- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
Topikgazda
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Ezért nem kellett volna, lts kernelt (hosszan támogatott) is lehet használni ami a 3.10-es. Pár évig marad is az.
Mondjuk az xorg 1.14-es, de miért nem jó a nyílt driver?
-
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Érdekes ez a félelem a rolling release miatt. Én kifejezetten ezt kerestem, évek óta használom - munkára is -, s nem bántam meg. Kernel miatt kb. soha nem volt problémám. Olyan akadt, amikor downgrade-elni kellett valamit, egyszer-kétszer átmeneti nehézségek előfordultak, de szerintem ez bármelyik disztrónál / operációs rendszernél megesik.
A debian persze mindenképpen jobb választás, ha nem akarsz foglalkozni a rendszerrel, legalábbis ezt mondják. -
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #935 üzenetére
Ablakkezelő és a DE (asztali környezet) nem ugyanaz. Gondolom te az utóbbit szeretnéd, ahol készen kapsz mindent, cserélhető média automatikus csatolása stb. Vagy LXDE, vagy XFCE, ahogy már említették. Ha WM is jó, akkor sokkal több lehetőséged van, pl. az Openbox is kitűnő választás, de mindenképpen érdemes körülnézni.
Programok indítására a Kupfer kiváló (olyasmi, mint a Gnome-do, ha ez mondd valamit), én a super+szóköz billentyűkombinációra drótoztam rá.
Swap-nak általában vagy a memóriával megegyező, vagy annak duplája méretet szoktak javallani. Mondjuk nálad a szűk keresztmetszet a HDD, de ha odafigyelsz arra mit futtatsz, akkor elég a 1,5 GB RAM is swap nélkül. Persze ebben az esetben ne akarj virtualboxot, 3 böngészőt és pl. egy netbeans-t futtatni egyszerre.
(#937) colomb2
Nem semmi memóriád van! -
Rimuru
veterán
válasz
Ha kell DE akkor szerintem jó az LXDE, de ott van simán az Openbox, vagy Awesome és keresel valami alkalmazást amivel tudsz úgy keresni ahogy akarod (csak nem a menüben jelenik meg hanem futtatod külön). Emlegettem korábban már itt is (vagy PH-n másik Linuxos topicban) valami keresős dolgot, szerintem Siriusb tudni fogja ő rémlik vele kapcsolatban. Én awesome-os modult használok tabulátoros kiegészíts megy nekem az elég.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Ha az LXDE túl fapad akkor sok választás nem marad, keress rá az XFCE-re. Nem emlékszem hogy az ablakmozgatás amit említettél arra képes-e.
Más DE vagy még jobban fapad, vagy erőforrás igényesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest