- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
A volatile akkor kell, ha úgy is változhat a változó értéke, hogy a fordító előre "nem tud róla". Pl. interrupt megváltoztatja, vagy amikor perifériát olvasol. Azt teszi, hogy nem puffereli az értéket, hanem mindig újraolvassa az adott helyről, valahányszor kell. Ártani sehol nem árt, viszont, ha feleslegesen használod, lassít a pufferelés hiánya miatt. A konstansok elé biztosan nem kell volatile, hiszen azt más programrészlet (interrupt, másik szál akár másik magon) biztosan nem változtatja meg.
-
Volatile egészen biztosan kell a megszakításban használt változókra, de nekem még gyanús ez a feltétel is:
currentpulse >= pulzus || voros
Én így írnám fel:currentpulse >= (pulzus || voros)
Nem vagyok pontosan tisztában a műveleti sorrenddel, ezért általában az indokoltnál több zárójelet használok, de elég sokszor okoz nehezen kideríthető hibát, így biztosra megyek.Vladi: az enkódert nem kell pergésmentesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged