- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Nyitlocker
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Na, látod. Megint beigazolódik, amit mondtam.
A find parancs helyett én is fd-t használok, mert tényleg gyorsabb. Én fzf-fel vegyítem, tehát fd . / | fzf és így pár billentyű lenyomásából ki tudok választani listáról dolgokat, gyakran csak 1-2 billentyű. Én így nyitom meg az összes mappát, dokumentumot, már Vifm-et is ritkán használok. Így tényleg baromi gyors, hogy benyomom a gyorsbillentyűt, előjön a lista, 1-2 billentyűre kiválasztom a megnyitni kívánt mappát, fájlt (ezekre külön gyorsbillentyű van), és azok azonnal megnyílnak a nekik fenntartott alkalmazásban, mindegy hány mappa mélységben vannak a jelenlegi pozíciómhoz képest. Ez kb. 1000× gyorsabb, mint a hagyományos GUI-s workflow, hogy előbb becélozni egérrel az alkalmazásindító ikont, néha még rosszabb, mert alkalmazásmenüt is meg kell nyitni előtte, aztán mikor már fut az alkalmazás, akkor abban még megnyitogatni dolgokat, megint egérrel célzás, tallózás. Nálam ugyanez 1-3 billentyű (gépírástartásban már elve felettük vannak az ujjaim), még csak pontosan sem kell emlékezzek a fájl vagy mappa nevére, elég, ha csak kb.-re írok be 1-2 jellemző betűt, még csak egymás után se kell legyenek, a fuzzy finder pont attól fuzzy, hogy akkor is megtalálja.
Ennek csak az az egy baja van, hogy ha nem a saját rendszerem előtt ülök, akkor rossz visszatérni a hagyományos GUI-s megoldásokhoz, főleg Windows alatt, mintha hátrakötött kézzel kéne mindent csinálni, annyira érezni, hogy nincs hatékonyság. Egyszerűen fényévekkel le van maradva. Nyilván ezt nem érzi az, aki a hagyományos megoldásokhoz szokott hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Android szakmai topik
- Steam topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Arc Raiders
- BestBuy topik
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 11 Pro 64Gb
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB