- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
kemcso #22797 üzenetére
UART: soros port. (TX-RX)
Megnéztem a kódot. Nem lenne jobb ha megszakításba tennéd a kiolvasást?
Csak azért kérdezem, mert a kód végén az 15 másodperc nekem soknak tűnik.
Ugye a WAIT esetén megáll a kód, "úgymond" semmi sem történik.Az enyém ezeket megszakításban végzi, egyszerre lehet akár több időzítés is, így nem kell azon izgulni, hogy minden feladatot is ellássak egymás után.
Pl idő lekérdezése, kiíratása a kijelzőre, hőmérséket és páratartalom lekérdezése és a 12V-os ventillátorok PWM szabályzása.
Nálam 2 helyen volt probléma, induláskor ha nem találta a BMP260-as eszkötz és ha nem találta az RTC órát.
Ez ki lett iktatva egy soros porti hibaüzenettel, a kijelzőn pedig egy nincs adat van.Az a relé modul szerintem tökéletes és is ilyen occó kínai modullal vezérlem a fűtést, világítást, párásítást és egy 220V-os Venti kapcsolást is. Mondjuk ez enyém opto-s cucc. Elmegy 3.3V-os ESP32-vel is a vezérlés mivel 0-ra kell lehúzni a bemenetet az aktív relé meghúzáshoz, de 5 volt kell neki tápnak.
A relé kapcsolgatáshoz még FLAG-eket is tettem, így azt is figyeli hogy be van-e már kapcsolva. Nálam szükségszerű volt hogy szabadon lehessen állítani a hőmérsékletet és a páratartalmat is mert különböző lényeket kell életben tartani. Ehhez hozzájött, hogy jó lenne ha kapcsolgatnék reggeli világyíást is, hogy tudja már az a szerencsétlen hogy most reggel van. Erre annyit mondott a kollegám, aki szintén kért egy ilyen berendezést, hogy akkor tegyem már hozzá hogy a felkelő nap minden színében legyen már meg a világítás vezérlés. (halványsárga-vörös-fehér) lenyugvónál meg visszafelé. Szintén PWM vezérelt LED vilégítás (Full spectrum)
Mire megkérdeztem, hogy ez az állat pontosan miből fogja megállapítani ilyen viszonyok mellett hogy én pontosan lekövettem a felkelő és lenyugvó nap fényskáláját? Pontozni fogja a munkámat, hogy sikerült a sivatagi napviszonyokat jól utánoznom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged