- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
tibi-d #21187 üzenetére
Ugye az első ötlet az volt hogy egy analóg fényorgonát mellétennék és a fényorgona kimenete vezérelne egy COB vagy Power LED-et. ami a hangnak megfelelően elő tudna idézni egy hasonló stroboszkóp effektet mint maga a villám a természetben.
Erre kerestem megoldást a MSGEQ7 IC-vel, analógot kilőttem mert csak 1 DFMinit használnék 1 PC hangszóróval, de ugye már limitált az idő és ninca kedvem arra várni hogy megérkezzen. Le tudnám programozni hogy kb úgy nézzen ki mintha villámlás történne a hang lejátszát közben. Csak szeben ée elegánsabban szerettem volna megoldani. De jó ötleteket kaptam, így marad az. Nem is akarom túl bonyolítani így is egy vasárnap ráment amíg találtam megfelelő holló hangot - de jó hogy vannak madártani intézetek ahol mindent dokumentálnak -, ez a projekt ott tart hogy tegnap megérkeztek a ledek amikből max 2-3 db 3W-os COB ledet vagy 1 db 10W-os Power LED-et fogok felhasználni. Több felesleges, úgy is csak alulról szeretném "megvilágítani" a hollót, aminek a szemét piros ledekkel helyettesítem, annyi az extra hogy mindkét szemet külön vezérlem ezért tudni fog kacsintani is.
A program pedig valahogy így futna le
0, villámlás - stroboszkóp hatással együtt
1, hollóhang
2, Szemek villogtatása.
3, Random szem villogtatás
4, csönd.
5, Random szem villogtatás
6, csönd..
Majd minden kezdődik előröl. Ide lehet érdemes lenne valami mozgásérzékelőt hozzátennem ha felé közelednek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Corsair RM750x
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest