- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsiságból kipróbáltam a dhcpcd-t, előtte systemd-networkd és systemd-resolved volt(a régi telepítésemen pedig networkmanager, de bloatnak találtam így az újrahúzáskor már mellőztem), gondoltam kiváltom egy szolgáltatással, kikapcsoltam mindkét szolgáltatást(systemd-networkd systemd-resolved), rebootoltam majd systemctl enable dhcpcd@enp5s0 az már gyanús volt hogy az indulása eltartott kb 5mp-ig, de utána működött a net bármiféle külön resolver indítása nélkül, ez elsőre tetszett, de rebootkor jött a fekete leves a systemd rendszerindításkor vár a dhcpcd szolgáltatás elindítására kb 5-10mp-et
Próbáltam konfigurálni a systemd-t már amennyire értek hozzá, egyszerűbb beállításokat változtattam az /etc/systemd/system.conf-ban:
DefaultTimeoutStartSec=3 -al próbálkoztam, de így a dhcpcd nem tudott elindulni, felemeltem 5-re, úgy sem, majd 10-re és így már indul bootkor a dhcpcd. A systemd-networkd systemd-resolved párossal semmilyen problémám nem volt.
Lehet valahogy diagonosztizálni mi akasztja meg ennyi időre a dhcpcd indulását?
Vagy váltsak valami systemd mentes Arch klónra?Na az arch wikiben meglett a megoldás:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dhcpcd#dhcpcd@.service_causes_slow_startup
Működik, nem gondoltam volna hogy egy ilyen szögegyszerű szolgáltatással mint a dhcpcd gond lehet, egyszer kipróbálok egy systemd mentes arch klónt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest