Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz Dj Dekko! #28487 üzenetére
Bocsi előre is, nem tapasztalatból, hanem inkább ,,olvasottság"-ból mondom:
sztem tegyél a 3870X2 mellé inkább egy másik 3870-et, és gyorsabb lesz, mint a 9800GX2A tesztek nem tudták egyértelműen eldönteni, hogy melyik kari a gyorsabb, kvázi az nV malmára az arra optimalizált játékok hajtják a vizet... én 8800 GTX-ről váltok most 3870 X2-re, mert sztem az ára és teljesítménye jó összhangban van... sokallom a GX2 árát...
sztem hagyd meg a 3870 X2-t, vagy ha nagyobb teljesítményt szeretnél, vegyél egy sima 3870-et!
ez mind az én véleményem, nem kell erre alapozni!
üdv!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
Bocsi, lenne pár kérdésem, biztos szerepel már fórumba, de nem megy a keresés
szal... Most veszek egy MSI 3870 X2-t...mennyire lehet tuningolni ezeket a karikat? egyeltalán a rivatuner felismeri? vkinek tuning eredmény?
Másik, hogy milyen drivert érdemes használni? 8.6?előre is köszi a válaszokat!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #28501 üzenetére
köszi a választ!
csak annyit: tuning: csak két 6 pin-es tápcsatim van... ez gond? (2900XT ment azzal is, csak a catalystba nem lehetett tuningolni)
Amúgy vizet teszek rá, de az még pár hét...Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
korábban nem kaptam választ, uh. még1X megkérdezném:
3870 X2-t csak egy 6 és egy 8 pin-es csatival lehet tuningolni? vagy jó a 2db 6 pin-es is, csak nem működik a catalystban a tuning?
köszi!
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #28517 üzenetére
tudom, olvastam, csakhogy azt kérdeztem, hogy 2 6 pin-essel működik-e... ezek szerint nem...
Hogy lehet megoldani, hogy legyen egy 8 pin-es tápcsatim? (itt nem igazán a táp cseréjére gondoltam)szerk: van egy 8 pin-es tápcsatim, de az emlékeim szerint már a 2900XT-be se ment bele...
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
A két gyártó karijainak képe közti különbségekről annyit, hogy egész eddig ATI karim volt, gondoltam kipróbálok egy Nv-t, egy 8800 GTX-et... erős, meg minden, de 2 hónapja van nálam, még mindig nem szoktam meg... egyszerűen fakók a színei, NFS pro street-ben árnyékok sehol (korábbi tesztekben is látni, hogy át kell nevezni az exe-t, hogy mindent teljesen megjelenítsen)...
Vagyis az Nv úgy csal, hogy a megjelenítésből visszavesz, ami ugyan a teljesítménynek kedvez, csak hát nekem nem csak ez a lényeg... aki már NV-hez szokott, biztos jó neki az a kinézet, ami van, de én egyeltalán nem wok megelégedve vele...
uh. levontam a megfelelő konzekvenciát, és visszaváltok ATI-ra egy 3870 X2 személyében, ott talán megvan az erő, és a gyönyörű megjelenítés egyszerrenV-sek meg szenvedjenek csak
-
hakos1987
őstag
Hali!
nah, megvan az új karim, csak egy kicsit sokallom a hőmérsékletét...
idle gpu1 dióda:58
gpu1 vrm: 58
gpu2 dióda: 70
gpu2 vrm: 74terhelve még meg se mertem próbálni!
pedig elvileg vissza vannak véve az órajelek!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
közbe meglestem terhelve, a gpu1 70 fok környékén volt, a gpu 2 dióda viszont 92, gpu2 vrm pedig 100 fok! és a venti nem nagyon pörgött fel....
-
hakos1987
őstag
nah, mondom indítok egy 3dmark vantage-t erre első teszt után kilépve a gpu2 vrm 107 fok.. azonnal leállítá, és most nem merek semmit csinálni... venti persze megint b*szik felpörögni...
van progi, amivel ventiprofilt lehet hozzá csinálni? (riva tuner felismeri? )Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
felraktam a legújabb rivatuner-t (2.09) de nem tok ventiprofilt csinálni... engedélyezem, mentek egyet de egyszerűen nem találom, hol lehetne szerkeszteni....
vki legyen oly kedves, segítsen láma kisgyereken
-
-
hakos1987
őstag
egy kicsit segíssetek pls!
megpróbáltam rivatuner 2.09-be ventiprofilt csinálni... az utolsó lépés az automatizálás lenne, csakhogy ha rámegyek a hardware monitoring setup-ra és ott a core temperature-nál a setup gombra, a felugró ablakban nncs alul olyan rész, hogy thresholds settings....
mit csinálhattam rosszul? vagy vmi más megoldás?
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #28901 üzenetére
sajnos ott nem engedi átírni... faxom telelett az egésszel, előbb félbeszakítottam a 3dmarkot még az elején, mert egyszerűen nem pörgeti fel a ventit, és akkor látom, hogy gpu2 dióda 104 fok, gpu2 vrm 115....
kihullik a hajam vazeBolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #28908 üzenetére
le van szedve most a gép oldala... amúgy a probléma ott kezdődik, hogy elindul a játék és a venti egyszerűen nem pörög fel.. néha 1-1 másodpercre.... amúgy hogy értetted az előbb, hogy a rivatuner \fan értékét állítsam 3-ra? hogy ami azon belül van mind3-at pipáljam ki? mert akkor se működött....
bocs a lámaságomért
-
hakos1987
őstag
válasz zozoz1 #28910 üzenetére
egyszerűen hiába pipálom be a rivatuner\fan-ba mindhármat, amit újra visszalépek, visszaáll, pedig mentettem is.... nem értem az egészet...
nem lehet köze ahhoz, hogy elötte egy Nv kari volt, és vmi driver gondja van?
Nem oldaná meg vajon egy system reinstall?Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
még annyit, hogy melyik hőmérséklet függvényében változtatja? a GPU1?
-
hakos1987
őstag
hát ettől függetlenül nem kapcsol be a kártyán a venti... de azt nem értem, hogyha le is szedem a rivatunert, magától mi a fakkomért nem kapcsol be?
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #28928 üzenetére
hát nálam is hasonló a szitu... csak annyi kül, hogy én egyszerűen nem bírom vezérelni...
beállítottam rivatunerbe hogy 20 foknál kapcsoljon 35%-ot, 40-nél már 45%... de meg se moccan, hiába csinálom 2, vagy 3D-s profilnál is ugyanazt...Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
nah, most sikerült vmit ügyködnöm! már vezérel a cucc, elvileg csak finomhangolnom kéne!
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #28938 üzenetére
igen, némileg a link segített... a min. és max hőfokot megadom, az ok, de a lépcsőzetes emelésre már b*szik..... szal kétféle fordulaton megy, 3d-s, meg 2d-s.... ideiglenesen megteszi, sztem 1 hét és ittlesz a blokk rá, aztán akkor nyasgem!
-
hakos1987
őstag
nah hali mkinek!
először is köszi mki segítségét, aki tegnap segített rajtam! most sikerült félig-meddig normális ventiprofilt csonálni (nem kapcsolgatja hőfokonként), viszont egy bajom van még... nincs semmi mással bajom csak a gpu2 vrm-el.... a gpu1 40 fok, a gpu1 vrm 50, a gpu 2 sincs több 60-nál, ekkor a gpu2 vrm araszol felfelé, 106-nál leállítottam... szőrös fánknál jött ez elő, és kb 10 mp alatt elérte ezt a hőmérsékletet.
vki meg tudná mondani, hogy ez hol található a karin? esetleg egy képet tudna adni?
köszi és további jó reggelt mkinek!
-
hakos1987
őstag
érdekes, játékban nyugton marad 80 fok körül a gpu2 vrm... nem tom mitől melegcikk így
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #28967 üzenetére
vízhűtés lesz rajt, csak az vagy 1.5 hét még, mire megjön, így ezért nem érdemes beruháznom, csakhát addig a játék is felejtős...
köszi, hogy segítesz mindig!asszem akkor kicsit pihentetem a témát, aztán várok a blokkra
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #29046 üzenetére
én inkább vizet dobok rá, aztán csókolom
egyébként sikerült normális ventiprofilt csinálni, uh. most rendben van a hűtése... már csak egy gondom van, hogyha adok feszt a procinak, és úgy húzom, akkor 3dmark alatt nem kékhalálozik, hanem elcsikozódik a kép, és újraindul... lehet a táp miatt? ha alapfeszen húzom a procit, akkor nem csinál ilyeneket
Ha leszedem a hűtőjét majd, kb hány wattot nyerhetek vele? mert a pumpa, és a radikhoz tartozó ventik is külön áramforrásról működnek, vagyis nem a tápot terhelik!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz katt777 #29088 üzenetére
a cpu-nak adtam feszt... ha tuningolom a cpu-t feszemeléssel, akkor pl. 3dmark06 alatt lecsikozódik a kép, és újraindul, és mindez egy villanás alatt történik!
azért gyanakodtam a tápra, mert nem kékhalálozik, hanem restartol....Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
cat.8.6-hoz a köv tapasztalatot fűzném: (3870 X2)
először szenvedtem vele, vagy 4X raktam fel, mert volt mindig vmi gigszer... azt vettem észre, hogy 3dmark vantage-ba nincs víz, meg csíkok rohangálnak a képen... észrevettem, hogy a winfos hibát észlelt, ezért letiltotta a másik ,,karit"
innentől rendesen szenvedtem vele, mert vhogy mindig ezt tette, és nem is értettem, hogy oldódott meg...viszont a gyári driverhez képest nem kicsit gyorsult a karim!!
kezdetnek annyit: eddig Vantage-ba P5800 pontot csinált gyári driverrel...
és most: ENNYIT!szerk: a kari MSI 3870 X2 OC, alapon, a proci egy phenom 9500 2200@2500
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
csak egy megfigyelésemet megosztanám pár amd tulajjal, ha kíváncsi rá vki:
C'n'Q ha be van kapcsolva, akkor a kártya nem képes folyamatos, kiegyensúlyozott eredményt elérni, 10-20 fps-el ugrál össze-vissza.... Javaslom, hogy aki vistát használ, energiatakarékosság menüpontnál a kiegyensúlyozott profilnál vegye vissza a proci minimális terhelését X %-ra, és mondjuk a teljesítménycentrikus profilnál a min. és max procihasználat is legyen 100%, és akkor játék vagy bench előtt egy kattintás átváltani...
(nálam legalábbis így volt, én véleményem...)remélem tudtam vkinek segíteni!
-
hakos1987
őstag
válasz HarryPotter #29600 üzenetére
Nálam is a 3dmark06 nem javult, viszont vantage 5800-ról 7381-re javult X2-vel!
sztem ennek tudható be...
-
hakos1987
őstag
Bocsi, hogy kicsit későn írok rá, csak nem voltam gépnél, de mélyentisztelt DZ fórumtárs remélem azért beleolvasgat:
világ életemben tesóm és én is ATI -sok voltunk... van pár gépünk, mindig csak ATI jöhetett szóba.... pár hónapja megjátszottam, hogy vettem egy 8800 GTX-et, ami azért (főleg akkor) nem egy középkategóriás kari volt... 2900XT után váltottam, és amilyen nagy volt a híre, ugyanannyira csalódtam benne.... Crysis-en lehetett érezni, hogy honnan fúj a szél, de valahogy mégsem volt lehengerlő a teljesítménye... amit Nv-re optimalizáltak, jobban zötyögött egy picit, de semmi több... ráadásul a színekről nem is beszélnék... persze van vmi color vibrance, amivel felhúztam, de akkor meg túlságosan mű volt minden.... szal a kép minden volt, csak nem valósághű...
A csalódást kiheverve végleg eldöntöttem, hogy az Nv karijait egy életre elkerülöm... lehetőségem úgy hozta, hogy egy MSI 3870 X2-re cseréljek. Az az igazság, hogy a hűtőjén kívül még semmi gondom nem volt vele, abszolút elégedett wok a teljesítményével! A hűtést meg venti szabályzással megoldottam átmenetileg, mert a héten víz lesz rajt...
Én se az ATI-ról, se az X2-ről nem tudok rosszat mondani! biztos nekem van szerencsém!
Egyébként korábban volt egy érdekes cikk itt PH!-n (asszem), hogy a legtöbb problémát Vista alatt az Nv driverek okozzák, ami elég elszomorító!Ezekután csak gratulálni tudok neked az új karidhoz, a lényeg, hogy neked jó!
/bocs hogy hosszú lett/
-
hakos1987
őstag
baksogabor57 lenne pár kérdésem:
Milyen blokkal hűtőd az X2-d? Mennyiért vetted a blokkot (ha nem wok indiszkrét)? Overdriveba neked is a GPU-t 878, a memókat meg 955-be korlátozza a catalyst?
Tuningot próbáltad? Ha igen, mennyit bír?Gyári driverrel tolod, vagy 8.6?
Egyébként nekem is ugyanolyan alaplapom van (K9A2CF) és vidkarim (MSI 3870X2 OC), és egyikkel sincs bajom, bár az tény, hogy az 1.6-os biosz kegyetlen rossz volt... ha 1-el emeltem az fsb-t, visszaugrott az egész ilyen 1200 mhz környékére, bármivel próbálkoztam... akkor javult meg, mikor visszaflasheltem 1.5-re most 1.7 kijött gyorsan, és ezzel már nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz Beowulf_78 #29838 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
mod: le is szedtem gyorsan a 0.7-et, kicsomagoltam, indítanám, de: failed: no valid device found!
mit csináltam rosszul? elfelejtettem vna betenni a karit a gépbe?
esetleg más verzió kéne? Ha egy linkkel megdobnál, nem haragudnék meg!
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
jah, és vistán próbálkoznék... ott műxik egyeltalán? (mod. idő lejárt... )
-
hakos1987
őstag
áhh tesó nem mondtad, hogy patchelni is kell! műxik
-
hakos1987
őstag
válasz bakosgabor57 #29861 üzenetére
jah, télleg, benéztem... sorry
-
hakos1987
őstag
nem tudja vki, hogy miért van az, hogyha AMD GPU clock tool-ba húzom a karit, és megnyomom, hogy set clocks, akkor miért írja ki, hogy set clock failed, please check device configuration
mással meg nem nagyon lehet x2-t húzni, ugye? illetve overdrive, csak az meg véges 878/950-nél...
-
hakos1987
őstag
és azt nem tudja nekem vki megmondani, hogy AMD GPU clock tool-ba csak a 3d-s órajeleket állítja, vagy a legördülő menünél lehet választani, hogy 2D, vagy 3D, vagy pedig az eszközt? csak mert attól tartok, hogy így nem veszi vissza az órajeleket!
mod: hogy tudom meglesni, hogy mi a jelenlegi 2d-s és 3d-s órajel?
amúgy a gpu-z -nél alul a legördülőmenünél a 2d és 3d mód között vált, vagy pedig mivel x2, a magok között?
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
bakker jól szét***** mindent!
nem vált 2-dbe, se 3d-be, hanem mindig ugyanannyi, amennyit beállítok gpu toolba!kicsit helpet lécci! szétvet az ideg
-
hakos1987
őstag
nah, most visszaálltam alaphelyzetbe...
a kérdés a köv:hogy tom gpu tool-ba álíltani, hogy 2D, vagy 3D-s órajelet módosítsa?
mert ott bal oldalon nem lehet kiválasztani, mert el van szürkülveBolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
gpu-z-be alul, ahol választani lehet a legördülő menüben... ott az egyik a 2D, másik pedig a 3D órajel? vagy hogy van ez?
hogy tudom alaphelyzetbe tenni az egészet?
-
hakos1987
őstag
válasz Thrawn #29924 üzenetére
köszi! amúgy restartoltam már, de így is minden bajom van...
sztetek az normális, hogy alapból 6-8A-t kap a GPU 1, 2 VRM, addig terhelve a GPU1 VRM 8 körül van, viszont a GPU2 VRM 20-37 A között ugrál!mod: asszem rájöttem: everestel lestem, és a GPU1 nem kapcsol fel 3D órajelre, hanem marad 2D-s órajeleken.... ez lehet alkalmazás függő?
amúgy GPU Caps Viewer-nél fur rendering-el próbáltam meggyötörni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Novemberi hardverkavalkád
- Gitáros topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Társasjáték topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videó stream letöltése