Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz #75912448 #3672 üzenetére
Az AC Ryan HD mini 2-höz hozzá lehet az egyik usb-n kapcsolni külső optikai meghajtót? és arról lejátszani dvd-ket, dvix-et, ilyesmit?
Mert akkor lehet, hogy megválnék a felkonvertálós sony dvd-től meg a WD TV rev 1-estől, és vennék egy ilyen mini2-tCathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Szeva! Gratula! Én már nagyon húzok a Dune D1 felé, mert arra gondoltam, ha már váltok, akkor legyen egy igazán korrekt holmi. De az a 63K, amiért el lehetne hozni...
A mini 2 tud usb hub-ot is simán, külső optikai meghajtót is kezel, m2ts fájlokkal is simán boldogul? Akkor 30K-ért lehet, hogy elcsábulok, és megint nem merci kategóriát veszek.
Vajon a Dune jobb hangú játékos lehet? Vagy csak túlhypeolt?
Furcsa, de határozottan hallom, hogy a jelenlegi WD TV (rev 1) optikai kimeneten keresztül vacakabbul szól, mint a sony (régebbi, minőségi) dvd játékos koax digit kimeneten. (ugyanannál a filmnél, csak a sony-nál ugye dvd-ről)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4043 üzenetére
Pont így vagyok én is. WD TV-ről valami újabb cuccra. De mire? Mindig minőségi holmikat vettem, kivéve a WD. Ott évekkel ezelőtt még nem volt választék, és 32K volt az első WD TV. Már a Dune smart d1-el is szemeznék, de ahogy elszállt az euróárfolyam, úgy már nagyon fájó lenne a 68K érte. Nem tudom, megéri-e.
Nekem fontos volna, hogy hosszú évekig korrektül tolják rá a frissítéseket. A WD ebben szutyok. Én 2009 óta nem látok frissítést hozzá.
Sokan használnak popcorn a-210-et, és szeretik. De már az is 50K felett van. AC Ryan HD mini 2 30K körül.
Teljesen elbizonytalanodtam.
Megéri vajon az a-210 az árát?
Vagy hagyjam a fenébe, és várjak egy évet?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Hát, igazság szerint nekem a Dune D1 tetszene nagyon, de azóta, amióta legutóbb néztem az árát, nagyon elszaladt, nyilván az árfolyamromlások miatt.
Látom, neked Lite-od van. Képminőségre ugyanaz várható tőle, mint a nagytesótól? BD-menüt tud merevlemezről?
Az a gáz, hogy nekem van egy esatás és egy usb 3.0-ás külső samsung story-m, és a Lite nem bővelkedik csatlakozókban.
Usb-hub-ot és külső usb-s dvd-írót kezel (mármint dvd olvasóként), ugye?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
köszi, akkor marad az agyalás, hogy Dune D1 - 63K, Popi A-210 55K vagy Lite 40K. Tíz éve még simán megvettem volna a D1-et, de család mellett valahogy ízléstelennek tartom ennyit a hobbimra kiadni. Kár, hogy itt és most élek, Laliland-ben.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Hát, még a legelső eresztés, és már 10-ből egyszer találkozik olyan mkv-val, amin gyakorlatilag behal, és csak a kihúzás, újraindítás segít rajta, és 2009 vége óta nincs támogatás hozzá hivatalosan. (bár nemhivatalosan se úgy tudom, csak tákolások)
-
salapp
addikt
Volt már 60K felett párszázzal is, aztán az árfolyam odavert és most megint 68K (ahol 63, ott sztem nincs, és az is a lélektani határom felett van).
Abban bízom, hogy most karira kijön egy csomó új holmi (popi, dune) és akkor hátha valaki kultúráron megszabadulna mondjuk az A-210-esétől
Egy hónapja egy illető 43-ért adta el a karcmentes D1-es Dune-ét, de pont lecsúsztam róla.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Lehetett az sztereó, vagy házimozi, mindig tartottam magam néhány irányelvhez és határárhoz, amikből nem engedek. Eddig jól bevált. Olyan rendszert sikerült összerakni, ami 11 éve megfelel az igényeimnek, és ugyanazt a minőséget nyújtja, mint a megvételkor. Sajna a WD TV kilóg a sorból. Ezért is nem vennék újra semmilyen WD-t. Pofátlan, hogy milyen hamar felhagytak a támogatással. (évekkel ezelőtt még újdonság volt a megfizethető médialejátszó, akkor 32-ért vettem, választék híján).
Szóval egy adott együttállást keresek, maximált áron.
Ha pl. a Lite tudná a BD menüt, már nem is lenne kérdés a dolog (lehet, hogy így is megbékélek a dologgal, de még reménykedem egy 'készülékváltó kolléga' által apróra dobott kacatban, pl. D1-es. Illetve ha megunom, talán az Xtreamer (általam nem ismert, de egész jó értékeléseket kap)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4278 üzenetére
Nem tudod véletlenül, hogy a sidewinder 2 tudja biztosan az usb-hub-ot kezelni (hány eszközig), és külső optikai meghajtót (van egy samu külső dvd-íróm, amit a dvd játékos kiváltására hozzádobnék) is kezeli-e?
Ha igen, akkor megvan a nyertes nálam.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Azért ott van még a "stílus", meg hogy van egy 1 TB-s samsung story-m, amit esatával rá tudnék kötni, van még egy 2TB-s storym, az mehet rá usb-n, a másik usb-re a külső dvd-író (ez váltaná ki a dvd-játékost, amit bekonvertálok az árába - már a vevőm is megvan rá, mert jó és karcmentes persze), és bele egy év múlva mondjuk nyomathatnék egy 3 TB-s usb 3.0-ás vinyót, aztán egy ideig elleszek megint.
Szóval a Dune nekem komplexebb megoldást ad, és régi hifista révén sokat nyom a latban egy rendes kijelző, hogy ne csak a tv képernyőjén lássam, mi a pálya.
De mondom, ez nyilván egyéni gondolkodás - mint minden emberé, hehe.
És lehet, hogy elcsábulok most még egy-két évre a sidewinder 2-vel, "jó lesz az, főleg annyiért"-alapon, mégha nem is tud teljes BD-menüt (igaz a popiból is csak a 70K-s A-300 tud ilyet, az meg már hujjuj!)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4303 üzenetére
Igen, meglestem már, korrekt kis gépnek tűnik. De "-Vagy Impala, vagy semmi" Nálam ezt úgy lehet lefordítani, hogy ha nem lehet Dune D1, akkor már mindegy, és akkor nagyjából mindenre megfelel a Sidewinder 2 is. 3d-re nem izgulok annyira (bár...samsung 51d6900...5 év garival...)
-
salapp
addikt
válasz Minimoa #4317 üzenetére
Engem is a megszólított kolléga térített el. És a haverom is azt mondta, ezt venné most, mert ez pár évre megint megoldja a gondokat, mivel elég progresszív. Ráadásul a fejlesztők állítólag elég korrektek a terméktámogatásban. És nem mellesleg: igencsak passzol a szálcsiszolt ezüst erősítőmhöz is. Szerintem jó lesz.
Biztos előrukkolnak a többiek is ilyen képességű lejátszóval, miért is ne tennék, hiszen ez a fejlesztés irányvonala, de az ár biztosan nem lesz ilyen. Pl. a vadiúj a-300 is közel 80 ropi. khmm. Nyilván minden forintját megéri...
Én előrendeltem a Prodigy-t, remélem, azért kari előtt befut majd tényleg.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4343 üzenetére
Remélem, hogy Dune-bértollnok az a csóka, aki ide [link] az Xtreamer baromi megbízhatatlanságáról fröcsög, meg hogy hazug marketinget folytatnak, aztán a termék a felét nem tudja annak, amit ígér. Gyanús a stílus. "Én óva intenék mindenkit az xt termékeitől..." és hasonlók. Az xtreamer termékhez kötött magyar fórumán van egy fazon, akihez már megérkezett, és ír pár dolgot az első benyomásairól, amik nem feltétlenül csak pozitívak. A firmwarefrissítésben reménykedik (közben ez a megjelenés előtt már a 3.0!, vicces)
-
salapp
addikt
Neked HDI Lite-od van, ugye? Nagyon utánanéztem mindenhol az xtreamer-nek külföldi fórumokon. És közben - 3 nappal a hivatalos magyarországi megjelenés előtt - felnyomták 50K-ra az árát a prodigy-nek.
Ezek alapján azt hiszem, hagyom a fenébe. A Lite már tudja a BD egyszerűsített menüt is, és gyakorlatilag mindent akadásmentesen lejátszik. Wifi nekem nem kell plusz pénzért, a router ott van mellette, úgyhogy klikk (géphez meg nem kötném, mert mindent a külső vinyókról játszom le úgyis. Szóval asszem a minőséget, korrekt és folyamatos firmware-fejlesztést (remélem legalábbis) választom, a 3d (amit nem biztos, hogy egyáltalán akarok otthonra), és a nagyotmondás helyett, Realtek helyett Sigmával. De nem is bánom.
Ha ennyiért lenne (egyáltalán lenne) TV-301, akkor az jobb lenne. De nincs.
Írtál már a Lite-ről tapasztalatokat korábban, csak nem találtam?[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Gulyopapa #4423 üzenetére
Pedig asszem Te is erősen be-Lite-oztad magad korábban... erre mégis a-210...hmmm
hát, én is így vergődök, közben meg jóárasítják a dolgokat az eur-árfolyam reptetésével.
Keresem, hogy miért érné meg a 210-es 13-mal többért, mint a Lite, de még nem vagyok meggyőződve.
Igazság szerint ott 42K-ért a Lite (nincs 3.0 slave, nincs koax. digit., nincs bd-iso (?), viszont van stabil lejátszási képesség, remélhetően van normális fw-támogatás), PlayonHD2 46K-ért (ahol tutti-frutti a csatlakoztathatóság, de nem tudom, itt milyen a fw-ügy meg az általános minőség), a-210 55K-ért (egyedül itt hiszem el, hogy minden együtt van, és annyi boldog tulaj "csöpög" róluk mindig) a gondom, nem látom az ár/érték arányt át. Hogy a fenébe lehet így dönteni? És biztosan nem vagyok ezzel egyedül.
Lehet - számomra - könnyebb lenne, ha lenne már TV-301 a piacon, mondjuk 45K-ért, a legújabb sigmás chippel...[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Nekem már van egy 1TB és egy 2TB samsung story és story plus, úgyhogy a lejátszóra kéne koncentrálni, belső vinyó most nem kéne (illetve, ha olyat veszek, amibe lehet tenni, és bizonyos funkciókhoz kell a belső vinyó, akkor van néhány kisebb belső elfekvőben, amit beletehetek) De teljesen belekavarodtam már, a Lite nem tud bd-iso-t, ugye? és ahogy olvasom, a tv-301 se fogja tudni. akkor meg hótmindegy nekem, hogy mikor érkezik Agyarhonba. Az A.C. Hd2-ről rosszak a hírek?
A D1 volt az álom nálam is, csak közben pár lejátszónyi nem tervezett kiadás volt a kocsira, és muszáj reálisabb irányba menni. Pedig elvem, hogy minden házasságban élő nőnek jár évente két gusztustalanul drága lábbeli vagy táska (ki mire fixált), és minden ilyen férfinak évente két kütyü. Ebből nem engedek. Csak a keretből kell sajna.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Gulyopapa #4434 üzenetére
Úgy olvastam külföldi lapon, hogy a tv-301 tudni fog bd-iso-t. ahogy számolom - ha addig nem jelentenek be egy-két újabb kormányintézkedést - kb. 43K-ban fog megállni. lesz rajta majdnem minden csati, ami kellhet, és 3.0 usb slave is van, ha tennék bele vinyót.
-
salapp
addikt
Elegem van.
Akárhogyan csűröm-csavarom, a-210
ez a JÓ
55K, francba is
de utálok megbánni egy döntést (nem sok ilyen volt életemben)
és tudom, hogy ez alatt mindegyiket megbánnámCathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Volt már szerencsém hallani 27 és 48 milliós sztereó rendszert, ahol egy interconnect kb. 3 milla volt. Még a kettő közt is egy világ különbség volt. Nevezzük jelenlét-érzetnek (nyilván audiofil anyaggal). A gyengébb után hazatérve az otthoni rendszert, amit amúgy királynak tartok ár/érték arányban, egy hétig nem tudtam bekapcsolni. Sokol-rádió érzés.
Ezt csak azért írtam, hogy igen tág spektrumát ismerem a "jó hangnak".
Film dvd-ről, az sacd-képes sony dvd lejátszóról, inakustik koax. digitális kábellel bekötve, párhuzamosan wd tv-ről ugyanaz a film, optikain bekötve, szintén dts.
A sonynak bitang gyilkos módon jobb hangja volt, mint a wd-nek, pedig elvileg ugyanaz a digitális hangfolyam, más eszközök és kábelek.
Szóval nyitva hagynám a dolgot.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Champipi #4549 üzenetére
És ez nem tegnap volt, hanem kb. 6 éve...
Szóval a high end tényleg olyan hobbi, amiben van hova fejlődni és költeni.
A lényeg, hogy mindegy, audió vagy videó, az embernek olyan megoldásokat kell találnia, ami éppen neki megfelelő és megfizethető. De ugyanabból a keretből nagyon eltérő megoldásokat is ki lehet hozni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Ma vehetném át az xtreamer prodigy-t, ha ezt választanám, és még 46K-s áron, mert előrendeltem régebben. De fosok tőle. Legyen inkább 9K-val többért egy A-210?, ami elvileg a Prodigy-hez képest elavult tudású?
Külföldi fórumokon (persze simán lehetnek mind bérfórumozók a konkurenciától) írják, hogy az android 2.2 froyo egy kifutott, lassú oprendszer, amit telefonokra találtak ki, nem nagy képernyőre, meg hogy az xtreamernek az a politikája, hogy sokat ígér, aztán nem tartja be. (false advertising)
Most tényleg, elvakultság nélkül, szerintetek? Érdemes belefeccölni ennyivel többet egy popiba? Egyébként, ha a Dune Lite tudná a Bluray-t menüvel, iso-ból, akkor nem is gondolkodnék, mert nekem mindenben megfelel amúgy. Az androidos himihumi alkalmazások meg f..szbúk nagyon nem hat meg. Láttam videókat a Prodigy menüjéről, és az egésznek nagyon olyan hangulata volt, mint az olcsó Iphone utánzatoknak. Gagyi.
Közben meg a "jövő technológiájának" emlegetik, az új mérföldkőnek, 3d, hahaha. Az annyira nem hiányozna, mint a megbízható terméktámogatás és profi 2d képminőség.
A Lite 42K, az legalább alatta van a Prodigy árának, így megmagyarázhatnám magamnak. De a popi...
Valakinek tapasztalata korábbi xtreamer lejátszókkal, és hogy hogyan teljesítettek, milyen a fw-támogatottság?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Hát, az angol nyelvű fórumokon annyira durván ellenmarketing szagú hozzászólások vannak, fröcsögnek, alávágnak egy adott terméknek. És tipikus szavakat használnak...
Nem nevezném ezt divatnak, cseppet sem.
Egyik területem az utaztatás, és hihetetlen, hogy bizonyos térségek szálláshelyei esetében egy tripadvisor-on pl. kereskedelmi partnerek által biztosan állítható, hogy ellenlábasok bértollnokai írogatnak gusztustalanságokat.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Minimoa #4610 üzenetére
Amilyen anyagokat eddig látni lehet, meg hogy hétről-hétre hogyan változtatja a technikai leírást az x (pl. most már azt írják a speciben, hogy Bluray ISO egyszerűsített menüvel - nálam már bukott is), az övék aztán nagyon nem kiforrott, csak igyekeznek lefölözni a piacot, elsők lenni.
Látva a videókat a menüről, nekem egy tákolt htpc-utánzat akar lenni, amitől menekülnék. Legtöbben meg éppen azért szeretnénk médialejátszót, mert többre tartjuk a célhardvert az öszvérmegoldásoknál.
Asszem én ezt most passzolom. Ennyire nem leszek "bátor".Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Ááá, értem. Én nem akartam itt senki érzéseibe gázolni. Amúgy meg teljesen máshogyan működik a mi mentalitásunk...De egy jamaicait (most meg őket sértegetem, hát szabad ezt) két spangli között néhány dollár extra maniért simán ráveszik, hogy írjon pár marhaságot penészes falakról egy olyan szállodában, aminek még a recepciójáról is páros lábbal rúgnák ki.
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4614 üzenetére
Nekem 45K-t megérne a popi. De amiket leírtál, én is így gondolom, ezért nem többet. Végülis a K+F-t megfizettették már az általad említett 3 év alatt a többi vásárlóval.
A Prodigy viszon nagyon antipatikus menüvel és stílussal rendelkezik a videók alapján. Nem szeretném azt otthon a tv-n látni.
Ez a Prodigi tipikusan olyan cucc, amire igaz az alábbi dolog.
Real Bargain = Risky BusinessCathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Szerintem a popcorn irányvonala jó: nincs túl sokféle gép, mint néhány egyéb konkurensnél. Van egy alap, egy korrekt és egy überfasza. Mindenki választhat, hogy mit akar ezekből. Inkább - Ti mondjátok, mert én még nem tudom - a háttértámogatásra mennek rá. Meg arra, hogy aki vált az ő valamelyik gépükről, az szívesen váltson az ő újabb gépükre. És ne azért, mert egy év után már nuku frissítést nem tolnak a már eladott korábbi modellre (én ezért nem vennék soha többet WD-t. Egyszer átk..tak ők így, soha többször)
Mindegyik érvelésben van okosság.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
A mai Logitech univ. távirányítók eléggé csúnyák. Pár éve nagyon jól néztek még ki. És 15K-ba került az 555-ös típusszámú. Nagyon jó készülék, van a családban. Különlegességük, hogy nem csak az egyes készülékeket tudod kiválasztani, hanem tevékenységalapú távirányítás is lehetséges. PC-hez kapcsolva usb-n keresztül könnyen beprogramozható, és a neten szinte minden készülékhez fent van a teljes távirányításhoz a firm. Beállíthatsz például olyan tevékenységet, hogy "filmezés", így ha ezt kiválasztod, akkor - ha előre jól beállítottad - bekapcsolja/átállítja a megjelenítőt arra a bemenetre, amire kell, bekapcsolja/átkapcsolja az erősítőt a hangforrásra, leoltja a távirányítós világítást, lehúzza a t. redőnyöket meg mondjuk a vásznat. Egy gombnyomással. Az egyes távirányító típusok ára aszerint nő, hogy hány készüléket tudsz eltárolni benne, no meg, hogy van-e színes kijelzője (ez mondjuk tök felesleges)
Szóval ha valaki talál ilyet valahol normális áron, érdemes lehet beszerezni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Hosszú úton mentem végig...Izrael helyett Kínában kötöttem ki.
Tegnap óta tulajdonosa vagyok egy Egreat s-100-nak.
Este jön a beszámoló, hátha van, aki ilyesmiben gondolkodik.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Szóval Egreat EG-S100.
A csomagolásban egy hálózati adapter, egy SATA-kábel és egy távirányító.
Maga a készülékház teljes egészében fém. Igényes fekete szálhúzott fém. Az elején középen egy kis tükrös felületű ablak, ott led (piros kikapcsolt és zöld bekapcsolt állapotban)
A távirányító háttérvilágításos, kulturált kinézetű. Érdekesség, hogy a kurzortárcsa és a közepén található OK gomb elég hangosan kattan megnyomáskor.
Hosszú volt az út. Ami nagyon tetszett volna, az a Dune D1, de az ára elriasztott. A popi A-210 lenne még izgalmas, de elveim voltak. Meglegyintett az Xtreamer Prodigy szele. De utánanéztem a videóknak, amin az oprendszert bemutatták, és nagyon gagyinak találtam.
Az S100 mellett szólt, a Sigma 8643, 512 DDR és 256 flash-el. A következőképpen tudom kihasználni: usb1: külső dvd író (a műsoros és írott dvd-ket is tökéletesen kezeli, menüvel, nagyon szép felkonvertált képet állítva elő) usb2: 2 TB samsung story plus (tökéletesen kezeli) eSATA: 1 TB samsung sory (ezt is minden további nélkül látja). Ezen kívül még kipróbáltam a hozzácsomagolt SATA kábellel egy 160 Gb-s belső vinyót, és zokszó nélkül használta azt is. Van a készüléken még optikai és koaxiális digitális csatlakozó.(a Dune D1-nek nincs koax, pedig akartam használni a jó kis Inakustik kábelemet, itt erre van módom), analóg sztereó, komponens és egy A/V
Pana 42x20 tévével HDMI 1.3-n van összekötve, nekem zökkenőmentes képet ad, ha 1080p-re állítom a lejátszó kimenetét.
Menü: jól áttekinthető, nagyon gyors. A lejátszó korrektül kezel minden meghajtót. Amit éppen nem használ, azt leállítja.
Amivel már teszteltem: MKV 720p/1080p (tökéletesen, szép képpel, folyamatosan játszotta mindet. Olyanokat is, amiktől az első generációs WD TV úgy lefagyott, hogy csak az áramtalanítás segített), AVI (hát ez olyan, amilyen, de lejátssza, van néhány régebbi sorozatom ilyenben), FLAC (nagyon jó hanggal, finom kis 35 éves Marantzon is jó volt a végeredmény), MP3 (ilyenem nem nagyon van, de egész jól szól). BD25 ISO-ból (tökéletesen úgy kezelte, mint egy gyári lemezt, menükkel, Live-funkciókat még nem tudtam tesztelni, mert a hálózatelérését még nem állítottam be)
Hangformátumok és feliratok: minden, AC3, DD5.1, DTS, és HD-hangok valamint a magyar karakterek is tökéletesek, lejátszás közben az egyes hangsávok és feliratok között könnyű váltani. Érdekesség, hogy manuálisan mi magunk is hozzáadhatunk betallózott feliratfájlt egy filmhez.
Fájlkezelő: ez nagyon hasznos, egyszerűen kezelhető. Bármelyik csatlakoztatott tárolóról bármelyikre könnyű a másolás. A fájlokat át lehet nevezni, törölni, könnyen.
Amiről nem tudok nyilatkozni, de külföldi fórumok szerint jól használható: torrent vezérlő és a netes képességek.
A firm frissítést már letöltöttem, de nem biztos, hogy mostanában felteszem, mert most ez így egy stabil gépezet.
Eddig összesen egy bugot találtam (külföldi fórumokból már ismert volt, ugyanez az S800 és S900 modelleken is megvan egyelőre): filmfájl lejátszása közben a visszatekerésre azt írja: unsupported. Hát, ezzel együtt tudok élni.
Ár/érték arányban - bár sokáig ódzkodtam a kínai gyártóktól (tudom, szinte minden kínai ma már) nagyon jónak találom. Remélem, nem bánom meg később sem.
Szóval, aki sigmás, gyors, sokoldalú, csatlakozókkal jobban felszerelt, full menüs BD-t ISO-ból vagy külső lejátszóból kezelő lejátszót szeretne egy Dune Lite árában, egészen elégedett lehet. Ha még rádob manit, akkor wifivel és dual oprendszerrel is veheti.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Biztos erre gondolsz, ugye?
[link]
Tuti jó kis lejátszó ez is. Most a legolcsóbb (nem pmania) webshopból házhozszállítással 36K lesz.
Amivel többet tud az S100-nál, hogy van benne wifi, meg elvileg baromira jó a hálózatelérése. Na nekem ez a kettő pont nem érdekes.
Az S100 számomra szükséges dolgokban többet ad: 2 usb 2.0 normálisan (nem a fronton) elhelyezett helyeken (tudom, a WD is biztos kezel HUB-ot, de akkor is), optikai és koax digitális kimenet, eSATA, SATA csatik. És ugyanúgy iszonyú gyors a menü, tuti a képminőség - a tlala által említett RGB és szürkeskála megjelenítés itt is top. Ráadásul torrentezik és ugyanúgy lehet vele youtube videózni meg ilyen netes dolgokat is (ezeket kevésbé fogom kihasználni)
Dehát ezért jó, hogy tobzódhatunk a különböző lejátszókban.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Sir Fisher #4735 üzenetére
Ja elfelejtettem a WD TV Live wifi (3) összehasonlításában, hogy az s100 kezel külső dvd optikát illetve BluRay optikát, illetve külső optikáról vagy akár merevlemezről tökéletesen, akár teljes menüvel, BD-Live tartalmakkal képes lejátszani a BluRay lemezeket/ISO-ból is. A DVD-ket szintén, legyen az eredeti, vagy ISO. A dvd felkonvertálása is nagyon szép képet ad a plazmán. Nálam ez mind szempont volt. A WD ilyesmiket nem kínál.
Egy samsunggal használom, gyakorlatilag ez váltotta le a dvd lejátszómat. De szerintem a probléma csak az olcsóbb Realtek-es Egreat lejátszókra vonatkozik. Nagyon nem mindegy, sőt egy világ választja el valószínűleg a Sigmásoktól. Nem utolsó sorban a nagy méretű kijelzőkön kapott kép minőségére gondolva itt (50-es plazma és projektorok pl), és persze tuti, hogy a flac/wav audio fájlok minősége is jobb ezen.
Tényleg nagyon korrekt kis kütyü. Azért is igyekeztem részletesebben írni tapasztalatokat róla. És mivel hónapokat tanakodtam, görcsöltem, hogy mi a fenét vegyek, gondoltam, hátha másnak megspórolhatom ezt, így kari előtt.
Ha prohardveres tesztelő lennék, biztos nyomnék a teszt végére egy 'Ajánlott' plecsnit.
És egyébként az, hogy van rajta profin működő SATA csati is, ami árammal is ellátja, és adják is hozzá a szükséges kábelt, a mai világban, amikor a külső vinyók ára tényleg horror, nagyon érdekes lehet. Sokunknak vannak otthon combosabb belső vinyói, amiket könnyedén rácuppanthatunk, és már le is játszhatunk róluk, vagy tölthet rá torrentet a kütyü (bár ezt még nem tudtam kipróbálni, de külföldön jókat írtak róla userek. Amint megy a net rajta, tesztelem a netes képességeit is)[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Elvileg az Xtreamer Prodigy tud 3D-t, persze 1.4 hdmi van rajta. De én inkább ezt választottam, mert az a videók és külföldi topikokban (főleg angolok kaptak az első eresztésből, legalábbis az általam értett idegen nyelvűek közül) tapasztaltak alapján meglehetősen gagyinak és kiforratlannak tűnt, és persze mert elfogadtam, hogy az én képminőséggel szembeni igényeimre nem a Realtek a válasz.
Ha az s100 hosszabb távon is tetszik, akkor majd jövőre lehet, hogy váltok a legnagyobb tesóra Egreat s900, van itt róla egy magyar nyelvű tesztvideó is.
ő már tud 3d-t is meg egyéb nyalánkságokat, pl. többféle 2d-3d konverziót (még olyat is, hogy nem 3d-s tévések is kapnak némi ízelítőt a 3d-ből, kétszínű anaglif szemüveggel)
[link]
Az s900-ban már van BluRay meghajtó is, és persze vinyót is tudsz beletenni, meg dvb-t tunere is van, meg wifis változat is, meg dupla oprendszerrel is kapható (android 2.2 az alternatíva) De majdnem 2x annyi az ára, mint az s100-nak (bár szerintem korrekt így is az árazása)[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz szucsinka #4744 üzenetére
Néztem, az SMP 8910 tudja az igazi 3D-t... (még a 8670 se tudja)
Bocsi és köszi a korrekciót. Így az s900 tényleg öszvérmegoldás még. Végülis fostalicska így.
Akkor - ha 3D-re váltanék - majd ilyennel kell médialejátszót keresni. De nem sürgős, a mostani igényeimre maximálisan jó az s100. Dune D1 kategóriát szerettem volna, de nem olyan árszinten, mert én is úgy gondoltam, hogy ez a technológia már túlárazott annyiért. Ugyanezt gondolom a vadiúj popi a-300-ról is, ami még mindig nem tud real3D-t, mégis horror árú.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Éppen a real3D-kezelési képesség. 750Mhz az órajele a 1185 500Mhz-hez képest.
Ezzel képesek a lejátszók az 1080p real3D BluRay lejátszásra, (persze akár ISO-ból is), és ezt a lejátszó gyártók megtámogatják még 512MB DDR3-mal és 4 Gbit flash-el, így elvileg hasítania kéne.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Az LG-k (már a BD550 is pl.) kitűnően megbirkózik a különböző formátumokkal, nem valószínű, hogy a normálisabb bitrátás mkv-k megfektetnék. Én inkább az optika tartósságától tartanék kicsit. Panát vennék inkább ebből a szempontból, az viszont sosem volt tuti éppen a formátumkezelésben. Ezért választottam olyat mindent játszó lejátszót, amihez külső BluRay-ROM-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest