Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tujmi
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kis problémám a gépemmel kérlek segitsetek
van egy MSI 3870 X2 kártyám és ugy érzem nem müködik tökéletesen 3dmark06 ban 13135 pontot kap és megkérdeztem néhány embert akiknek szintén ilyen kártyájuk van hogy ők mennyit kapnak,és elvileg 15-16 ezer pont körül.
ez lehetséges hogy attol van hogy 32 bites windowst használok?vagy mert a kártya 8 pines tápcsatijára csak 6 pineset tudtam rádugni?vagy az alaplapom fogja vissza?configom.
intel Q6600
MSI HD 3870 x2
2x1 gb geil blackdragon 800mhz
Abit Fatal1ty F-I90HD -
DigitXT
nagyúr
válasz katt777 #36148 üzenetére
Ezt amúgy XP alatt is képes elkövetni (UT3 alatt volt furcsa, hogy magas FPS mellett miért akad meg periodikusan: lelőttem az OSD-t - pedig nem is volt megjelenítve -, és rendbe jött). Persze nem tudom, hogy a csillagok milyen együttállása kell hozzá. (Ergo lehet, hogy másnál mindig, és mindenkor okés.)
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
a köv a gond: engedélyezd (azaz vedd ki a pipát) catalystban az A.I-t!!! hadisabled be van pipálva, csak egy mag működik.... előtte csak 12-13 ezer pontot kaptam, most, majdnem 19K... ráadásul ez vonatkozika játékokra is.... szóval A.I engedélyezve, akár standard, akár advanced-en....
mod: adatlapodon jó lenne kitöltenia "cuccok" részt....
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
katt777
félisten
válasz fatal` #36150 üzenetére
ATT RT fan control ua, ahogy beállítod, de ATT mindenképpen jobb. Viszont: egyik teszt alatt bekapcsolva hagytam a GPU-Z-t, és ugye az is monitorozza a VGA-t, és ugyanúgy ugrált! Szóval monitorozásra tényleg a RivaTuner maradt, az meg kellett nekem a tesztekhez.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Nem is ez, hanem a processzorod. Olyan CPU-limited van, hogy a vasfüggöny sírva összeomlana mellette. Nyilván ezért is bontották le.
Több magot nem (vagy kevéssé) támogató alkalmazásokban (azaz szinte minden játékban, mert a quad-támogatók is ált. csak a PhysX-et teszik ki, de 3D06, ugyebár, messze nem ilyen) cseszheted a quad-odat.
Default tesztben amúgy sem fogod kihajtani speciel, de úgy nem is játszol, szóval ha értelmesen akarod használni a 3D06-ot, akkor ne így. Ha meg pontszámokra hajtasz, akkor tuningolj, mint a zállat.hakos1987: Ne beszélj már zőccségeket, ott bújik az eredmény-ablak mellett a CPU órajel, csak a kolléga még azt sem tudja, hogy ha bezárja a kis ablakot, minden fontos adat ott lesz a nagyban.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #36152 üzenetére
OSD az mindenbe beszívat (nyilván, hiszen ráír a 3D képernyőre), de monitorozás nem. Mindegy, ezzel tudok élni, ha már rendben (és hűvösen) megy a VGA-m.
Minden 3D06 és Vantage teszt felkerült a honlapomra, elemzések és pár grafikon is, logout-on meg majd bővítem, ha lesz rá hely. De most ott trónol a legutóbbi cikkem.
-
katt777
félisten
-
Traxx
őstag
Nos...hétvégére került a gépembe egy Gigabyte Radeon 3870, és nagyon kellemes csalódás volt a kártya Amit itt-ott olvasgattam az ATI-król, az alapján tartottam tőle, hogy a drivere vackolni fog, kínlódás lesz, ecetera. De nem...minden pöpecül ment és szerintem igenis szebb képet ad desktopon, mint a mostanra visszakerült 7600 GT-m. A Catalyst-ban is jobban be tudtam állítani az ideális képet (tudni kell, hogy a CRT-m alapból elég fényes, és ezt az nV desktop managerrel nem sikerült olyan szinten kiküszöbölni, mint a Radeonnal).
Nem vagyok nagy játékos, de COD4-el és MoH Airborne-al játszogatva remekül szuperált a kártya. Ha az nV-m megdöglik, akkor Radeont veszek. Mindent egybevetve: szebb, jobb, illatosabb
Tehát hajrá AMD
Ja és az off off-ja: hogy miért nem veszek akkor egyet inkább most? Mert mindezen pozitívumok ellenére nem vagyok rászorulva, mivel nem játszok sokat, meg a pénzt is sajnálom rá
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel állnék elétek, hogy egy powercolor 3870 bios-át tudom-e egy asus bios-ra frissíteni, vagy valamelyik másikéra? (a nagyobb órajel miatt)üdv
Üdv
-
Traxx
őstag
válasz katt777 #36166 üzenetére
Höhh...8.8 volt fent Az Airborne meg a 7600 GT-vel is megy rendesen...de nem nagyon volt mivel tesztelni, majd a végleges tulaj nyomat rajta Krájziszt
Szilva01: igenis csak húzzon bele az AMD, legyen nagyobb verseny, azzal csak mi járhatunk jól
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
TBG
senior tag
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
Dobozossör
tag
Proci nevében írok:
"Kicseréltem a hűtést HR03GT-re (MSI 3870 TDOC), azóta a BIOS postol, de nem megy tovább. A ventik mennek, a vga visszakötött ventije megy. Onnantól se kép, se hang. Van valakinek valami ötlete? Valaki találkozott hasonló problémával?"Köszönöm proci barátom nevében!
Olcsó Interworx tárhelyek - https://hosting.tri-software.com
-
Pancsermeste
őstag
válasz katt777 #36166 üzenetére
Miféle gond van a 8.8-cal? Ismerős gépére (sapphire 3870) azt raktam, nem tapasztaltam problémát... remélem ő sem, legalábbis eddig még nem jelentkezett.
Kíváncsiságból én is felraktam az 1900XTX-re, és a régi kb. fél éves driver-hez képest sokat gyorsult. Anno 3DM06-ban 7200 pont körül volt, most 7740.-= Pancsermeste® =-
-
katt777
félisten
válasz Pancsermeste #36171 üzenetére
A legminimálisabb tuninggal is kidobál egy csomó játékból. Már írtam párszor.
TBG: Ez is volt már jó régen, ki is dobtuk a szemétbe.
-
katt777
félisten
válasz Dobozossör #36170 üzenetére
Tápkábel? Illesztés?
VGA hibajelzés?
Károsította esetleg a VGA-t a szereléssel? Vagy a monitorkábelben esetleg elferdült egy érintkező?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
proci985
MODERÁTOR
nah, közben nekem is sikerült eljutnom windowsig... még jó, hogy a tartalék S3 Virge 4m bent volt a dobozban...
na szóval bios postol, de nem lép tovább. próbáltam visszakötni a hűtőventit a kártyára, de úgy se lépett tovább, viszont a ventit pörgeti.. postot látok, mindkét monitoron. aztán a nagy büdös semmi.windows háttérben elvileg elindult. alaplapi visszajelzők nem maradtak égve.
modell MSI 3870TD-512OC.
Thermalright HR03GT került rá, ramsüniket kapott kétkomponensű thermal ragasztóval, elvileg már használhatóak voltak, gyakorlatilag kérdéses. mindenesetre hidegeg. a VRM hűtést meghagytam retailnak.
a chip mellett 3M padokat kapott lesarkazás elkerülésére (elvileg nem vezethet áramot), óvatatosan csavartam rá, keresztirányokban. ventit nem tudtam rádugni a kis 4pines szabályzójára, ez nem tudom lehet e baj.
van valami ötletetek, hogy mi a fene lehet vele? nagyon remélem, hogy nem sarkaztam le, és két órányi szerelés/utánnajárás után eléggé ideges/ijedt/elkeseredett vagyok per pillanat
tápkábel helyén, illesztés elvileg jó, de megnézem mégegyszer,
károsítani nagoyn remélem, hogy nem sikerült, de ahogy néztem, erre sok esélyem nem volt és óvatos voltam... elvileg.
monitorkábel úgy tűnik ok.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hakos1987
őstag
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #36180 üzenetére
Én értem, hogy mit írtam, sztem olvasd át még egyszer.
Mellesleg az első 2 3D teszt használ 2 magot, de csak 60%-40%-ban mozog ide oda (és még csak véletlenül sem terhel jobban hiába limites a rendszer), a 2 másik 3D teszt csak 1 CPU magot használ, de azt 100%-on. nyilván nem véletlenül. CPU-Control sem segített rajta.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Jut eszembe: Már a Blacksite Area51 is letölthető ingyen.
-
-
katt777
félisten
ATT miatt engem még semmi nem dobott ki.
No-kia: Scifi FPS. Beszámoló róla a honlapomon (link is ott, több jó ingyenessé tett játékkal együtt, mint pl. a Suffering, ami tényleg a legjobb horror szerintem). Sztem nagyon jó, egy kis Half-Life beütéssel. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a 3DVD-nyi (2 DLDVD-n volt dobozban) terjedelem hogyan fért bele 1.95GB-ba, de biztosan jobban tömörítették, mint a reatil verziót. Az USAF sponsored Ad-software, szóval lehet, hogy USAF behívók tűnnek majd fel rajta, de állítólag teljes game.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az új driverekkel, 8.9 vagy 8.10? a 38xx-ek is gyorsultak, nem csak a 4xxx-ek?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mert_csokis
senior tag
válasz katt777 #36183 üzenetére
Tényleg tölthető, de "sajnos" csak az alapjáték Area 51
Most kezdtem el húzni a filefront-ról. A leírás szerint teljes játék, bár kérdés hogy miért szponzorál egy ilyen játékot az amerikai légierő
Mindegy, én örülök mindennek ami ingyenes, és kicsit is jobb minőséggel kecsegtet. Egyre gyakoribb amúgy, hogy kicsit régebbi, budget kategóriába csúszó cuccokat ingyenessé tesznek
És köszi hogy szóltál...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
- = Zk = -
félisten
és miben tapasztaltál gyorsulást?
..a Rometben pl?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
WesTM
őstag
válasz - = Zk = - #36190 üzenetére
ÁLOHÁÁÁ MESTEREM!
Rfactor sokkal simábban szalad,crysis warheadban feltehettem a grafot 1280-ba, eddig ezeket néztem.
Romet szétszerelve várja,hogy szerdán belekerüljön az uj versenyblokk. Hamarabb kész lett mint ahogy terveztem.(2 évből 3 hónap lett)
Jóéjszakát mindenkinek!!!
-
katt777
félisten
válasz mert_csokis #36188 üzenetére
Huh, tényleg sima Area 51. Semmi köze a Blacksite-hoz.
Azért szponzorálják, hogy legyenek pilóták. Vagy mert valamelyik tábornoknak részesedése van a cégben.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
Ragadozó
Ármester
válasz katt777 #36192 üzenetére
Elérhető magyar oldal-ról is...
A blacksite meg olyan 4K boltban
Én olyan 3-asra értékelném 5-ös listán, a régi jobb volt....[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
proci985
MODERÁTOR
alapszabály: ne használj túl magas gumírozást, mert ha nem ér a hűtő felülete a GPUhoz, az nem jó.
gép megy, nyertem 5-8 fokokat, ami passzív hűtésnél nem is rossz
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
katt777
félisten
válasz Ragadozó #36194 üzenetére
Az én oldalam is magyar.
Nekem 8 a 10-esen. Írtam honlapomon és blogomban, hogy miért. JÁTÉK, nem marketingkaka. (Ez pesze szubjektív.) De mondom: a 2-nek semmi köze egymáshoz, ahogy a Turoknak sem a régiekhez (utóbbi esetben hál' isten).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
TBG
senior tag
Hali.
Érdekelne valakit linuxos 38xx thread is? Mert itt csak windowsos dolgok vannak....vagy már esetleg van?
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
katt777
félisten
válasz Pancsermeste #36199 üzenetére
Mert hülye. Én már rég nem használom. Más is töltötte le, játszik vele, és semmi baj. Tegyél föl AVG-t, az értelmesebb. Több vírust megtalál, és nem lő annyit vaktában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- DIGI internet
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest