Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz tvamos #9985 üzenetére

Tudtommal mindkét magon van, de én a led kezelő real time részt egyedüliként tettem az 1. magra, ott nem sikerült teljesen letiltani. Ha valaki tudja a teljes letiltást, írja le lsz! Ha "letiltjuk a megszakításokat", akkor nagyon le sikerült rövidíteni, de teljesen nem tudtam kiiktatni. Az összes szín számítást, miegymást a 0. magra tettem, tudtommal a WiFi kezelés is ott fut.
    Ha az RMT-t használja az ember, akkor ezek a gondok nincsenek. Ott 8 ch. van, mindnek külön memóriája, satöbbije. Így akár 8 led szalagot is tudsz párhuzamosan kezelni. Elvileg. Ha csak egy szalagod van, akkor akár az erre a célra rendelkezésre álló TELJES memória tartományt odaadhatod neki, ami tovább könnyíti az életed.

Van számláló, ami mutatja, hogy a memória kivitele hol tart, és státus jelző is van.
    Vagy figyeled, hogy hol tart a kivitel, és amikor mondjuk felét kivitte, akkor annak a helyére már írhatsz, vagy ha interruptot használsz, akkor szemafort állítasz be. Arra figyelni kell, hogy a binárisnak nevezett szemafort kell beállítani, mert az az, ami a megszakításból kilépés után egyből elkezd futni. A másik csak akkor kapja meg a vezérlést, amikor a következő időszeletet neki osztja ki a rendszer, azaz, csak a prioritást állítja.

A dőlt betűs nincs dokumentálva, de kitököltem, és amit korábban linkeltem, abban bejelöltem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés