- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbali88
csendes tag
válasz
Leleményes #20867 üzenetére
és neked is mennek a ventilátorok folyamatosan?
-
nbali88
csendes tag
válasz
Bertók #20848 üzenetére
nekem nincs wifi problémám n550jk-val, egyedüli negatívum a touchpad fizikai gombok nyomáspontja az elég ratyi lett, a gép egybe van nagyon, kijelző szép (nekem FHD IPS van nem tudom mással árulják-e) , még engem kicsit zavart az elején az állandó hűtés(ezzel kapcsolatban kérdeztem is itt a közönséget, hogy ez valami driver hiba vagy hardveres de nem jutottam előre- újratelepítés után is mindig mennek a ventik alapjáraton de gondolom az i7-4700HQ meg a GTX 850-es kártya miatt van egy alapjárat nyugalmi helyzetbe is), de már kezdem megszokni,hangzása is jó a plusz kis mélynyomóval még jobb de azért házimozi hangzást ne várj, a gyenge pontja a gépnek a hdd nálam mert sima 5400rpm-es, ha teheted javaslom egy SSD beszerzését,(én is tervezem). kb ennyi //játék terén még nem volt sok időm de amit felpakoltam rá hirtelen ( StarCraft 2, F1 2014, NFS Rivals, mind a három játék full(1920*1080) felbontásba ultra beállításokkal simán ment)
-
nbali88
csendes tag
válasz
fmfizikus #20832 üzenetére
sikerült. mondom hogy:
akku ikonra bal klikk --> további energiagazdálkodási beállítások --> (kiválasztod az egyik sémát mondjuk a kiegyensúlyozottat) --> Séma beállításának módosítása --> Speciális energiaellátási beállítások módosítása -->
(ekkor bejön egy kisebb ablak ott megkeresed a Képernyő fület, lenyitod és ott lesz olyan hogy -- Adaptív fényerő engedélyezése-->azt megint lenyitod és ott lesz két opció-->működése telepről: ki
működése hálózatról : kikész.
-
nbali88
csendes tag
válasz
NTonee #20826 üzenetére
azt mondod van ilyen intel féle automatikus fényerőszabályzás? lehet van benne valami mert mikor egy sötétebb hátterű weblapot nézek akkor veszi lejjebb a fényerőt, ezt csak akksiról csinálja ha jól figyeltem meg ha tápról megy akkor nem. (na utána járok ennek a fényerőszabályzásnak)
-
nbali88
csendes tag
Van ez az NVIDIA optimus dolog hogy átkapcsol az integrált kariról az izmosra és fordítva, mikor egy ilyen váltás történik olyankor lehet észlelni valami változást fizikailag, mert megfigyeltem hogy bizonyos időközönként olyan mintha egy picit így villanna a monitor , olyan mintha a fényerőt egy picit levenném aztán vissza és nem tudom hogy ez most ez akar lenni hogy átkapcsol a másik videó kártyára vagy ez egy hibajelenség a kijelzőnél, teljesen random csinálja, netezés közbe tűnt fel egyszer azt hittem hülye vagyok és csak a szemem káprázik
de azóta direkt figyelem és nem én vagyok a hülye hanem tényleg van valami. (kezd tele lenni a faszom az asus-al első asus laptopom de már kezdem megbánni )
-
nbali88
csendes tag
válasz
benyito #20819 üzenetére
biztos kell a hűtés egy ekkora teljesítménynek, de mikor 29°C-os volt a processzor akkor kérdem én minek ?
persze ilyen a gyakorlatban nem nagyon van de mikor lehűlve kapcsoltam be a gépet akkor rámértem direkt mert gondoltam hogy ettől hidegebb már csak akkor lesz ha berakom a hűtőbe: D és akkor is mentek a ventik...
nem tudom...a régi gépem egy dell akkoriban az is erősnek számított (a procija meg van húzva) és azon kb 50-60fok körül kapcsolt a venti és netezés közbe sose ment semmi hangja nem volt a gépnek.....ezért fura hogy egy ilyen új hiper-szuper gép meg folyamatosan "zúg"(5400es hdd van benne ez nem annak a hangja illetve akármilyen energiasémát állítok mennek a ventillátorok)
-
nbali88
csendes tag
Korábban már kértem tőletek segítséget azzal kapcsolatban, hogy a notebookban ( Asus n550JK˛/i7 4700HQ, GTX 850m,) a ventilátorok folyamatosan mennek nincs olyan állapot hogy nem pörögnek. (ja igen a lényeg a gép új 1hetes.)
Win 8.1 64 bit-es oprendszerrel fut a gép, újratelepítettem az oprendszert az összes drivert is értelemszerűen felraktam, nVidia driverre ráfrissítettem de a probléma továbbra is fenn áll.
Diagnosztikai szoftverrel néztem volt, hogy 29 fokos volt a processzor-video kari ( mert nem fűtött helyen volt a gép) és akkor is ment a ventillátor (2200rpm-en szoftver szerint, játék alatt 3500rpm-re megy fel).Nem hangos a gép még így sem, elviselhető bőven csak azért kicsit zavar a tudat hogy folyamatosan mennek, egyrészt hamarabb elkopnak másrészt a fogyasztás is nagyobb így. Valakinek valami ötlet? Esetleg ez így lett kitalálva az erős processzor ill. vidkari miatt hogy sose álljanak le teljesen a ventilátorok vagy még mindig valami illesztőprogram-driver okozhatja a problémát ? (ahonnan vásároltam bolt rájuk írtam azt a szerintem marketing választ kaptam hogy a nem eredeti win8.1 miatt van , amit nem tartok túl valószínűnek)
(köszi előre is a helpet.)
-
nbali88
csendes tag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget, pár napja vásároltam egy asus n550jk típusú notebookot ( i74700HQ, 8gb ram, nVidia GTX850 4gb ). Feltelepítettem rá a win 8.1 64bit-es rendszert, és a hozzá kapott driver cd-ről mindent (ami kell) valamint a videokari driverre ráfrissítettem. A problémám az hogy a ventillátor(ok) ( kettő van benne) folyamatosan mennek, nem hangosan egy ilyen alapjáraton ha nem csinálok semmit csak be van kapcsolva a gép. Ez valami szoftveres driveres hiba lehet vagy valami hardveres? Valaki találkozott ilyen problémával, esetleg valami megoldás ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest