Új hozzászólás Aktív témák

• nope

tag

Sziasztok!

Először is köszönöm a fórumnak az aktivitását, évek alatt rengeteget tanultam belőle.Végigolvastam több mint 9ezer hozzászólást, amiről nem volt itt szó, az gyakorlatilag nem is létezik :)
    Viszont ennek ellenére tanácsot szeretnék kérni. Egy nagyobb projekt előtt állok. Kicsit túlgondoltam a dolgot, de így szép az élet :)
    Szóval egy akváriumvezérlés lenne, a lényeg hogy a feladatokat szétosztottam, tehát minden részfeladatnak külön mikrokontrollere lesz (világításvezérlés, szenzorok) . ESP8266-osok lesznek, valamint egy ESP32-es vezérelné a többit (+ GUI is arról menne).

A kommunikációt I2C-re bíztam volna, itt szépen le van írva minden okosság: [link]
    Tehát tudnék adatot lekérdezni, a slave oldalon megszakítással megy a válasz, minden, amire szükségem lehet, megvan.
    Csakhogy: mindegyik ESP-n integrált I2C-s OLED kijelző van, fix címmel (0x3c), így ha felfűzöm ezeket egy I2C buszra, akkor az összes kijelzőn látni fogom az összes kontroller összes kiírását... ESP32-őn ez nem gond, ott két busz van (twowire függvény lesz erre jó elvileg: egyiken megy a saját kijelző, a másikon meg a kommunikáció), de a 8266-osnál ez nem pálya.

Úton van egy CJMCU-9548 board is, ez egy 8 csatornás I2C multiplexer, ezzel el tudom szeparálni a 8266-osokat egymástól, és az ESP32-esről tudom kiválasztani, hogy épp melyikkel akarok kommunikálni. De így a kicsik egymással nem tudnak, illetve a broadcast lehetősége is elveszik.

Vagy esetleg tudtok erre valami megoldást? Létezik más kommunikáció (visszajelzéssel, válaszadási lehetőséggel), hogy ne kelljen az alapokról megírni az egészet? Vagy egy második I2C busz szoftveresen esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés