- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormoskandur
tag
arduino cuccok eladók
-
Tankblock
aktív tag
Hello,
Egy az egyben természetesen nem. A tervezési minta, az volt, hogy az órának nem kellene egész nap Wifi-t használni, inkább RTC kellene frissíteni alkalmanként. A másik az az állapotgépekkel működik, és ha jól emlékszen delay az szinte sehol sincs benne. Ez azért volt fontos, hogy ha lehet ne lehessen észrevenni azt hogy akadozik a másodperc mutató.
Ha kiveszed belőle WS2812b alias NeoPixel kódját és hozzáírod a "MAX7219 Dot Matrix Module 4 In One Display" kódját akkor igen,
Ha jól emlékszem MIT licences. Használd egészséggel.
-
Tankblock
aktív tag
-
Tankblock
aktív tag
Hello Ezt cseréld ki
float utcOffset = -4;
+1 re.
És voala....
Magyarázat, a következő függvényben alkalmaz eltolást az időzóna függvényében.
void updateTime()
{
long curEpoch = localEpoc + ((millis() - localMillisAtUpdate) / 1000);
long epoch = round(curEpoch + 3600 * (utcOffset+summerTime) + 86400L) % 86400L;
h = ((epoch % 86400L) / 3600) % 24;
m = (epoch % 3600) / 60;
s = epoch % 60;
} -
Gergosz2
veterán
Szerintem internet országban magad is találnál segítséget. Kezdésnek egyszerűbb projektek, de pl a tied is jó lehet. Ismerkedj a hardverrel, mit tud, meg hogyan. Villogtass ledet, használd az ADC-t stb. Jobban jársz ha magad járod ki az utata, és nem copy-paste-z nyomsz, mert akkor tényleg megtanulod használni.
-
vargalex
félisten
Szia!
Most azt várod, hogy nézzük meg helyetted? Láthatólag az előző linkeden található is működőképes. Ha úgyis lesz mindened, majd kipróbálod. Nekem pl. nincs is ilyen led kijelzőm.
Egyébként az Arduino, ESP8266 szerintem nem copy-paste programozásra való. Legalábbis úgy nem sok értelmét látom.... -
vargalex
félisten
Szia!
Nyilván nem azt mondom, hogy rosszabb a d1 mini pro, mint a sima mini. Sőt, vannak előnyei. Ez elsősorban a külső antenna csatlakozó. Ez bizonyos távolság fölött jól jöhet. A 16 MB flash viszont valószínűleg csak akkor jelenthet előnyt, ha nem Arduino IDE-ből programozod, hanem NodeMCU firmware-t teszel rá és esetleg nagyon hosszú lua scriptet tennél rá. Bár, nem biztos, hogy előfordulhat ilyen eset.
-
-
Gergosz2
veterán
Fentebb is említett ESP8266. Itt a fórumon elég sokan a Wemos D1 mini pro-t favorizáljuk ami nagyjából 6 dollárt kóstál.
A linkelt led mátrixhoz úgy rémlik van library is, így gyakorlatilag egy NTP szerverrel való csevegés után már tudni is fogod az időt ami egyszerűen kiirathatsz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest