- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisZ2
csendes tag
Fusso coat felvitelnél a szivacsot meg kell nedvesíteni? Mert a soft99 youtube oldalán nem vizezi meg applikálás előtt az ürge. Illetve szélvédőt, üvegeket le lehet kenni vele?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
g4bb3r #27592 üzenetére
Azért írják, mert náluk nem kapható Skyfol, lehet Llumarból dolgoznak, ott tényleg nincs.
Én most tetettem, előtte megmérték az üveg fényáteresztését, 82% volt. Felrakták a fóliát, alárakták a jelzést, mekaptam a műbizonylatot, teljesen legális. Nem utaztam volna 100km-t illegál megoldásért, azt helyben kaptam volna.
Tehát ha az oldalüveged minimum 81%-os, rakható rá legálisan olyan fólia ami a látható fény 10%-át, az UV A,B,C 99%-át, az infra 53%-át szűri meg.
Legálisan.
Ha meg nem érdekel a legális, olyat rakj ami max 70%-os, mert nagyon feltűnő lesz. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
g4bb3r #27588 üzenetére
Az első-oldalsó ablakok is fóliázhatók, a fóliával együtt minimum 70% látható fényáteresztésűnek kell meglenni. Mivel minden üveg fog le valamit, ezért nálad is maximum egy 90%-os áteresztésű fog szóba jönni. Egyébként ezt előzőleg megmérik és ha minden ok, kapsz műbizonylatot, műszakin sem lesz gondod.
A te fóliád a Skyfol Nt Pro 90 lesz.
-
g4bb3r
tag
Sziasztok,
Volt itt szó régebben autó üveg fóliázásról , hővédő fóliáról is. Kértem árajánlatot de azt válaszolták, hogy A oszloptól előre semmilyen fólia nem mehet. Én tudom rosszul , hogy a vezető oldal, anyósülés mehetne teljesen átlátszó? Azt értem hogy a szélvédőre semmi.
Sajnos a klíma hiába megy ha betűz a nap megfőlök.. nagyon nem akarom levenni a klímát (20 fok alá) mert akkor meg hangom nem lesz 1-2 napig..
-
i-sti
senior tag
Valaki megtudja mondani hogy ez eredeti Soft99 viasz vagy nem? Pár órája vettem át.
[link]
Normális hogy olyan "száraz" a kinézete? -
i-sti
senior tag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Pardise #27581 üzenetére
Szerintem elég ha párszor át törlöd nedves tiszta ronggyal, de én mosással egybe kötve szoktam szárazra törölni és ápolni a műanyagokat/gumikat, külön csak azt nem.
Más:
Az a helyzet állt elő, hogy letakarítottam a bőröket, majd a hátsó sor ápolása befejeztével pont elfogyott az AG ápoló, így váltottam a Colourlockra. A képek 24 órával az ápolás után készültek. Látszik hogy az AG csillogós foltos felületet hagy, amit még egyszer át kell törölni, mielőtt beül az ember. Ezzel szemben a CL az első soron kb 30-40 perc alatt elérte a fényképezéskori állapotát, matt száradás, teljesen beszívta, gyári állapothoz sokkal közelebbi az eredmény. Az ilyen teszteket szeretem, mikor ugyan azon a bőrön, két termék, ugyan annyi idő/hőmérséklet, így lehet látni élesen a különbségeket. Sokáig elégedett voltam az AG bőr termékekkel, most sem szólnám le őket, mert tényleg jól használhatóak, szép eredményt lehet elérni, de a CL más kategória, természetesen árban is, de nem számítottam ekkora különbségre, főleg hogy az AG-vel is elégedett voltam.
Persze az alapos belső takarítás nem maradhatott el
-
Pardise
senior tag
válasz
FeRRaR1 #27566 üzenetére
A gumi/műanyag felületeket APC-vel való tisztítás után lekell öblíteni, vagy elég letörölni és mehet rá a perl? Eddig így csináltam. Vagy szükséges APC után öblítés? Nem igazán ragaszkodok hozzá, mert akkor a kocsi is vizes lenne. Max ioncseréltvizes ronggyal áttöröltem.
-
SzlobiG
félisten
Hétvégén tudtam tesztelni a fussot esőben milyen ez a hidrofób hatás és rohadt jó ahogy taszítja a vizet, srp nem tudta közel sem ilyen jól.
-
vedini
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Pardise #27564 üzenetére
Én sehol nem fújom a felületre a műanyag ápolókat csak a motortérben. Beltérben kb öngyilkosság, mert rászáll az üvegre, és nem elég egy takarítás hogy lejöjjön, kintről ugyan ez, minek kennéd össze a frissen mosott kocsi fényezését? [link] Általában ezt használom, annyiszor félbe hajtva amennyiszer az ápolandó terület kívánja, így mindig passzol méretben. Egyedül a gumikra és az eső csatornára használom a mikroszálas padot: [link]
Ablaktakarításra is új módszert kezdtem el használni belülről, először minden egyes üveget letakarítok a fentebb linkelt mikroszálassal, éleket, sarkokat, utána egyet fordítva az egészet. Minden ablakhoz új rongyot használva, ez így elég jó eredményt ad, majd a végén megküldöm ezzel: [link] 2 darabbal, egyikkel baloldal és hátsó üveg, másikkal jobboldal és első. Így már zseblámpával sem tudtam találni csíkokat, vagy bármilyen nyomot, előtte csak a nagy kékkel mentem át 2x, de most hogy a kicsivel kezdek jobb az eredmény.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Motion_Blur #27554 üzenetére
Nem árt se a műanyagnak se a guminak, csak ne tűző napon csináld, és ne hagyd tovább 2-3 percnél. Többször telibe fújtam az összes addigi kocsimnak az alsó egyharmadát. Egyszer sem hagyott nyomot, marást, vagy bármilyen elváltozást.
-
Doki16
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat mindenkinek. Holnap bevasarolok. Nagyobb áruházak (Tesco és Interspar van csak itt) valamelyikében kaphatoak ezek a termékek amiket írtatok? Igen tudom, hogy ecet az van, de arra sonaxra gondoltam
De nyugtassatok meg, hogy ez nem lehet a lakkozásban esett kár. Nagyon megijedtem, hogy az új kocsimat így haza sikerült vágnom.
-
WestBam
senior tag
válasz
Doki16 #27556 üzenetére
Bocsánat, hogy ennyire kézenfekvő dolgot írok ide, de ecet + mikroszálas rongy. Nem kell sikálni, csak óvatosan áttörölni. Aztán sima vízzel leöblíted. Ha marad akkor meg kell ismételni. Ha megvagy vele utána mosd le az autót samponnal, kész.
No megelőztek, de ezek szerint nem vagyok teljesen hüle
-
Doki16
addikt
Lenne egy kérdésem tőletek egy eléggé aggasztó dologban. Szombaton mostam pár cuccot az udvaron a kerti csapból. Vezetékes víz ami mindig is nagyon vízkőves volt. Na most ebből a vízből jó pár helyre ráfröccsent a kocsira. Megszaradt rajta és teljesen kiferedett rajta a vízkő a cseppek körül. Ma elmentem lemosni a kocsit, mert már nagyon zavart. A magasnyomású mosó se szedte le a cuccot. Hazaertem, mondom akkor nekiállok és letörölgetem kézzel. A szélvédőről simán le is jött de amikor a kasztniról akartam eltüntetni a foltokat akkor csak a vízkő jött le de a lakkozásban ugyanúgy ott maradt a folt formája. Rendesen megakad a körmöm benne. Olyan mintha lemarta volna a lakk réteget róla. Ezt a kocsit most érte először ez a víz, de korábban már sokszor mostam vele kocsit, motort, bringát és soha nem volt ilyen. Van bármi ötletetek erre, hogy mi történt és, hogy menthető-e? Iszonyatosan ronda lett a kocsi miatta. Itt van pár kép róla.
Remélem menthető, nagyon sok ilyen van rajta. Köszönöm a segítséget.
-
Motion_Blur
félisten
Megjöttek a Carpros cuccok, az lenne a kérdésem hogy a TRIX-et az autó mely felüleletein NEM szabad használni?
Műanyagot olvastam, de mi van pl. ha a felnitisztítás közben megy a gumira is? Vagy gumikéderre ha a fényezést fújnám be vele?
-
z123456789
addikt
válasz
#00809728 #27544 üzenetére
Ok, köszi.
Akkor ez most élesben tesztelve 24 óra után. Most már mindegy.Ma felraktam rá. Bár, ökör egy formája van a nyeregnek, igazál csak össze-vissza tudtam maszatolni. Fogalmam sincs, hogy jó lett-e? Sokat nem is pazaroltam rá. Majd kiderül, hogy ártottam-e a festéknek.
Mit jelent, hogy 1k-s?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Ülőgarnitúra 3-2
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest