Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WhrlpoolMind: Amikor vízre oldódó festék van a vízautomata karján
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsiságból kipróbáltam a dhcpcd-t, előtte systemd-networkd és systemd-resolved volt(a régi telepítésemen pedig networkmanager, de bloatnak találtam így az újrahúzáskor már mellőztem), gondoltam kiváltom egy szolgáltatással, kikapcsoltam mindkét szolgáltatást(systemd-networkd systemd-resolved), rebootoltam majd systemctl enable dhcpcd@enp5s0 az már gyanús volt hogy az indulása eltartott kb 5mp-ig, de utána működött a net bármiféle külön resolver indítása nélkül, ez elsőre tetszett, de rebootkor jött a fekete leves a systemd rendszerindításkor vár a dhcpcd szolgáltatás elindítására kb 5-10mp-et
Próbáltam konfigurálni a systemd-t már amennyire értek hozzá, egyszerűbb beállításokat változtattam az /etc/systemd/system.conf-ban:
DefaultTimeoutStartSec=3 -al próbálkoztam, de így a dhcpcd nem tudott elindulni, felemeltem 5-re, úgy sem, majd 10-re és így már indul bootkor a dhcpcd. A systemd-networkd systemd-resolved párossal semmilyen problémám nem volt.
Lehet valahogy diagonosztizálni mi akasztja meg ennyi időre a dhcpcd indulását?
Vagy váltsak valami systemd mentes Arch klónra?
Na az arch wikiben meglett a megoldás:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dhcpcd#dhcpcd@.service_causes_slow_startup
Működik, nem gondoltam volna hogy egy ilyen szögegyszerű szolgáltatással mint a dhcpcd gond lehet, egyszer kipróbálok egy systemd mentes arch klónt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Beköszöntött az űrinternet kora
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Próbáltam konfigurálni a systemd-t már amennyire értek hozzá, egyszerűbb beállításokat változtattam az /etc/systemd/system.conf-ban:
BoB