- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Hello,
Raspi-->
Nodered feltelepít és üzleti logika és Weblap generálva, minimális keresgéléssel, ha csak otthoni használatra lenne szükség.Ugyanide MQTT mosquitto server telepít.
A másik oldalra, SONOFF kapcsolóktól (pl TASMOTA firmware vagy saját kód) egészen az ethernet shielden valami Arduinoval át sok út vezethet. Ezzel nem kell annyit kódolni szerintem, az jó kérdés hogy milyen topológiában gondolkodsz.
A másik, meg hogy mennyit szánsz rá.... lehet annyiból vehetsz kész rendszert is....
-
Janos250
őstag
Melót nem vállalok, de leírom, én hogyan csinálnám.
Nem PI, hanem egy ESP (32, vagy 8266) kezeli a reléket, és a gombot. Az ESP a lakásban lévő WiFi-re kapcsolódik, innentől kezdve egy újabb ESP, vagy telefon WEB-en, vagy bármi tudja kapcsolni. Olcsóbb, és homogénebb.
Ennek módosított változata:
A relé egy Switch ON OFF (SONOFF) basic relé. Ezen fut egy WEB szerver is. Ez a SONOFF kapcsolódik a WiFi-n keresztül a netre. A WEB szerver igen egyszerű: gombbal ki/be kapcs. Telefon, vagy akárhány egyéb eszköz pl. Arduino, PI, PC, stb. tudja kapcsolni.Ez utóbbi nekem a laborban egy készülék fűtésszabályozásán a SONOFF megjelenése óta működik. (Nekem ezen némileg bonyolultabb WEB lap fut, a több funkció miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest