Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz Keef_Lee #41687 üzenetére
Tudod, mindig bajban vagyok, amikor a barkácsolók kérdeznek. Amíg magam is csak barkácsoló voltam, simán megvettem minden sz@rt. Többé kevésbé vissza is kerestem az árukat velük. De amint vállalkozóvá avanzsálódtam, hamar rá kellett jönnöm, hogy a rentábilis és stabil működéshez a drágább gép legtöbbször olcsóbb, mint az olcsó gép. Engem már nem indít be, amikor a tecsóban, lidiben, obiban, partikerben kiöntik a lédig barkácsgépeket.
De muszáj elfogadnom, hogy egy barkácsoló nem költhet milliókat szerszámra.
Számukra tömören ez a személyes ajánlatom:
Végy inkább használt ipari gépeket ugyanannyiért, mint amennyiért megkapnád a Black&Decker-t, ződbosch-t, és társait. Akkor élethosszig fogod használni, és profi szerszámod lesz ugyanannyi pénzből.Példa:
A fúrókalapács nem a vállalkozásomhoz kellett. Budget, meg ilyenek szóba se jöhettek. Egy B&D már megfelelő, de 25-28 ezer HUF a metróban áákkcijósan. 25-ért pedig vettem egy teljesen korrekt használt, de nem leharcolt Hilti TE-5-öst Serfőző Tibi fórumtársunktól. Igaz, hogy ki kell fogni ennyiért egy jó állapotút a használt piacon, de minden évben belebotlok többször is.Volt egy fiatal brúgósunk (Wartburg Tourist) az öcsémmal anno. Javasolta, hogy ha eladnánk, kapnánk az áráért egy vacsiúj Drabbantot. Én így válaszoltam:
- Adjuk el a használt varrógépünket, mert kapunk az árán új tűt?De ez két dolgot is jelent: Van, aki ezt, van aki azt választaná inkább. És nem ok nélküli dolog egyik választás sem.
Több fa van, mint asztalos!
-
Soká
senior tag
válasz Keef_Lee #41062 üzenetére
toolson, scheppach, einhell - nagyjából egy kategória, én úgy gondolom. Ezzel együtt szinte biztos vagyok abban, hogy mindig vannak sikerültebb és vacakabb darabok. Elég ha a megfelelő helyen van egy jó szakember, aki azt tudja mondani, hogy gyerekek, ezt ne csináljuk mert szar lesz, és van rossz szakember, aki meg hülyeséget csinál. A hülyeségre meg mindig nagyobb a matematikai esély. És akkor még a marketingesek tervezett elavulási módszereiről nem is beszéltem.
Az alura nem tudok mit mondani, ezt a szervizesektől kell megkérdezni. Én akkor ezen meglepődtem és felhívtam az Einhell szervizt, mondják már el mi a helyzet náluk és az derült ki, hogy az "illetékes" igazából nem is tudja mi az igazság. Persze nem akarta bevallani, így beszélt össze-vissza. Végül azt kértem, hogy azt mondja meg, melyik asztali körfűrészben van rézzel tekercselt motor. Visszahívott és mondott egy típusszámot. Hülye fejjel nem jegyeztem meg, de annyira nem tűnt életszerűnek, hogy miért pont abban és akkor a többiben meg miért nem?Más is érdeklődhetne náluk, hátha több szerencsével jár.
Ezek szerint Neked van ilyen Toolson asztali körfűrészed? Hogy szuperál?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Keef_Lee #40909 üzenetére
Köszi, sajnos nincs oszlopos furom, de nem rossz
Más kérdés. Timber videoiban már többszór láttam ezt az eszközt. Olyan mint a lapos tipli maró, de csapok (bocsánat ha nem ez a rendes neve) helyét marja be. Ilyen gépet viszont nrm nagyon láttam még. Ez ritkaság lenne? Vagy csak én keresem rossz néven?
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Keef_Lee #40704 üzenetére
Nekem sincs fogalmam, hogyan tudod pótolni. Talán elérhető a fűszeresnél a wörkzóna szervize. Ha igen, ők biztosan megoldják. Esetleg egy kisgépszerviz barkácsol bele valamit.
Ezzel a bigyóval meg az szok lenni, hogy a forgattyús ház zsírja bejut a járatába. Ott aztán keveredve mindenféle mesterséges púderokkal, jól kikemyényszik. Így aztán nem tudja a lelkes tulaj egyszerűen benyomni, hát nyomkodja nem egyszerűen. Ammeg ettől eltörik.
Ilyet megelőzendő, amikor egy flex ezen gombja nehezen jár, az nem azt jelenti, hogy erősebben köll nyomni, hanem azt, hogy szét kell szedni, kivakarni a zsírkövet belőle, átolajozgatni, és ismét olyan, mint újkorában.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Keef_Lee #40696 üzenetére
Igen. Minél több fog van rajta, annál jobb keresztvágásra.
(Zárójelben megjegyzem, hogy túl sokat ne várj ezektől az occó fűrészlapoktól. Ha teszel arra a Toolsonra egy fogáshatárolós hosszvágó, és egy váltófogú keresztvágó korongot a Freud-tól, akkor táltossá válik a géped a jelenlegi alternatíváidhoz mérten. Persze annak nem ezeröccáz darabja, sokkal komolyabb áldozatot igényel.)
Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
válasz Keef_Lee #40105 üzenetére
Nem az asztal a probléma itt, hanem a motor. Nekem régi aldis fűrészem van, kefés motorral, ami hangos, és olyan, amilyen, kb. ilyen az a Toolson is. Ezen az Einhell gépen aszinkron motor van, ami sokkal halkabb, valószínűleg időtállóbb is. Hogy jobb-e azt nem tudom, de egy ilyen projekten már én is évek óta töröm a fejem. Most az aldist fogom körbeépíteni, de lehet, hogy jobban járnék egy ilyen Einhell-féle motorral, én sem tudom.
[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
MrThompsoN
csendes tag
válasz Keef_Lee #40105 üzenetére
Köszönöm a tippet, utána nézek azoknak a gépeknek.
@Soká: a másik kérdés, hogy a fűrésztárcsa simán fut-e vagy imbolyog, lötyög. A motor talán használható, ha minőségileg olyan, mint egy régebbi Einhell szivattyún volt, amit szétbontottam. Az vezérlő elektronika megadta magát rajta, 8-10 év után, a motor viszont kifogástalan állapotban jelenleg egy csiszológépen teljesít szolgálatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest