Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- talmida: Változások 2. rész
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Blum1866_2
üzenetére
Szerintem meg a legrosszabb dolog, ami a Linuxszal történt az a Unity, az olyan ocsmány, hogy pariban van a Windows 8.x Metro/ModernUI felületével. A KDE4 valóban bugos, de nem bugosabb, mint a többi ablakkezelő. Valamint a Qt-s programok általában a legminőségibbek. Meg ha azt nézzük, a Gnome3-at is eléggé elcseszték. A Gnome2 volt jó, a MATE-tel ahhoz tértek vissza. A Cinnamon sem rossz. Az XFCE szintén jó lenne, de megint csak régóta áll a fejlesztése, meg annak is megvannak a bugjai.
Ha majd Linuxot telepítek újra, valószínű én sem fogok már KDE-zni. Nem rossz, meg vagyok vele elégedve, de nincs valami jó gépem, sem sok RAM-om (2GB, max. ennyit fogad a noti), és a KDE elég sok memóriát eszik. A csilivilisége hiányozni fog, de megleszek nélküle. Vagy Openbox, vagy Fluxbox, vagy IceWM lesz helyette, vagy ha addig sikerül megszokni a csempézős wm-eket, akkor awesome vagy valami hasonló. Persze a *box-ok vagy az IceWM azért igényesen lesz fent, Compton kompozittal, rendes transzparens ablakelemek, vetett árnyék, rendes ablaktéma, fasza háttérkép, rendes ikontéma, rendes összedizájnolva, hogy ne legyen fapados/lehangoló. Ha addig meg csempézős wm-re állok át, az viszont puritán lesz, annak az a lényege.
-
whbear
őstag
válasz
Blum1866_2
üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet. Nagyon nem...Minél bonyolultabb valami, annál több a hibalehetőség. Én pl szinte minden problémára találtam megoldást és megelégedéssel használok KDE-t napi 12 órában 2 gépen. Mondom ezt úgy, hogy közel egy évig Fedorát használtam KDE-vel, majd Gnome3-mal, különféle disztrókat Mate, Cinnamon, Openbox, LXDE asztali környezettel, most pedig Archot KDE-vel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Blum1866_2
üzenetére
A csilli-villit ki lehet kapcsolni, módosítani, ez igazából ízlés kérdése.
A többi DE-ben is van bug. Másrészt KDE-re érhető el a legtöbb, legjobb program, mivel erre fejlesztenek a legtöbbet, és a legtöbben.
Nekem amúgy a MATE és az xfce jött be a legjobban, de sajnos még mindig vannak olyan hibái, amik KDE-n már rég javítva vannak, vagy egyáltalán, nem is voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Házimozi haladó szinten
- Metal topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- LENOVO GAMER BAZÁR - új lista (2026.03.14) - Legion Pro 7 (16IAX10H) RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG FSP 600W
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Xcover 7 128/6
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB