Keresés

Aktív témák

• gbors

nagyúr

válasz eXodus #3941 üzenetére

az a baj jelenleg az SBAA-val, hogy nagyon pazarlóan bánik a shader erőforrással - mivel a shader core 1 ciklusban nem tud AA resolve-ot és más shading műveletet is végezni, mindig 1 teljes ciklusnyi SP munka elmegy annak a resolve-jára, amit a ROP-ok kiköpnek magukból - nem tudom, hány unitot tudnak dolgoztatni, de alig hiszem, hogy a 16 ROP outputja megközelítőleg is kihasználná a 64 szuperskalár unitot (320 SP-t) az RV670-ben. Ezzel szemben a GT200-ban 32 ROP etet 240 SP-t - ez sokkal jobb kihasználtságot eredményez - -het, ha a chip belső szervezésében minden OK.

a szükséges újítás, aminek mindig elfelejtem a nevét, egy "egyszerű" feature, amit nem hiszem, hogy lehet különösebben gyorsan vagy lassan csinálni - csak arról van szó, hogy a GPU a render targeteket tudja párhuzamosan írni és olvasni. nem hiszem, hogy ez lehet nagyon lassú. én max. azt tudom esetleg elképzelni, hogy az adatok "vándorútja" a GPU-n belül (ROP->shader->ROP) nem optimális, ezen az ATI is már reszel egy ideje...

Aktív témák

Hirdetés