Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Amazon Kindle JailBreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
Aktív témák
-
proof88
addikt
Én is játszottam anno velük.
Eltöltöttem pár évet a DOS-korszakban, és igazából sokáig engem sem érdekelt az élsimítás később sem, és a többi. Valójában, nem nagyon voltak túl jó kártyáim sem. Voodoo3 persze jó volt a maga korában, meg volt TNT2-m is, aztán nagy szünet és Geforce3Ti200-am. Ezek azért nem igazán bírták az élsimítást. Hozzáteszem, idejükben bírták valamennyire, csak én későbbi gémeket is velük toltam. Látjátok, TNT2-éra után is meddig azzal nyomtam, mire Geforce3-am lett. Mondjuk ez lámaság volt, de ne beszéljünk róla. TNT2 idején kezdett el jobban érdekelni, hogy milyen beállításnak mi az értelme, úgy komolyabban.
Aztán a 7600GT-vel már megpróbáltam mindig élsimítást is beállítani, meg anizotropikus textúra szűrést is. DooM3-ban pl. nagyon visszafogta a gépet az élsimítás, de játékfüggő volt. X1950Pro-val már mindig kiköveteltem magamnak, mert éreztem, ez jár nekem. Sajnos ekkor már hozzászokott a szemem az élsimításhoz. Igazából, hiába játszol nagy felbontáson, engem zavar, hogy mozgás közben látom az objektumok szélén a "fűrészfogakat", ezért már mindig igyekszem a lehető legnagyobb élsimítást bekapcsolni, ami még nem fogja vissza annyira a gépem, hogy belassulna a játék.
Most ez a 4870-es radeonom van. Ez az első kártyám, ami még csúcskártyának mondható, amikor van ilyenem. Az x1950Pro-t is csúcs korszaka után ~2 évvel vettem meg használtan. Igaz, a csúcskártyák jobban bírják az elavulást, mert sebességileg még jobban marad bennük szusz.
Örülök, hogy gondolkodás nélkül állíthatom high-ra a beállításokat, nem kell gondolkodnom, kompomisszumot kötnöm, hogy most miből vegyek lejjebb, mit vesz észre annyira a szemem, mit nem. Ebbe beletartozik az AA is, mert hiába nagyok a textúrák, van mindenféle effekt, már hozzászokott a szemem az élsimított megjelenítésre! Mondjuk ne kapcsold be, talán addig jó Neked is. Aztán hozzászoksz és már nyafogni fogsz utána!szerk.: ahhoz, hogy sokáig TNT2-m volt, hozzátartozik az is, hogy abban az időben sok olyan játék volt, ami jól volt optimalizálva. Mivel lassú gépem volt, egyből különbséget lehetett tenni, hogy melyik játék van nem a legjobban összerakva - lásd Mafia vs GTA3. Előbbi akadás nélkül ment, szerintem szebb is volt, utóbbi akadt (cpu-limit volt egyébként).
Quake3 engine-t (RTCW) sokan licenszelték- SoF2, MOH:AA, CoD, Jedi Knight2-3, ezenkívül Warcraft-tal toltam. Szóval a jól optimalizált gémek miatt nem kellett nagyon gépet váltanom. Mafia is jól elment, csak a GTA3 szaggatott, lejátszottam úgy ...
Most már azért sokkal jobban húzzák az embert, nem optimalizálnak rendesen, konzolról portolnak rosszul játékot, meg jobban beleszól a hardveripar is, hogy mihez milyen gép kelljen. Pl. GRID sem megy SSE 3.1 (asszem) nélkül, pedig mehetne ...
Aktív témák
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest