- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tam@s
tag
válasz
ViZion #19283 üzenetére
Jó ötlet a LED, de ez már megvan. Meghát lányok, nem a forrasztásban fogják kiélni magukat nyilván, annak is örülök, hogy a programozás része érdekli őket. Lehet, hogy pár alkalom után abbamarad az egész, ezért nem szeretnék 100eFt-ot elsütni erre az egészre első körben.
-
tam@s
tag
Köszi, megfogadom a tanácsod természetesen. Akkor maradok a 4 rögzített keréknél, tanulni bőven jó az is.
Arduino UNO klón van itthon, még régről, ezek szerint kezdésnek az is jó lesz. Persze akar D1 Mini is, meg 3-4 darab tévesen rendelt 8266 is, ha esetleg mégis azt ajánlod. Bár szerintem gombot a kabáthoz...
Köszönöm, hogy rámszánod az időt! -
tam@s
tag
Szívesen fogadnék minden tanácsot, és köszönöm mindenkinek az eddigieket is. 10-12 éves lányokról van szó, nem hiszem, hogy forrasztani szeretnének, szerintem pont azzal venném el a kedvüket, ezért azt én megcsinálom helyettük. Majd legfeljebb, ha rákapnak, akkor a következő projeknél. Négy kerék jó lenne, mégis stabilabbnak tűnik, egy küszöb, vagy valami akadály nem jelent gondot. Nincs olyan, ahol az első kereket lehet kormányozni?
Úgy érzem, hogy itt nem a hardver a nagy ügy, meg az összerakás, hanem a szoftver. Sokat kell vele szenvedni, mire összeáll? Vagy a példaprograok kis átírásával már használható? Van scratch szerű GUI, vagy az Arduino IDE a fő irány?
Örülnék, ha mutatnál egy alapkészletet, ami tud vonala követni és esetleg távirányítható is. Persze, ha bármi ötlet-tapasztalat van, annak nagyon örülnék,ha megosztanátok! -
tam@s
tag
Sziasztok!
Programozható robot kisautóra nincs valakinek ötlete? Napokban voltunk a 10-12 éves lányaimmal a RobonAUT-on, rákattantak, egy ideje már érdeklődnek a téma iránt, most lehetne bevonzani őket ebbe a világba. Megépítem én, meg forrasztgatok, aztán ezen keresztül belevinném őket a programozás világába. Scratch-en túl vagyunk már, jó lenne valami kézzel fogható. Örülnék valami konkrét típusnak vagy linknek, hogy mi az, amivel lehetne programozni tanulni. Ilyen végigmegy a piros vonalon és a kék vonalon, meg közelség-érzékelés dolgokra gondoltam. Arduino board van itthon, ws2812b ledeket már villogtatunk, szóval még kezdő szint csak. Videókat nézegettem, de túl nagy a választék. Az biztos, hogy 4 kerék kell, gyerekek még, a 2 kerék nem néz ki túl jól.
Gondolodom egy (akár telefonnal) távirányítható kisautón is, de szerintem ez két külön projekt, mert egyben túl bonyolult lenne, arra is szívesen fogadnék ajánlásokat, de az "önvezető" az elsődleges.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
tam@s
tag
Köszönöm mindkettőtöknek, azt hiszem a kit a nyerő, remélem a banggood nem ad használhatatlan gagyit. Délutánig keresgélek, aztán megveszem valamelyik csomagot.
UNO R3 az ajánlott kezdésnek, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 4
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Microsoft Excel topic
- E-roller topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged