- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
t72killer #10924 üzenetére
Mindig is flux core-os forrasztóónt használtam, ennek ellenére sokszor jól jön a plusz gyanta vagy forrasztózsír. Főleg ha a forrasztandó felületek nem teljesen tiszták, régebbi vezeték vagy akár nyák reze. Persze lehet mechanikusan tisztítani, de nem mindig hozzáférhető, esetleg már ott levő alkatrészek sérülnek. A folyasztószer viszont kémiailag hat, az oxidokat megeszi, és a tiszta fém bukkan elő, ami már jól forrasztható.
Régebben én is oldottam föl alkoholban fenyőgyantát, ezzel átkentem az egész nyákot, melegítettem és ahol nem volt réz ott "eltűnt" a gyanta, a rézen meg szép fényes vékony réteget alkotott, az ón csak úgy szaladt rajta. A forrasztózsír is nagyon jól működik, zsír állagú, bele lehet mártani a vezeték végeket, a pákától azonnal folyadékká válik és mindent forraszthatóvá tesz, a vasat, acélt is, elemek akkuk bármelyik pólusát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Wise (ex-TransferWise)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- OLCSÓBB!!! HP 840 G8 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest