- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
A kötelező felhúzót a PCF8574-re írtam, az MCP-kben valóban van 100k-s belső kapcsolható ellenállás. A PCF INT-polaritásában igazad van, de ez eddig nem is tűnt fel
. Az adatlapon első blikkre kicsit megtévesztő. Még jó, hogy az MCP-k esetén az INT-jel polaritása is megszabható, meg az is, hogy csak open-drain kimenet legyen, vagy push-pull.
-
atesss
addikt
Pedig nagyon úgy néz ki hogy kell külső felhúzó ellenállás a PCF8574-nél.
Legalábbis az adatlap 15. oldalán a "Typical Application" ábrájára gondolom hogy nem véletlenül rakták fel.
De most megint átnézve az adatlapot, igazából olyan infót viszont nem találtam leírva, hogy "muszály" tenni.
Az MCP23017 az könnyen lehet hogy más, simán lehet hogy abba viszont már építettek be. (Ez akkor még egy - nem is kicsi - előnye lenne akkor annak az IC-nek, illetve a rá épülő moduloknak.)Na ezt elírtam. Javítva így néz ki:
Amikor változás van, rendben 0-ba vált az INT pin. Utána kiolvasom az összes bemenetet, rendben látszik is hogy a PCF8574-nek melyik bemeneti pinje változott meg.
De az INT 0-ban marad ez után is, nagyon sokáig.És a multiméteres mérést is pontatlanul írtam:
"Multiméteren is felugrik az érték az INT pin-t mérve (ha pár msec lenne, akkor ezt nem mutatná ki), de szkóppal sajnos most pont nem tudom megnézni pár napig."
Ebben az esetben az INT pin-t a VCC-hez (3,3V-hoz) képest mértem.
Vagyis alapból 0-t mutat a multiméter (1-esben, azaz 3,3V-on van az INT). És ha Interrupt van akkor pedig a felugró érték egy negatív lesz (nem megy el -3,3V-ig, de kb. olyan -1,5V-ig igen).
De a lényegen ez igazából nem változtat. Az a probléma, hogy olyan hosszú időre megváltozik az Interrupt pin, hogy ezt még egy mezei multiméter is simán kimutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged