- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Hogy ne keseredj el, elmesélek egy arduinos történetet:
Valaki kérdezte, hogy nulla előismerettel érdemes-e elkezdenie arduinoval foglalkozni. Mondtam, igen, persze, segítek. Kinézett egy legegyszerűbb kapcsolást. Mondtam, ne a fehér dugdosós panelon rakja össze, mert az hol érintkezik, hol nem, hanem egy régi "sok lyukas" panelbe rakja, talál valamelyik fiókomban ősidőkből megmaradtat.
Belerakta. Beledugdosta, hozta megmutatni. Mondom cinezni is kéne a lábakat.
Jön újra, hogy nem működik, nézzem már meg.
Az átdugdosott alkatrész lábak végére tett egy-egy cin pöttyöt, nem a panel rezéhez forrasztotta.
Tulajdonképpen igaza volt, csak azt mondtam, hogy cinezni is kéne, azt nem mondtam, hogy a panelhoz.Szóval, idővel belejössz, ha nem dobod el a kalapácsot!
-
Teasüti
nagyúr
Adj fel hirdetést a BME koleszának faliújságján!
Amúgy teljesen igazad van, de ezt nem tanították legfeljebb csak a villamos szakon lévőknek.
Én gépészként se a szakközépben, se egyetemen még csak érintőlegesen sem foglalkoztunk elektronikai alkatrészekkel.
A legpraktikusabb ismeret, amit tanítottak az a vezeték mérezetés hálózati áramhoz, meg feszültségesés számolása.
De hogy hogy kell leolvasni egy ellenállás értékét, vagy hogy milyen teljesítményűek vannak, azt magamtól tanultam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest