- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Janos250 #2961 üzenetére
Szerintem amúgy is érdemes tovább lépni. Az Arduinoval csak néz az ember, ha valami nem megy. Máshol (IAR, Keil, stb.) van rendes debug, felteteles breakpointok. És akkor még nem is beszélve az STM studioról, ami szenzációs, szerintem az sem megy a frameworkkel.
Összehányni valamit próbapanelon, rátenni egy pwm-met, arra én is az arduinot használom, de ha több kell annál...
De persze tôlem mindenki azt csinál, amit akar. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #2942 üzenetére
Koncepció szintjén szerintem még mindig a két processzoros felállás a legegyszerűbb.
Könnyebb delay-jel beállítani az fps-t az egyiken, míg a másikon mehetnek az alacsony késleltetésű feladatok.
Lehet egy erős proci izomból leviszi a 25 ms-et mondjuk 5 ms-re, de még nem tudom mennyire lenne bonyolult belőni az fps-t delay nélkül.
Az egész "grafikus futószalagot" egy ciklusba kéne rakni, belépési feltételnek meg a timer?
Vagy mennyire bonyolult egyenletes megjelenítési sebességet tartani változó fps-el. Az se zavar, ha 40 helyett 200 fps van, ha nem gyorsul be a grafika (változó offset két képkocka között).
Hmm, ezzel a kísérlettel elleszek egy darabig. -
lmaresz
aktív tag
-
zka67
őstag
válasz
Janos250 #2798 üzenetére
Szia, én is mindenkinek inkább az ARM vonalat ajánlanám, csak előnyei vannak neki az arduinohoz képest. És nem kicsik.
A legtöbb ARM proci 3.3V-ról működik, ahogy nagyon sok periféria is manapság, viszont a legtöbb lábuk 5V toleráns. Azaz magyarul szintillesztők nélkül lehet összekötni őket, szemben az arduinoval. (Az STM-nél figyelni kell, mert nem minden lába 5V toleráns, az NXP-nek viszont igen)
A sebességről meg ne is beszéljünk, lásd 8 bit vs. 32 bit, és 16MHz vs. 48-tól a csillagos égig.
A Keil fordítója meg olyan jó, hogy néha én is hanyatt esek tőle.
De ahhoz, hogy ARM procikat használjanak, el kellene szakadniuk az embereknek a delay használatától. A legtöbb gyártó minden procijához ad előre megírt könyvtárakat, külön-külön az összes, a prociban levő perifériájához, demóprogramokat, stb, stb... hogy amíg az emberek nem tanulják meg a perifériákat közvetlenül használni, addig se okozzon nekik gondot. (A közvetlenül alatt értem, hogy sok mindent jóval gyorsabban tud végrehajtani a proci, ha nem a könyvtár rutinokat használják, hanem direktben a perifériákat). Én nem vagyok híve annak, hogy megírunk egy programot úgy, hogy az bármelyik gyártó prociján fusson majd, és legfeljebb gyorsabb procit használunk. Úgysem fog, úgyis bele kell nyúlni a programba, akkor meg miért ne használjuk ki a lassabb proci képességeit maximálisan?
Az arduinoban is lehetne direktben használni ezeket a dolgokat, de itt még egyetlen egy hsz-ban se láttam ilyet. Még megszakítást sem, pedig az alapvető dolog a mikrokontrolleres világban.
Szóval amíg a delay a legfőbb utasítás, addig kár is próbálkozni az ARM vonallal...
Üdv.
Zoli -
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #2753 üzenetére
Köszönöm!
A kimenet egyszerű. A digitális bemenetre is relét tervezek (12V behúzza a relét, ami kapcsolja a deszka 5V és pin2-13 lábait), hacsak nem indokolja vmi a bonyolult megoldást (optocoupler és pár ellenállás).
Az analóg bemenetre nincs megoldásom még, azon hogy lehetne 0-1x Volt közti feszültséget mérni? -
wmati
addikt
válasz
Janos250 #2477 üzenetére
Köszönöm még egyszer sikerült megoldanom jelenleg egy acces point fut rajta arduino példa programok közül , szerintem most már rendbe lesz. Külső 3.3 voltot adtam neki mert eszközköz kezelőben mindig el dobta usb-s átalakítót kiderült azért mert CH340G (WCH) kevés neki.
-
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #2459 üzenetére
Fel kell rakni a számítógépre az Arduino IDE-t:
http://arduino.reviewsoft.com/download/
Innentől kezdve a panel komplett kisgép, programozható C++-ban.
A számítógéphez USB-TTL átalakítóval kell csatolni.
Vigyázz, 3.3 V-os!
Elég jó leírás van itt:
http://arduino-er.blogspot.hu/2015/05/arduino-esp8266-simpe-web-server.html
Meg itt:
http://www.tavir.hu/iot-0
Le van írva az AT parancsokkal vezérlés is, de mióta megoldott az önálló kezelés, azt célszerű választani.
Nálam a program eleje:
#include <ESP8266WiFi.h>
#include <WiFiClient.h>
#include <ESP8266WebServer.h>
WEB szerver használathoz, ezek szükségesek.
Pesten élsz, vagy vidéken?
Új hozzászólás Aktív témák
- Escape from Tarkov
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Spórolós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Építő/felújító topik
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest