Hirdetés
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Nézegetem az Arch wikit, és találtam egy ilyet:
KMS (Kernel Mode Setting)
A KMS-re az X futtatásához van szükség (Gnome, KDE, ...stb.).
A KMS-t minden i915 DRM drivert-t használó Intel chipkészlet támogatja, sőt a 2.6.32 verziójú kernel óta ez az alapbeállítás. A xf86-video-intel 2.10 verziója óta a KMS használata kötelező. A KMS alapvetően a kernel betöltődése után indul, de lehetőség van rá, hogy engedélyezzük, hogy már bootolás során elinduljon. Így már a boot során a natív felbontáson működhet a kijelző.
Note: KMS használata esetén /boot/grub/menu.lst fájlban kernel sorából törölni kell minden "vga" vagy "video" opciót
Adjuk hozzá/etc/mkinitcpio.conffájl MODULES sorához aintel_agpési915modulokat:
MODULES="intel_agp i915"
Nem tom mennyire aktuális cikk, de ahogy nézem kötelező a használata, de ahogy nézem nekem a MODULES rész tök üres, és rendben működik, bootoláskor sincs hibaüzenet.
Most akkor hogy is van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával - 12.18
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB