- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Shyciii #8000 üzenetére
Ebben a leírásban külön van az efi és a boot partíció, én jobban szeretem ha egybe van. A youtubeon vannak LUKS Arch telepítési videók, de többnyire Grub-osak, nem tudom miért ragaszkodnak annyira a Grub-hoz, mikor a systemd-boot sokkal egyszerűbb, mondjuk systemd mentes rendszeren érthető, de itt Arch LUKS telepítési videókról van szó, nem az Arch egy systemd mentes forkjáról ahol érthető ha Grub-ot használnak. Artixon én is Grub-ot használok, efistub meg hasonló csak uefi nvram-ba író megoldások jöhetnének még szóba Grub helyett, de ha átrakom a lemezt egy másik gépbe akkor már nem bootolna mert a másik gép uefi-jében értelemszerűen nincs ott a bejegyzés.
Egyelőre a jövő zenéje lesz a titkosított ökoszisztéma, mert csak akkor van értelme ha minden adatomat letitkosítom, a külső lemezeken levőket is, a külső lemezeket valószínűleg bitlockerrel oldom majd meg, hogy win alatt is használhatóak legyenek. Linux alá van bitlocker megnyitó tool, csak nem tudom mennyire stabil.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest