- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A LUKS titkosítási paramétereibe nem mélyedtem bele, alap beállításokkal titkosítottam, a linkelt leírásnak és videónak megfelelően, remélem így is jól véd
TRIM jó kérdés megy e, ha nagyon belassul egy idő után a rendszer akkor nyilván nem, de majd akkor keresek rá valami megoldást, sajnos az angolom elég sekélyes, arch fórumon / redditen, stb, nem tudok kérdezni LUKS vs TRIM témában, majd lehet valakit megkérek. A bitlockerrel titkosított meghajtót úgy tűnik csak olvashatóra lehet felcsatolni linux alatt dislockerrel, pedig írható megoldásnak hirdeti magát a dislocker, még tovább kell keresgélnem leírásokat. A ruby függőség nélküli dislocker-t érdemes telepíteni aur-ból(dislocker-noruby) az alap dislocker egy frissítés után elhasalt a ruby frissülése miatt.
Az viszont feltűnő hogy a bitlocker legalább 1-1.5 órát molyolt egy ssd titkosításával(256 AES XTS-re állítottam a gpedit-ben), míg a LUKS töredék idő alatt megvolt. Lehet hogy azért van ez a nagy időkülönbség mert a bitlocker a meghajtón levő adatokat titkosítja mikor átkonvertálok egy lemezt, a LUKS meg valószínűleg nem foglalkozik a meghajtón már rajta levő adatok titkosításával hiszen a LUKS kötetet létrehozása után formázni kell, és ha adatok kerülnek rá akkor röptében titkosítja. Az Arch mellett az Artix-ot is újratelepítettem titkosítva.
Nagy dilemma hogy mi legyen a külső hdd-kkel, hiszen a bitlocker írhatóságával gondok lehetnek linux alatt, lehet azt csinálom hogy a kritikus adatokat titkosított konténerbe rakom, nem egész lemezeket titkosítok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Mobil flották
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest