- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bulitt
addikt
válasz
TGArtist #5848 üzenetére
ha jól sejtem az a bajod ami nekem volt
Kénne tudnom hogy milyen lapod van és milyen procid, mert azt nem találtam meg. Nekem az leírt dolgok a köviként jöttek össze. 6x szórzó mellet elkeztem emelni az fsb-t 10-ésvel alap feszen. Én ezt meghatároztam neki 1,3-nak minden más auton volt, még a ram időzitések is. Kiválasztotam ram 800 és elkeztem emelni cpu fsb-t. Mindig amikor átfordult a ram számláló 800-ról 900-ra vissza vettem egyel. szóval az egyel alatta levő értéket választotam és azal mentem tovább. Mikor elértem az 1,3V-ot és nem indult be a gép adtam neki manuálban 1,4V kb 20FSB-t emeltem
és jöhetet a kövi az 1,5V. Végülis igy mászkáltam fel egészen 360-ig 1,55V 900-as ramok Cl5-ben és 2,3V mellet. Érdekes ez az NB-nek adj ennyi feszt, mert én nem adok neki semmit autn van és igy stabil a rendszerem. Ha ez meg van a szórzót mindig húztam feljebb. végülis igy értem el a mostani értékeket, hiszen 400-ra nem ment fel nekem se
rem segitetem valamenyit
-
Anubis_9
addikt
válasz
TGArtist #5848 üzenetére
Nekem a sokak által szidott 800-as Kingmaxok vannak és atomstabil a 3200 Mhz.
Figyelj, szerintem felejtsd el a 300-akárhányas FSB-ket, csak a 400-zal foglalkozz. Ennek mennie kell! Próbáld meg azt, hogy semmi RAM időzítést nem állítasz. Hagyod ENABLED-en a CONFIGURE DRAM TIMING BY SPD-t.
Kitölthetnéd az adatlapod!
---
toM517
CPU-Z: 400x7=2800, de az ORTHOS 400x8=3200-at lát. És Több mint egy óra teszt után stabil. Most hány Mhz-en fut valójában? Mi is akkor a gond?
-
gerlaip
addikt
válasz
TGArtist #5831 üzenetére
Sziasztok. P5B Deluxe alaplapom van, 2006 decemberében vettem, már cserélgettem rajta biost, azt hiszem eredetileg a 1223-as volt rajta, majd 1226-osra cseréltem, majd kipróbáltam a 1232beta biost.
Biosban EZ Flash-sel sikerült visszaraknom a 1226-osat.
De amikor ennél régebbit szeretnék visszarakni a biosban, azt írja ki, hogy a felrakni kívánt bios régebbi mint az alaplap... a 1223-asra és a 1219-esre is ezt írja. Én ez utóbbit szeretném felrakni.Ti hogyan oldanátok/oldottátok meg a problémát?
Plíz help!
-
-
válasz
TGArtist #3443 üzenetére
akkor ne is csudálkozz hogy nem megy. Elmondtam hogy ott az első hsz, és amit betudsz belőle állítani azt tedd is meg. a procinak adj 1.35 voltot kb, de adhatsz többet is mondjuk 1.4V és akkor kizárhatod hogy amiatt nem indul hogy keveset kap. Aztán ha megy minden rendben kitesztelted akkor vedd visszább egy értékkel és megint teszt. Amikor nem indul vagy fagy akkor az azelötti működö feszre visszateszed és meg is vagy.
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
TGArtist #3434 üzenetére
A 8800 GTX hez szvsz gyenguska az a cpu gondolom ezért akarod huzni
Én annyit csináltam, hogy visszatettem a ram ot ddr2 800 ra
és az fspt egészen addig emeltem amig a ram sebre azt nem írta, hogy 1066 os, ekkor kiszámoltam, hogy a 6-9 szorzó (e6600) melyikre állításával mennyin megy
elösször választottam talán a 8 ast
RAm fesz auton volt
pci E 100
PCI 33
NB ahol rozsaszínnel jelölte tehát még nem a píros
FSB Term ugyanígy
Dióhéjban kb ennyi a CPU ra vonatkozó fesztültségeket auton hagytam
És a topicban elmondott PCI E bugok kivédését is megcsináltam nálam a 8800 GTX állandóan elszállt az egyikfps elején, miutan megcsináltam lehetett vele játszani.
Ahogy olvasom neked DDR 2 800 ad van, akkor te ne 800 ra tedd hanem az alatta lévőre
Ekkor nyilvan nem a RAM ot, hanem a CPU t tuningoljukMiutan már sikerült beállítani valamit, hogy elindult a gép, akkor jöhetnek egy a tesztek
Vagy akár kezdd el használni nyúzni a rendszert
Pl kódolj divx et, játsz stb...
Ha stabil, akkor lehet feljebb menni, akár fsb enyhe emelésével is, akár cpu szorzó emelésével is
most nem vágom, hogy a 6420 as mennyi n kegyek, de 3200 nél ne nagyon tld feljebb, vagy ha akarod, akkor játssz vele
De mindenképpen javasolt egy bika cpu hűtő, és nyitott gépházHát kb ennyi, vannak formok topikok ahol le vannak írva, nincs 2 egyforma cpu és lap.
szerencse is kell, hogy ne egy antituningot fogjunk ki
Én miutan megnéztem, hogy meddig megy kb
Visszattettem alapra, mert nem volt nagy a gyorsulás vagyis nem vettem észre
Web meg ilyesmi alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest