- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tomika86 #15860 üzenetére
Főként a microkontrolleres alkalmazásokban terjedt el az int8_t, uint8_t, stb. alakokat használni, ahol fixen megadjuk a memóriában a méretet, és hogy előjeles, vagy előjel nélküliként értelmezze a számítások során.
Idővel (C++11 óta) bekerült a szabványos C++ -ba is,
https://en.cppreference.com/w/cpp/types/integer
Én mindig ezeket az alakokat használom, mert így biztosan tudom, milyen lesz, én így jobban szeretem. -
_q
addikt
válasz
Tomika86 #15860 üzenetére
Ha int-et írsz, akkor az asszem feltételezi a "legrosszabb" esehetőséget és uint64 lesz használva. Ha megnéznéd mi van az int mögött, akkor számos más függvényt találnál, aminek a legvégén lesz talán az uint64. De majd kijavítanak ha rosszul írom.
Úgy tudom a kód hatékonyabbá tehető, ha pl in8-as adatot nem int16-al adsz meg és végképp nem a teljesen general int paranccsal, mert indokolatlanul több helyet használsz. Manapság már a több memóriaterület miatt kevésbé számít, főleg hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest