Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
8500GT-ből van olyan. És akkor még PhyX karinak is használhatod, nV és Physix drivereket feltelepítve. Leírás a logout-on. Vista alatt nem működik.
Megint van új ATT. Lassan kénytelen leszek megint adni neki egy esélyt.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
WesTM
őstag
válasz katt777 #33802 üzenetére
Olvastam Janos írását,tetszik is, de ezzel megvárom még azt,hogy a radeonra kreált driver hogy teljesít majd.Meg persze az új vga-t remélhetőleg 4870et. De tetszik az,hogy így a radeonosok az összes fizika gyorsításra alkalmasak,az nvidiára meg nem tudom hogy csinálnak majd havokot...
His kártya hogy muzsikál,jobb valamiben mint a sapphire volt?
-
katt777
félisten
Jön a 3100-as (asszem) IGP, bővebben nem tudom, mert eddig nem volt rá szükségem. Éppen az Intel eme hiányossága miatt vacilláltam, aztán inkább a teljesítményre és a biztonságra szavaztam. Max. tényleg egy PCI-E1.0 VGA zóccsóé' (hol lehet ennek utána nézni?).
AMD-nek meg hiába jó az IGP-je, ha szar a körítés.WesTM: Hát, eddig csak alapon ment, meg szőrös funk-kal , az vitte is 97°C-ra a szar 01.067 hűtéssel. Talán majd a hét második felében tudom tesztelgetni, de nem valószínű. hogy sok különbség lenne a 2 ref. 3870 között. Esetleg tuningban, de ha az is, csak minimális lehet, és úgysem kell tuning semmihez.
[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Most nincs időm nagyon visszaolvasni, de végre kicserélik holnap a 3870-emet. Csak egy hónap kellett, hogy a tesztelést lenyomják rajta. Holnap megtudom mi is volt a baja.
De nem ezért írok. a 8.8 catalyst másnak is vacakol, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
Azt mondja igfxcfg -t nem találja, és ebbe aztán bele is hal. Még jó hogy a gépet nem viszi magával. Driver Sweeper 1.55-el előtte takarítottam.
Ja ez most egy ralit HD3850 256MB GDDR3.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Thom!
veterán
Enhanced DVD Upscaling ilyet tud 38×× széria?
miben tud kevesebbet HD lejátszás esetén HD4800 szériától? -
katt777
félisten
Talán éppen az volt a baj. Először ugyanis Catalyst Uninstall kellett volna. Nekem simán felment.
Mi az, hogy 1 hónap, és egy sokkal gyengébb kártyára cserélik???
Nekem 4 napon belül küldték az újat, csak a két hétvége, és a posta baszakodása miatt nyúlt 10 napra.Thom!: 1080p HDMI
[ Szerkesztve ]
-
mikesa
tag
válasz katt777 #33808 üzenetére
Szia KATT!
Tippet kérnék az okos Úrtól hátha...
A kártya GPU-ját 70-90%-ban tudtam kihasználni 3.7Ghz-en (ATT-vel monitoroztam)
Proci meghúzva 3.9-re, ram visszaosztva 5:4-re (így csak 416-on mennek)
Bármilyen 3D alkalmazásnál 1-2perc után VPU recover hibát kapok, még 710/940-es órajelekkel is....
3.7-en ment a kártya 745/999-el....A tápom 12v-on kiad áganként 18A-t. Lehet gond, hogy a kártya 1ágra van kötve (2db 4 pines kell néki)
driver 8.6
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz mikesa #33810 üzenetére
1 magos procival nem nagyon fogod kihajtani azt a kártyát, a 70-90% nagyon jó eredmény! Ezért persze a tuning sem lesz 100%-os hatásfokú, de ez alkalmazásonként úgyis változik.
Az nem baj, ha egy ág, mert a 18A-t megkapja (ha tényleg áganként leadja), viszont azon az ágon ne legyen semmi más!
A kártyád valószínűleg nem bír többet a túlhúzott procival és a visszaosztott RAM-okkal. Ez előfordul.
A proci könnyen vihet naftát a táptól (nem feltétlenül ez a hiba), mert egy 30-40% tuninggal már kb. a TDP-je dupláját fogyasztja. Guru3D-n van egy CPUCalc nevű kis program, az okosan kiszámolja. RAM is akaszthatja. Nem biztos, hogy stabil a géped 3.9GHz-en.
Én amúgy olyan tuningot szoktam beállítani, hogy a RAM-ok a lehető leggyorsabban menjenek, és ettől függően a proci a lehető leggyorsabban. Össz rendszerteljesítményben én ezt figyeltem meg a leggyorsabbnak.
Mindenesetre legcélszerűbb az lenne számodra, hogy olyan CPU/RAM beállításokat válassz, amelyek mellett a legnagyobb teljesítményt produkálja a VGA.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy sztem tökéletes HIS3870 bios letölthető az oldalamról. Halk 2D üzemmód, hatékony 3D hűtés!
2D: 300/700MHz @ 1.1V @ 35% fan
3D: 780/1130MHz @ 1.3V @ 35%/45°C-100%/95°C fan
Folyamatos, nem lépcsős ventilátor-vezérlés!
TESZTELVE!Szintén feltöltöttem egy RivaTuner 2.09 Power User konfigot, amelyben minden beállítást belőttem az ATI VGA-k könnyű kezeléséért. Low-level driver szinten csak meg kell adni a kívánt hűtési sávokat és fordulatokat, valamint az órajelek állításának határértékeit úgy módosítottam, hogy sem a takarékossággal (-tuning), sem a tuninggal (+tuning) ne legyen gondja senkinek. Órajelek:
GPU: 290MHz - 975MHz
VRAM: 420MHz - 1415MHzFunkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
3870 x 2 vásárlásán gondolkodom. Lenne pár kérdésem.
5200 + procim van, ez elég vagy erősebb kell?
550 w Gigabyte Odin pro táp bírni fogja?
Driver ügyileg hogy áll az ATI? Sok rosszat hallottam , de már 5 éve , hogy utoljára
ATI vga-m volt és nem tom mi a helyzet.
Sapphire 1024 Mb változat lenne jó áron. Fél éves 41 K.
Amúgy a gyári hűtés elég , vagy cserélni kell?Kb ennyi lenne.
Előre is köszi a hasznos infokat!Szép estét mindenkinek.
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #33815 üzenetére
És a procid mennyin megy? Mert ha nem hajtod ki a karit, persze, hogy nem megy feljebb. Persze én GPU-CV-vel néztem, és nem is úgy állítottam be, hogy hangosan pörögjön a venti. De ha rendben van a kari, úgyis megy rá a Chilla. Akkor majd meglátom, rendesen van-e pasztázva, mert a Sapphire anno csak 85°C-ig ment gyárilag, hasonló bios-beállításokkal.
-
mert_csokis
senior tag
válasz Pepe78 #33812 üzenetére
Ha onnan közelítjük meg a dolgot,hogy mit kapsz ma 40k-ért,akkor megéri. Körülbelül 40k-ért kapsz egy HD4850 Toxic-ot. Aminek legalább jó a hűtése,és elég erős kis kártya
Viszont egy HD3870 X2 megeszi reggelire. Gyakorlatilag a HD4870-essel van leginkább partiban. De az meg ugye 50k,szal el lehet gondolkozni. Mai állapotok szerint 40k-ért szvsz best buy. Mondom ezt akkor is,ha túl hangzatosnak tűnik is a dolog
Abban viszont Katt-nak van igaza,hogy kell alá a kakaó ahhoz,hogy a 2 gpu-s kari tényleg elemében lehessen. És azt nyújtsa amit igazán tud,mert egyébként még mindig erős mint a barom
Én nemrég vettem egy HIS X2-est,és nem bántam meg. Alaphelyzetben is veri a régi 8800GT-met. És a java csak ezután jön,mert egy hét és kap maga alá egy E8500-ös Intel platform-ot...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
extrin
csendes tag
Valaki tudna abban segiteni, mert még arra nem kaptam választ, hogy az mitöl lehet msi rx hd3870 kártyával amd 64 x2 5600+ procival és 2gb geil ddr2 800as ramal mitöl van az hogy cod2ben 150fpsröl felugrik 500ra és vissza folyamatosan ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
válasz mert_csokis #33819 üzenetére
Csak annál a játéknál van gáz, amelyik nem támogatja a multigpu-t! Meg hát ugye a fogyasztás...
-
extrin
csendes tag
Összes játéknál ezt csinálja és megprobáltam sok midnent nem segitett lehet hogy a procceszor gyenge a kártyához?
-
xxxJoexxx
csendes tag
Szerbuztok ez tudom nem az apro de ide id beírom hátha.Eladó egy sapphire 3870x2-es hibátlan állapot kitűnően működik minden tartozékával dobozzal eggyütt eladó utolsó ár 40000ft aki érdeklődni akar írjon nekem privibe.
-
mert_csokis
senior tag
Ha megnézed a vga teszteket akár itt a Ph-n belül is,akkor láthatod hogy manapság már nincs olyan játék ami ne profitálna a multi gpu-ból. Anno,mikor ez az egész SLi meg Crossfire láz elkezdődött,akkor valóban gyér volt még a multi gpu támogatottság
Bár ez inkább a játékmotor multi gpu-ra való felkészítésének a kérdése
De egész hamar ráharaptak a fejlesztők. Ma már egyenesen követelmény,hogy egy multi gpu-s videokártyán kiemelten fusson bármilyen játék. Hiszen a vga-t gyártó cég is eleve kiemelt szegmensbe szánja,nem engedheti meg hogy kudarcot valljon a terméke
Hiszen akkor túl sokat kockáztatna
Meg nyílván a szoftverfejlesztő és videochip gyártó iparág is figyelve egymást azonnal módosít ha teljesítmény gubanc lép föl,hiszen rá vannak utalva egymásra. Egymásból élnek
Ha a Crytek teszem azt nem készíti el a Crysis-t,akkor az Nvidia sem tudja a logojával reklámoztatni a játékot,hogy márpedig a fejlesztőbácsik folyamatosan a zöldek kártyáira optimalizáltak. És hogy a Crysis-ra éhes emberkék vegyenek már 8800GTX-et,mert azon majd milyen jól fog futni. Persze azóta kiderült,hogy mégsem olyan jól
De visszatérve a pirosakhoz,a nemrég kiadott HD4800 X2-es sorozat a cég zászlóshajója,nyílván sokat várnak tőle. Mind marketing és piacerősítő,mind pedig bevétel szinten. Most fognak csak igazán rágyúrni az X2-esek teljesítményére. És remélem a HD3870 X2 tulajokról sem feledkeznek megA fogyasztással kapcsolatban tényleg nem tudok ellenkezni. Dehát valamit valamiért,ezt szokták mondani...
[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #33828 üzenetére
Hát, akkor kéne neki. Jó karit foghattál ki, vagy rossz hőérzékelőt.
8.8 nem tudom, fent van, de még nem teszteltem.
Az új RBE-vel lehet clock limitet állítani a biosban, szóval nem kell már RivaTuner vagy ATT (a saját hibáikkal) a komolyabb tuninghoz! No meg a + feature-ökkel 1/3 lett a mérete...[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
Sziasztok!
Most egy Sapphire HD3850 512 -es videokártyám van!Az lenne a kérdésem, hogy csak ugyanilyennel tud crossfire-ben nyomulni, vagy lehet 3870-el esetleg 4850/70-nel? -
Kris87
aktív tag
válasz szilva01 #33830 üzenetére
Hali!
Bármilyen HD38XX-es karival megy, lényeg h ha olyat raksz mellé, ami ennél gyengébb, akkor ez is lebutul, (pl. ha egy 256-os 3850-et teszel mellé, akkor 256 megával kevesebbet fog használni a jelenlegi karid), ha ennél erősebbet raksz bele, akkor amit beleraksz az butul le. 4000-esekkel nem megy. Amúgy 3850CF nem javasolt, mert sz@rra sem mész vele, leszámítva a 3dmarkot, de Katt jobban ki tudja fejteni eme tapasztalatait neked.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
r9550
senior tag
hali na most akkor hogy van ez a tápos kértdés hogy a 3850-nek kell 17A? mert olvasgattam itt a hsz-eket csak mondom megkérdezet hogy nekem is minden tiszta legyen nekem 400-as tápom van a márkáját meg se kérdezzétek mert nincs ráirva de ugyahogy normális mert harisnya mindenen 12 centis venti van az aljába eddig elbírt nekem mindent 2 2600pro-t is cf-ben cpu és mind2 vga tuningja mellett de a 12v-os ágakon csak 16A-t tud leadni namost nemtudom mit számít az hogy a pci-e csatoló felett a molex is be van dugva ha minden igaz ma érkezik meg a 3850 256mb-om és kicsit besz@rtam mikor megláttam hogy min 17A namos ezt ha igy bekapcsolom a gépet rögtön meghal vagy csak egy idő után? mert legközelebb jövő hét elején tudnék tápot venni ki is néztem már itt a PH-n valaki árul normálisabb 700W-os tápokat normális áron olyat szeretnék majd venni egyet és még egy kérdésem lenne hogy a vf700cu majd el fog boldogulni e karinak a hűtésével vagy mihelyst megérkezik a kártya azt applikáljam is le róla mert a kártyát is ph-n veszem és a tulaja vf700cu-val használta válaszotokat előre is köszönöm
-
Kris87
aktív tag
válasz szilva01 #33832 üzenetére
Nem érsz el vele pár játékot kivéve szinte semmit, van ahol meg még rosszabb is, mint egy kártyával. Vagy egy 4850-est javaslok, vagy ha több pénzed van rá, akkor 4870, de van aki a 3870X2-re esküszik 4850 helyett, rengeteg teszt van a neten, tessék körülnézni, mi mennyibe kerül most!
-
katt777
félisten
-
r9550
senior tag
válasz FeRRaR1 #33836 üzenetére
köszi mindkettőtöknek a válaszokat a tápot is csak azért nem nagyon akartam kérdezni mert a felettem lévő 350-es deer-el tolja a zalmit meg még meglátom a házam az szellőzik normálisan 3 venti van benne tolják neki normálisan 12v-al(engem nem érdekel a hang ugyis fülessel tolom) egy az oldalába egy a proci mellett meg egy a vga vonalába van ilyen rács azt arra csavaroztam
-
szumo
senior tag
válasz katt777 #33808 üzenetére
Neeeem, szerencsére olyat kapok, amilyen volt. Sapphire HD3870 Full PCI GDDR4 512MB. Az a három hőcsöves dupla slot-os nagy ventis, amit már többen belinkeltek. Amíg nem haldoklott nagyon ment, és a hűtése fenomenális, mert game alatt is max 55-57 fokra láttam felmelegedni.
Amit írtam, azt a cégünk informatikusa adta addig kölcsön, amíg a garanciális ügyeim zajlanak. És ezer köszönet neki, mert mostanra az ereimet vagdosnám, ha nem kaptam volna meg azt a kártyát kölcsön.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
WesTM
őstag
GTR EVO
Istenem végre egy istenkirály autos SZIMULÁTOR . Micsoda hangok,micsoda fizika,grafikán is dolgoztak
Ha majd nyomjátok multiba szzóljatok megyek énis !!!
Forza 3850/70!!!
-
katt777
félisten
Feltettem az új ATT-t. Megint melegszik a 3870-em 2D.ben, szóval sztem ez már nem lesz jobb. Bios-hűtéssel 55°C alatt marad, ATT-ban ugyanehhez 60%-on kell pörgetni a hűtőt. Nagyon gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest