Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Kíváncsiságból kipróbáltam a dhcpcd-t, előtte systemd-networkd és systemd-resolved volt(a régi telepítésemen pedig networkmanager, de bloatnak találtam így az újrahúzáskor már mellőztem), gondoltam kiváltom egy szolgáltatással, kikapcsoltam mindkét szolgáltatást(systemd-networkd systemd-resolved), rebootoltam majd systemctl enable dhcpcd@enp5s0 az már gyanús volt hogy az indulása eltartott kb 5mp-ig, de utána működött a net bármiféle külön resolver indítása nélkül, ez elsőre tetszett, de rebootkor jött a fekete leves a systemd rendszerindításkor vár a dhcpcd szolgáltatás elindítására kb 5-10mp-et :( Próbáltam konfigurálni a systemd-t már amennyire értek hozzá, egyszerűbb beállításokat változtattam az /etc/systemd/system.conf-ban:
    DefaultTimeoutStartSec=3 -al próbálkoztam, de így a dhcpcd nem tudott elindulni, felemeltem 5-re, úgy sem, majd 10-re és így már indul bootkor a dhcpcd. A systemd-networkd systemd-resolved párossal semmilyen problémám nem volt.
    Lehet valahogy diagonosztizálni mi akasztja meg ennyi időre a dhcpcd indulását?
    Vagy váltsak valami systemd mentes Arch klónra? :DDD

Na az arch wikiben meglett a megoldás:
    https://wiki.archlinux.org/index.php/Dhcpcd#dhcpcd@.service_causes_slow_startup
    Működik, nem gondoltam volna hogy egy ilyen szögegyszerű szolgáltatással mint a dhcpcd gond lehet, egyszer kipróbálok egy systemd mentes arch klónt :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés