Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36660 üzenetére
Volt nálam A-400 és MED600 is, mindkettőről írtam tesztet, az AVO-n megtalálod őket.
Egyértelműen, minden szempontból jobb a Popcorn képminősége, ami valóban nagy vásznon érvényesül igazán. Persze a vetítő és a vászon minősége is sokat számít. A 300000 forintnál olcsóbb, belépő kategóriásokhoz bőven elég a Mede8er is.
Haverom SIM2 C3X LUMIS-hoz használ A-400-at, a vászon Stewart.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36665 üzenetére
Az eléggé jól sikerült vetítő, de legjobb esetben is csak alsó középkategóriás. Volt nálam TW6100, amiről nem született cikk, mert szinte semmi pozitívum nem lett volna benne. Minimum TW8200 való az A-400-hoz, de inkább az eggyel nagyobb, TW9200, amit nagyon szerettem. Az elődjét is. Hatalmas a felsorolt vetítők képminősége közötti különbség.
A TW6100 vetített képe helyett inkább néztem az 50 colos Pana GT60-at.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36667 üzenetére
Jó, legyen az és vegyél hozzá Popcornt. Főszerkesztőm olyat használ, ismerjük a képességeit. Valóban sokkal jobb, mint a mostani 6100/6200, de nem hasonlítható például a TW9200-hoz, ami kb. 900000 Ft.
És még az is messze van a jobb Runco és SIM2 DLP projektoroktól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36671 üzenetére
Tök mindegy, hová sorolod, Az a lényeg, hogy szerintem ahhoz a vetítőhöz felesleges A-400 lejátszót kötni, bőven megteszi a MED600 is, vagy valamelyik régebbi Dune. Ha választanom kellene, tutira az utóbbira szavaznék.
Engem rendszeresen azzal vádolnak, hogy mindenkinek a legdrágább készülékeket ajánlom. Ez persze egyáltalán nem igaz, amit a mostani eszmecserénk is bizonyít.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi222 #36671 üzenetére
nem csak azokhoz képest van lemaradva az epson. optikájuk, képi dinamikájuk elég hurka (amiket láttam). 9200lett végre közepes, ezt mesélték, akik márkafüggetlenül teszteltek.
nem kell hozzá másfél millás sim2,hogy jobb legyen ezekben a paraméterekben, egyéb olcsóbb DLPk is jobbak szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
StLui
veterán
válasz robi222 #36709 üzenetére
Nálam 5 db működik hibátlanul, van aki KÁCSA kábelt fogott ki rosszat, azt is lehet cserélni, ezt is. Az nem volt jó amit éppen te kaptál, ahogy pl panasonic tévéből is szoktak visszaküldeni a vevők hibás darabot.
Tényleg csak azért mertem eddig is ajánlani, mert 5 db elsőre hibátlanul teszi a dolgát, és azóta a környezetembe került másik három, amúgy közöm nincs hozzájuk. A boltjukban sem jártam soha, mert Vácon szoktam átvenni a csomagot (így nem volt szállítási költség)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
BBéci
legenda
Bármennyire furcsa és ellent mond az elméleteknek, a HDMI kábelek - különösen 10 méteres, vagy annál hosszabb esetén - meghatározzák a képminőséget. Volt nálam többféle, próbálgattam eleget, de nem csak én, hanem az ismerőseim is tapasztalták, hogy egy gyenge minőségű HDMI kábellel nem lehet kihozni a csatlakoztatott készülékekből a maximumot. Ez természetesen kép- és hangminőségre vonatkozik és leginkább hatalmas méretű, vetített képen, valamint komoly hangrendszereken (fülbe) szembetűnő.
-
devil-k
nagyúr
Én a(z) AQ Cinnamon HDMI kábelből vettem 2x2 métert. Bőven megéri az árát, s a képen is dobott.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi222 #36892 üzenetére
normális esetben hdmi jobb. persze, ha el kell kenni a jittert, akkor már nem.
és csomó hm erősítő van,amiben van aktiv hdmi switch, erősítéssel, ezek esetén simán lehet, hogy jobb a kép erősítőn átvezetve, még akkor is, ha plusz kontaktok, plusz elektronika,stb...persze kábel hosszától függ, hogy van-e értelme. ki kell próbálni, de érdemes foglalkozni a témával.
nopersze, tudom, csak bitek, magaslabdásokat skippelem
eladó topping dac
-
Multibit
nagyúr
válasz robi222 #37786 üzenetére
Ha mindig ugyanolyan képsűrűségű filmeket nézel, akkor neked felesleges. De sokan vagyunk, akiknek nem árt, ha automatikusan átáll a lejátszó 23.976, 24.000, 25.000, esetleg 50.000, vagy 60.000 fps filmek lejátszásakor az éppen aktuális (és helyes) képsűrűségre.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz robi222 #37789 üzenetére
Az megint egy más dolog. Az azt jelenti, hogy a hdmi-n keresztül kiolvassa a legnagyobb felbontást amit a tv tud és beáll arra. Normális lejátszóknál pl nem is lehet ilyent állítani a kimenetnél hogy 1080p 60hz, 1080p 50 hz stb, csak 1080p, 1080i, 720p stb van, hiszen a videotartalomnak megfelelően majd automatikusan beállítja magának a frekvenciát. Pl ha egy 50i vagy 50p anyagot 60 Hz-en nézel, akkor szaggatott lesz a lejátszás.
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38178 üzenetére
"Megint vettem egy popcorn 400-at"
Hogy hogy? Eddig nem úgy volt, hogy nem jön be és ezért vitted vissza? Mi történt?
A wifi adapter nem jár hozzá, az opcionális, külön megvásárolható. WN-160P
A kábeles megoldásán nem jobb? Úgy értem, ha hálózatba van kötve, akkor tudsz vele feliratot letölteni és a Jukebox-ot menedzselni. Én is így csinálom, PC-ről "finomhangolom" a Jukeboxot.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38180 üzenetére
Mennyire komoly ez a moziszoba? Ha már építed, akkor miért nem húzol be 2-3 netkábelt? Ez épp olyan fontos, mint bármely más kábel. Nálam most költözik a mozi egyik szobából a másikba, a fal véséstől kezdve itt is minden játszik, s 6 netkábelt kell behúzni. (erősítő, Popcorn, NAS, PC, vetítő, PS4).
Én mindig is írtam, hogy egy minőségibb HDMI kábel tud dobni a képen. No, nem azt mondom, hogy hatalmas változásokat eredményez, de szemmel láthatólag jó hatással van a képre. Most vettem 10 méter HDMI-t 75.160 Ft-ért, 10% kedvezménnyel... Van akinek hülyeség, nekem nem az.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38182 üzenetére
Azért szerintem húzzál be 1-2 kábelt a biztonság kedvéért. Hidd el, hogy lehet rá szükséged, utólag meg kellemetlenebb lesz behúzni.
"Viszont rendszeresen kifav vagy néha akad a film közben."
Én ilyet sosem tapasztaltam.
Milyen formátum?
Kicsit körbe tudnád írni a jelenséget?"jelentősen jobb a kép a medéhez képest."
Nem véletlen a Popi a jó választás a vetítőhöz.
- mozi bolondéria -
-
B.attila
tag
válasz robi222 #38193 üzenetére
nem kell kihúzni elég ha nagyon hosszan nyomod a bekapcsológombot míg pirosan el nem kezd villogni akkor leáll teljesen és tudod indítani fel sem kell állnod hozzá
De ez a megállás új keletü dolog mert régen ilyet nem csinált
igaz akkor mást csinált
de a legjobb móka amikor reggelre az egész download mappa tartalma eltűnik
úgy hogy én áthelyezem a filmeket ha letöltődtek amint tudom[ Szerkesztve ]
Cuore Sportivo
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38206 üzenetére
Az NMJ tartalmazza, de ezzel tudsz utánaállítani manuálisan is. NMJToolbox
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38218 üzenetére
Nem. Amikor bekapcsolod a Popit és kiírja, hogy van frissítés, mindig a legújabbat rakja fel. Mivel az új frissítés a régiekre épül.
Próbáld már meg felvenni, menet közben hogy fagy ki. Nem tudom, hogy ez mitől lehet. Az A410 is ezt csinálta?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
dh66e
veterán
válasz robi222 #38218 üzenetére
Az a popi vagy hibás vagy bugos az fw amit kiadnak hozzá.Milyen már hogy lejátszás közben kifagy egy lejátszó?????
Főleg egy Popcorn.Közben olvasom hogy most már kezd jó lenni.
Ez így vicces vagy inkább elszomorító.Az főleg érdekes hogy egyenként kelljen felrakni a frissítéseket nem peig csak az utolsó stable-t.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest