Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250
üzenetére
Csak hw szinten nézve, én nem bízok eléggé a wifiben ahhoz, hogy pl. a riasztó szenzorait rábízzam. Néha a telefonok nem tudnak kapcsolódni a routerre, ilyenkor pc-n routerbe belép, wifi off, wifi on ls megint jó napokig/hetekig. Tlink router dd-wrt-vel. Egy fényforrást bekapcsolni OK, max nem kapcsol be, de egy vízaknában vízszint figyelő szenzor, egy füstjelző, vagy más kritikusabb szenzor jelét már nem akarnám, csak vezetéken. Egyik ismerősömnek befulladt több tízezer szál virágja a fóliába, mert kisütött a nap, és a megbízott lányka elfelejtette kinyitni a szellőzőnyílásokat. Ezt sem bíznám wifire pl.
Nekem nagyon tetszik az RS-485 hibatűrése, igénytelensége, képessége a távolságra és eszközszámra, egyszerű használhatósága arduinoval és pc-vel egyaránt.
Sokféle protokoll elképzelhető, szerintem alapnak jó a pollozás, amikor a központi egység lekérdezi ciklikusan a perifériákat akár olvassa akár írja őket, de lehet olyat is, hogy a periféria jelez egy plusz vezetéken, és akkor kérdezi le a központ, hogy ki volt az és mit akar, meg még sokféle elképzelhető. A lényeg, hogy az adat biztonságosan elérjen egyik pontról a másikra.
A földhurokra meg a trafós táp biztos megoldás, a kis kapcsolóüzeműekről se tudom elképzelni, hogy galvanikus kapcsolatban lenne a kimenetük a 230 V-os hálózattal. Pc már érdekesebb, mert abba sokféle madzag megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- PlayStation 3
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Synology NAS
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold