Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz cigam #6456 üzenetére

Ezt értem, hogy neked frusztráló, sajnálom. Nem is védeni akarom őket, de azt értsd meg, hogy az Archnak az a szemlélete, hogy semmit nem tesz be a telepítési folyamatba, ami nem minden embernek kell, vagy nem csak egy verzió van belőle. A linux csomagot is azért vették ki a base-ből, mert nem mindenki a legújabb stabil kernelt akarja használni, hanem mondjuk Zen-t vagy LTS-t, és akkor az így a base részeként nem kerül fel feleslegesen a legfrissebb kernel, és nem kell felesleges csomagot frissítgetni, meg leszedegetni. dhcpcd szintén zenész, mert mint olvasod, van, akinek nem kell. Tehát akinek kell, külön fel kell tegye, ami egyébként a legtöbb ember, mert a desktop felhasználók 99,99%-a Wi-Fi routerről nyomatja, ami tipikusan DHCP-s. Ez az Arch alapfilozófiája, ha nem feltétlenül kell az userek 100,00%-ának, akkor opcionális csak. Épp ezért nincs az Archnak telepítője. Azt honnan látnák előre, hogy te majd milyen kernelt, hálózati megoldást, stb. szeretnél? Ubuntun ez el van döntve, itt nincs.

Arch Installation Guide-ból régen kettő volt, egy felületes nagyon kezdőknek, meg egy részletes haladóknak. Ez utóbbi lett meghagyva, a kezdőknek szóló törölve lett az Arch Wiki-ből, mert párhuzamosan futottak, és a kezdős anyag nem volt rendesen karbantartva, el volt avulva, ellentmondott a másiknak. A mostani Installation Guide-ban ott van benne az a bekeretezett rész a dhcpcd-ről, amit te is észrevettél. Meg a Guide legvégén ott van a bootloader telepítésére utalás, ami elkalauzol linkekkel a vonatkozó cikkekre, amik az egyes bootloaderekkel és bootolási módokkal foglalkoznak. Tehát ott van minden, csak át kell látni, mindent el kell olvasni, nagyon figyelmesen. Nem szabad vakon csak a parancsokat követni, úgy valami könnyen kimarad.

• samujózsi

senior tag

válasz cigam #6456 üzenetére

Arch egyértelműen nem kezdőknek van kitalálva, ellenben a FreeBSD-t közelítő színvonala van a doksijának.
    Más kérdés, hogy én egyszerűen adtam neki egy fix címet ip address paranccsal és felhúztam a dhcpcd csomagot. A jelek szerint feleslegesen. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés