- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #18148 üzenetére
Itt egy emberke épp ilyet mókol, és még az osztó pontatlanságát is kiküszöböli szoftverből.
És egy kis kijelzőn mutat mindent mi nekem kellene.
Csak tudnám ehhez 7S kivitelbe mi kell és milyen szoftver.
[link] -
válasz
ViZion #18147 üzenetére
Igen ezt, ami az 1. 2. linkeden van.
A másik 2 nem tud jelezni beállítható alsó-felső határnál, illetve az egyik igen de én nem bonyolítanám okosotthonos wifis marhaságokkal, az pont akkor döglik meg amikor egy cella robbanni készül. meg nem sok értelme van ha a telefonomon látom hogy baj van és 100 kilométerre vagyok épp.
Az első linken már nem elérhető, Dieser Artikel ist nicht mehr verfügbar.
A másodikon nem szállítanak külföldre, vagyis de horror összeg, és ugynez van egy görög oldalon is amit találtam.
Ezért is gondoltam hogy megkérdezem és több csoportba is azt mondták Arduinoval simán meg lehet csinálni. Hogy hogyan azt nem tudom, ezért csöppentem ide. -
Eddig azt se tudom miről beszélgettek
de a feszültségeknél nincs probléma.
Nem tudom mennyit bírnak az AD bemenetek. Ha pl. 3 voltot, akkor cellánként az osztó, felfelé sorrendbe,
1/2 1/4 1/6 1/8 1/10 1/12 1/14
Így az első cella bemenet is 1,5-2,1voltig terjedően kell számoljon/mérjen és az utolsó a 7. is. Mindegyik.
Vagyis ez nem probléma.
Nekem elég a 3digites vagyis a cellánkénti pl. 3,65V felbontás bőségesen. Nem kell tízezredvolt. -
Sziasztok.
Bevezetőnek,
semmit nem értek ehhez, 60 éves leszek, életemben nem voltam közelébe se mikrokontrollernek, se Arduinonak és 1 sort sem érek a szoftverhez, a programozáshoz vagyis tökhülye vagyok ehhez.Felmerült egy feladat amit készen nem tudok megoldani, volt erre céleszköz de megszűnt a gyártása évek óta, nem értem miért.
a neve Celllog 8
Amit tud, 7S litium-ion pakk cellaszintű figyelésooooooooooooooooopakk teljes feszültségének figyelése, ezek megjelenítése egy kis kijelzőn.
És tud cellaszintű alul és túlfeszültség elérésekor egy külső egységet kapcsolni, riasztani. Minden paramétere beállítható, [itt megnézhető mi is kéne nekem] Egész Európába 1 helyen lehet még rendelni, Görögországból és nem tudom valóban van-e nekik még készleten.Erre a feladatra kellene nekem egy Arduino valami, de azt sem tudom melyik, hol érdemes megvásárolni, milyen kijelzőt tenni hozzá, és hogyan kéne erre a célszoftvert átírni/megírni.
Alapvető elektronikai ismereteim megvannak, 40 éve hobbizok, tranzisztoron, analógon nőttem fel vagyis az egységek bekötése, tápolása stb. nem gond.
Mégegyszer, teljesen, totálisan tök vagyok ehhez, ennek tudatába kérnék kisded szintű szájbarágós tanácsokat.Megköszönnék bármilyen építő jellegű segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dacia topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest