Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz attilav2 #7975 üzenetére

Nekem fordított irányú a tapasztalatom, és nálam a Sway eszik kevesebbet, igaz két különböző gépen néztem, ahol az eltérő méretű driverek jelenthetnek különbséget, az egyik Intel IGP-s gép, a másik AMD APU-s. Az intelesen a Sway majdnem 100 megával kevesebbet eszik, mint az AMD-sen a sokkal minimalistább X.org + dwm.

Mint mondtam, virtuális gép alatt sose fogsz valós számokat, valós viselkedést látni, ahhoz fel kell tegyed fizikai vasra, rendesen. Nem csak a GPU miatt, hanem pl. hangdriver, Pulseaudio, egyéb szutyok is fut egy átlag desktop rendszeren, míg virtuális gépben, ha nincs hangeszköz, nincs hardveres GPU gyorsítás, akkor egy csomó driverrel, kernelmodullal kevesebb is fut. Egy zárt NV driveres rendszeren ez elvileg még rosszabb, főleg, ha a user még egy csomó más hardvert is hajt róla. Tehát az, hogy minek mekkora a fogyasztása, az elég gépfüggő is, meg attól is függ, hogy ki mire használja a gépet.

Amit ilyen virtuális gépekben, mindenféle extra hardveres körítés és virtuális extension nélkül látsz memóriafoglalási adatokat, azok csak elvi minimumok. Lehet ilyeneket a valóságban is elérni, pl. egy Gentoo + X.org + dwm trióval, ha nem fut GPU driver, nincs még hang, stb., akkor esetleg, pl. ilyen beágyazott rendszereken. De desktopnál, amin böngészel, meg használsz mindenféle programot, ott a 100 mega alatti foglalás irreális. Akármi az initrendszer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés