- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Az Oracle hack
- PSti: Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
Tud szpotmérést. Felvétel menü -> fénymérés -> szpot. Ekkor a kép közepén lévő objektum fényességét veszi csak figyelembe a fénymérés.
Ezen kívül állítsd az ISO értékét a lehető legkisebbre. Ezzel a zajt csökkented, ami nem hátrány, ha valami részletet is szeretnél látni a Holdon.
Én először A módban próbálkoznék. Tekerd A-ba a felső tárcsát, a rekeszt állítsd valami szűkebbre (F5,6 v. F6,4), az ISO-t legkisebbre, és szpotméréssel lőjj oda a Holdra. Nézd meg a kész képet. Ha így is túl fényes, akkor a fénymérés még mindig túl hosszú záridőt választott ki. Ekkor én inkább M módban próbálkoznék tovább. A rekesz ugyanaz legyen, amit az előbb beállítottál, az expozíciós időt meg kezdd el csökkenteni. Mit tudom én, ha az előbb 1/60 sec volt, és beégett a Hold, akkor próbálj ki rövidebbet. 1/125, 1/250 stb. Előbb-utóbb eltalálod a jó értéket.
Tudsz kísérletezni egy sötét szobában is, mondjuk az asztali lámpa izzóján. Ez teljesen hasonló szituáció, mint este a Hold. Addig tekergesd az záridőt, amíg nem látod az izzószálat a körtében. Előbb-utóbb meg fogod érteni, hogy mi mire szolgál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó GoPro HERO 9 BLACK!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Canon EF-S 18-135mm IS USM vagy Canon EF-S 18-135mm IS STM vagy Canon EF-S 18-135mm IS objektívek !
- Eladó Carl Zeiss Jena DDR pancolar 1,8 /50 objektív.
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 4 Lapok
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest