd 40 et sok helyen ajánlják,de véleményem az,h az is csak elfedi és 2 mosásig tart.
Ha vestek 2000 es vagy 3000 es papirt ott mire kell ügyelnem és mennyi ideig csiszoljam? Talán ez az egyedüli mrgoldás hosszú távra ugy tudom. -
Remekelek28
őstag
-
Remekelek28
őstag
Van itthon egy Einhell gépem [link],ami sarokcsiszolóként szolgál. Lehet vajon erre olyan toldalékot kapni,amivel polirozhatnék.? a korong részét le lehet venni,azt megnéztem..
-
Remekelek28
őstag
Hallottam,hogy valakik az üléskárpitot sterimózzák Ez csak a habfelvitelt jelenti? Ilyenkor kiszedik az ülést,
A legjobb lenne,ha a kárpitból le tudnám venni a szivacsot és kimosnám az előbbit. csak nem tudom hol kezdjek hozzá.
Mert ez a vanishezés,kefélés meg porszivózás most nem hatásos.. -
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #20271 üzenetére
Amelyik márkaszervizbe kérdeztem az árat,ott ők festik gyári festékkel.
Igen tudom a maszekoknak mindig az a gyári szin,amit a gyári kód alapján kikevertetnek. Aztán mégse olyan,max ahogy irtad összeködösitik a másik elemmel.
Nekem amugy csak a hátsó lökös jobb részét kellene lefesteni,mert a barom előző tulajnál lehetett vmi sérülés és ráfújtak azon a részen a gyárira,a mellette levo elemet nem ködölték. Igy nagyon elüt a két elem.
Hogy lehet egy elemet csiszolás nélkül csak úgy lefujni?? Rá a gyári rétegre.
Annak a lökösnek a másik oldala teljesen megegyezik a mellette levővel,igy ezért nem akarom a teljes elemet lefestetni. Ami eddig jó,azt is elronthatnák,ha rosszul sikerül. -
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #20269 üzenetére
Nekem elmondta egy maszek,hogy a kikeverésnél,ha pl a fekete szint máshonnan szerzik be a keverendő szinbe,mint a pl gyári szin,akkor már eltérés lehet.
De most akkor a kérdésem,hogy a márkaszervizek is kevertetik a szineket,vagy ők rendelik az anyaországból,mivel az a szin még a jelenlegi autókra is felkerül. A kocsim 4 éves és a szinpalettájukon szerepel ez a szin.
Ha ezt a szint tudnám megvenni,felvitetni,csak nagyobb esélye lenne,hogy jobban sikerül,mint aamit a festékboltokban kikevertetnek.Összességébe gondolom a márkaszervizbe se a festék kerül sokba,hanem a 9000 ft os rezsidij óránként.
-
Remekelek28
őstag
Üdv szerintetek,ha egy autófényező azt mondja,hogy gyári festéket használ ,az hihető? gondolom ők is valamilyen festékkód alapján rendelik. Vagy érdemesebb megvenni a márkaszervizből, és a festést már rábizom .
Milyen kiszerelésben lehet ezt megvenni?
Ja,csak azért kérdem,mert a maszek festő 20-25 ezerért fest egy elemet,a márkaszerviz,meg 80 ezerért.. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Az ajtőnál a műanyagon levő karcokat,valamivel el lehet tüntetni? Valamilyen radir van erre,ami hatásos? -
Remekelek28
őstag
válasz
Laca1212 #18458 üzenetére
Igen,hasonló szin az enyém is és ugyanigy elüt rajta..tökre ilyen azért zavaró,mert ezt még egyik kocsimon se láttam igy.. pedig én aztán sasszemű vagyok ilyen téren.
De hozzáteszem,itt se mindig látszik,pl ha full rásüt a nap,nem látszikárnyékos helyen,friss mosás után zavaró.
Akkor lényegébe megnyugodtam,h nincs újrafújva,hanem ez ilyen.ducati: Kölcsönözni nem fogok! Majd tavasszal elviszem egy tisztitóshoz 5000 ft-ért megcsinálja,utána én évente egyszer vanishel átfutok rajta...
Csak ez már olyan szinten poros volt,hogy a mélyebb részeit nem tudtam kiporszivózni az ülésnek,igy 3-4 tisztitás után is enyhén foltos maradt. magyarul ide oda tologattam benne a koszt... -
Remekelek28
őstag
válasz
#00809728 #18454 üzenetére
Az enyémen kicsit elütnek a szinek a fémfestéses részektől. Bementem a szalonba és ott is ugyanugy elüt a két szin a szalonautón. Kérdeztem is a szervizest,hogy mi az oka. Azt mondta,hogy manapság már nem úgy tudják lefújni a ma részeket,mint a fémet. Ugyanazt fújják rá,de a végeredmény mégis más. Ezt én csak a metálfénynél láttam igy.
Szerintem az autó sulyának csökkentése miatt más anyagokat használnak mint régen és ezért más árnyalatot mutat. De persze ezt majd győzzem megmagyarázni az eladásnál.A tisztitó kicsit drága. 20-25ért gondoltam volna. Igy jobban megéri szakemberhez vinni.
-
Remekelek28
őstag
Szerintetek valahogy rá lehet jönni,hogy a műanyag rész,volt e már festve?
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #18408 üzenetére
[itt] megrendelhetitek a vileda termékeket,az autótörlő kendő most dupla kiszerel€sben van.
A szilikon lehúzó pedig bármely autósboltban megvehető. -
Remekelek28
őstag
válasz
focvis #18401 üzenetére
Én hosszú évek óta használom a szilikon lehúzót. A legjobb kézi mosókban is ezt használják a nagyobb nedvesség eltávolitására. A lényeg,hogy használat előtt szivaccsal mossuk le,igy a rajta levő porszemek stb.eltávolodnak róla,igy nem fogja karcolni.
Utána pedig vileda autótörlővel cseppmentessé polirozom. Ez jobb mint a szarvasbőr,a lényeg,hogy mindig vizben kell tartani,h ne száradjon ki.
Ez igy a tökéletes kombó. Kb 10 éve igy mosom a verdáimat. Cseppmentes ,foltmentes,sz9smentes végeredmény.
Magát a mosást,a vileda sárga kék szivaccsal végzem,bő vizzel,előtte és utána sterimo. -
Remekelek28
őstag
válasz
#42667776 #18379 üzenetére
Igen,igen, Melyik az egyszerűbb szerinted? ajtó belsőhöz kellene,ahol az ablakemelő gombok vannak és ott van egy 8 centis mélyedés is. Lehet jobb lenne a vtn megoldás. Természetesen azt az elemet ki tudom szedni.ehhez hasonló.
-
Remekelek28
őstag
válasz
MunezXBK #18375 üzenetére
Ennek mi az oka? próbáltad már? Amúgy mi a különbség a vizes és a ragasztós megoldás között? Igy akarom
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Szerintetek ennek [link]a carbon fóliának a segitségével én megtudnám csinálni egy termék fóliázását? Láttam videót róla.. Vizben kell csinálni,szerintem nem lehetetlen otthon se. vki csinálta már?
Ilyen mintázatot szeretnék. -
Remekelek28
őstag
válasz
runner 125 #17954 üzenetére
Ez az utolsó ezüstös szürkés szin jó is lehetne. ezeknél van debrecenbe is.
8 ezer ft egy ajtórész.
Mennyire tartós véleményed szerint? Mert azért abba napjába többször is belekapaszkodok. -
Remekelek28
őstag
válasz
runner 125 #17948 üzenetére
Köszi,ezt lehet kipróbálom. Debrecenbe van ilyen? Vmi ezüstös mintát szeretnék.
A kép illusztr.
-
Remekelek28
őstag
Szerintetek van olyan,aki ajtóbelső fogót tud önteni,műanyagból,vagy könnyűfémből? Arra a részre gondolok,ami az el ablakemelőnél van,illetve a kapaszkodó.Nekem ez egy egybe műanyag és már eléggé kopott. Gyárilag 80 eért adnak egy párat.
Kivel tudnék csináltatni? -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Vettem egy páréves autót,mely elég poros helyen volt. Már 2x tisztitottam ki vanishel a szürke egyszinű kárpitot,de a foltok mindig maradnak,gondolom a benne levő por miatt tolódnak ideoda. Alapos porszivózás megvolt. Szerintetek bővebb vizzel,vagy,hogy lehetne alapos munkát végezni? -
Remekelek28
őstag
válasz
freaghill #10737 üzenetére
Ne mikroszálas kendőt vegyél,hanem vileda autótörlőkendőt... Ez a legjobb,cseppmentesen leszedi a vizet. Olyan mint a szarvasbőr,de kicsivel jobb is szerintem.Nem mázgál,nem foltoz.
[link] Innen rendelhető,boltokban már egyre ritkább.
Én kb 8 éve használom ezt.A legjobb.de előtte a vastag vizet szilokonos vizlehúzóval szoktam leszedni .Igy a viledával már csak át kell törölgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest