Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Őszintén, úgy emlékeztem, hogy valamelyik videóban említették ezt az adatot, aztán láttam, hogy a kolléga írta nemrég
de nekem is kb. ez volt az emlékeimben.Még fiatalabb koromban volt ilyen ultrahangos macska+rágcsáló riasztónk, PIR mozgásérzékelős volt, nem hangra aktiválta magát. (Kellett a padlásra valami, mert ott buliztak mindig éjszaka a macskák 😼) Lehetett ultrahang tartományt választani, asszem 3 közül. Úgy emlékszem, hogy 22kHz környékén a nagyobb testű állatok (kutya-macska), 30kHz körül az egerek-patkányok ellen. Mintha az is rajta lett volna, hogy rovarok ellen 45kHz-cel véd, de ezt nem annyira hittem el.

Na annak a hangját akkor bizony én hallottam, sőt, nem csak azt, hanem azt is, hogy nem állandó frekvenciát adnak ki ezek az eszközök, mert azt könnyen megszokják az állatok, hanem modulálják, hogy változzon a hangmagasság és még fülsértőbb legyen.
Na ez az eszköz egy akkoriban elterjedt olcsó kínai hangchip kimenetét használta modulációra, én pedig ezt is hallottam. Így fordulhatott elő, hogy a macskák éjszaka aCsendes éj
dallamát hallgathatták a padláson - az ultrahang tartományban.
Szerintem ez engem nagyon zavarna.
Igazából az embert nem zavarja, csak ha nagyon közelről hallgatja. Már az is elég, ha más irányba néz a hangszóró (piezo), mert az ultrahang nagyon irányított hang, nem nagyon terjed gömb alakban, mint a mély hangok (így működnek a zajvédő falak is az autópálya mellett).Én amúgy az Arduino HC-SR04 ultrahang szenzor pingjét is hallom.

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Arc Raiders
- Metal topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de nekem is kb. ez volt az emlékeimben.

ekkold