Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Tudom, hogy ez asztalos topic...de mégis a segítségeteket szeretném kérni egy ácsok által használatos gyaluval kapcsolatban...
Sajnos az idióta fejemmel már egy csomó pénzt elkültöttem kombi gyalukra (Scheppach HMS1080, és mostanában vettem egy HMS1070-et is), mert azt gondoltam, hogy majd én megmutatom, hogy jó lesz az nekem...
A 1080-as gép darabokban van -> komplett késtengelyt kellene benne cserélni
A 1070-es gépet éppenhogycsak kivettem a dobozából, de olyan szinten kellene vele foglalkozni (beállítani az asztal síkját, stb) amihez nincs meg a magabiztos tudásom/önbizalmam. Az ujjaimat pedig eléggé féltemSzóval, a felhasználási terület amire gépet keresnék, az gerendák/pallók gyalulása. 100x150 méretűeket.
Ehhez keresnék kézi gyalut, amivel a 3-5méteres pallókat meg tudnám gyalulni, és ha esetleg arra is van lehetőség, hogy fejre fordítva is lehessen használni eseti gyalulásokra..
Esetleg nincs tapasztalatotok ezzel a géppel? [link] -
Haugland
aktív tag
válasz thomgrande #61581 üzenetére
1, Egy faházat szeretnék kibővíteni -> itt max ha a szerkezeti elem nagyon görbe, de mégis beépítésre került, akkor javítani a hibát. Mondjuk ez nem igényli ezt a nagy méretet.
2, egy udvari játszóteret szeretnék építeni, ahol az oszlopokat, pallókat szeretném simára és egyforma méretre gyalulni, mindenhol ahol látszódik és a gyerek keze érheti (tehát lényegében minenhol, ami a földfelszín felett van)
Ez, (ha jól gondolom) indokolná egy vastagoló gyalu meglétét is, ami csak az említett gépek formájában áll a rendelkezésemre?! -
Haugland
aktív tag
Lényegében mindkettőtöknek igaza van. Ami miatt mégis az eredeti tervet gondolom megvalósítani az az, hogy a gyerek-mászóka alapanyaga itt hever az udvarban, mióta elbontottam a ház előző tulajdonosa által épített autóbeállót. Tehát a faanyag nagyrése adott.
Komárom-i vagyok, ahol a helyi fatelepen nincs ragasztott áru sajnos
Habár gyalulást vállalnak (asszem 1500Ft/m2 áron) de azt ugyanúgy kézi gyalugéppel csinálják, tehát a gyalult darabok mérete mind-mind különböző leszDe az ötlet nem rossz! -> az elképzelések alapján kérek egy árajánlatot a szerkezetre (lábak, tartóelemek, stb) és csak a lambériát venném helyben, amit könnyebb méretre szabok itthon az építéskor!
Úgyhogy ezért az ötletért (is) köszi!!
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
esetleg nincs valakinek már tapasztalata a LIDL-ben nemsokára kapható akkus felsőmaróval?
Csini kis gépnek tűnik... Vagy inkább spóroljon hozzá az ember és vegyen egy nevesebb gépet?https://www.lidl.hu/p/premium-akkus-multifunkcios-marogep/p10015234?pageId=10030909&tabCode=Current_Sales_Week
[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Akkor nincs kérdés, csütörtök 7:00kor irány a bejárat
-
Haugland
aktív tag
válasz thomgrande #64995 üzenetére
Én is az elsó fecskék visszajelzéseire várok
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni!Szükségem lenne egy 85x130cm -es asztallapra natúr fa színben (az sem baj, hogyha bútorlap lenne az anyag, hogyha a felülete sima és elég erős, hogy asztallapként is funkcionálhasson)
Nincs esetleg köztetek olyan Komárom (T.bánya / Győr / Esztergom) közelében, aki ilyen munkát be tudna vállalni? Ha igen, kérlek írjon rám akár privátban és felkeresem!Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest