- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
válasz Drughi #15678 üzenetére
Előre tenni az ülést? De legelőször rájönni, mi zavarhatja.
Ha esetleg időtök lenne rá, üljetek be vele időnként csak úgy a parkoló autóba. Nem járjon a motor. Csak, hogy szokja az autót.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz lorcsi #15553 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy egyedül biztosan ülni tud. Ez gyerekenként változó lehet.
Amúgy teljesen feleslegesnek tartom a mindenféle plusz funkciós (rezgés, zenélés, csörgés stb) etetőszékeket.
Ha evés, akkor eszünk.
Ha játék, akkor játszunk.
Az evés egy létszükséglet. A gyerek sokkal egyszerűbben megérti a dolgokat (evés, ivás, szobatisztaságra nevelés stb), ha nincs mindenféle terelő tényező.
Az evés is egy fontos dolog, amit meg kell értenie, hogyan működik, rá kell kapnia az “ízére”. Ez csak úgy megy, ha minden kis idegzsigerével arra koncentrálhat.
Meg kell ismernie, hogy mi micsoda. Minek milyen íze van. Az ételek állagát is meg kell értenie. Ilyenkor nyúl bele, majszolja, szedi darabjaira.
Kérlek, ne vegyétek el ezeket a tapasztalatokat a gyerekeitektől.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz mefistofeles #1411 üzenetére
Teljesen egyetértek. Sajnos az ilyen zsenigyerekeknek nincs gyerekkoruk. Illetve ők a saját gyerekkorukat tartják normálisnak, mert nem tudják, milyen lehet másképp. Legyen az színész, modell, énekes, sportoló és még sorolhatnám.
Szerintem semmi másra nincs szükség, sőt alapvetően csak ez az igénye egy bölcsődés/óvódás korú gyermeknek, hogy biztos szülői háttér legyen mögötte. Szeressék, meghallgassák, időnként foglalkozzanak vele, de szabadon is engedjék érvényesülni, etessék, egyszerűen, hogy nyugodt körülmények között nőjön fel. Ehhez kell az is, hogy a szőlőknek is meg legyen a gyerek mellett a nyugodt életük, lásd munkába mennek, de ehhez pedig az kell, hogy biztos helyre (bölcsi, ovi) tudd a gyermekedet adni.
Más:
Az intézményes nevelésre egyre inkább szüksége van a gyereknek/szülőnek. A minap vitáztunk egy cikk miatt anyukákkal, akiknek nem minden esetben adtam igazat. A 3 év otthon töltött idő csodaszép és gyönyörűséges, de akinek a férje nem keres annyit, hogy a feleség ezt meg tudja tenni, annak egy skatulya. Arról nem is beszélve, hogy aki 3 évig "hiányzik" a munkából, annak iszonyat hajtás utána visszatalálni. Különösen, ha van hová, mert lehet, hogy a 3 év alatt szembesült azzal is, hogy kirúgták.A gyerekek is változtak, egyszerűen más igényeik vannak, mint 10-20 évvel ezelőtt. Egy gyereket sem elégít ki csak az, hogy anyucival otthon vannak 3 évig. Ez a nézet már hanyatlófélben van, és azok lobbiznak érte, akiknek tehetős anyagi hátterük van. Bár hozzátenném, ők azok, akik mihelyst lehet magánbölcsibe adják a gyereket.
Sajnálom, hogy Magyarországon nincs elég bölcsőde, hogy nincs biztosítva a szülőnek, hogy nyugodtan, bármikor vissza tudjon menni dolgozni, amikor csak akar.Bocsi, ha elkanyarodtam a témától, de a napokban ezek jártak a fejemben.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1398 üzenetére
Egy bölcsődés korú gyerekkel nem lehet olyan nagy dolgokat csinálni. Az alap felvigyázás és az, hogy kicsit festenek, gyurmáznak vagy más csinálnak, az benne foglaltatik az árban. Enneél többet egy 1-2 éves gyerekkel nem kell és lehet csinálni. Azt hülyeségnek tartom, hogy külön nyelv- és zeneórákra járatják a kicsiket, mert nem nagyon értenek belőle sokat.
Itt kint is 60-70 ezer körül van egy bölcsődei hely. Itt benne van a pelenka, törlőkendő, krém, 3x kaja és a bölcsődei többi költség (ami dunsztom sincs, hogy még mit takar). A lényeg, hogy itt a helyért fizet a szülő, tehát ha a gyerek 20 napból 10-et járt, akkor is ki kell fizetnie a 20 napot.
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1372 üzenetére
Természetesen. Szakmai körökben azt mondjuk, hogy a gyermek akkor szokott be a bölcsődébe/oviba igazán, ha probléma nélkül alszik.
Föccer: Biztos van a képeken utómunka, hisz enélkül lassan már egy fotós sem ad ki a keze alól munkát. Viszont a képek visszaadják kicsit a hangulatot.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1368 üzenetére
Ezeket az infókat, illetve az alvási szokásokat/rituálékat érdemes valamennyire felvázolni a gondozónőnek is, hogy hasonlóan tudjun fellépni a gyerekkel szembern, mint ti. Ami viszont nagyon fontos a kisfiad szempontjából, hogy ő egy különleges gyermek és különleges bánásmódot igényel. Ezt mindig szem előtt kell tartaniuk a bölcsiben.
Kedves szülés előtt álló apukák: Íme pár kép, amivel talán ráhangolódtok az eseményre. szülés képek
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1354 üzenetére
Emiatt nem küldhetik haza a gyerekedet. Az, hogy aludjon, illetve hogy nem alszik, nekik kell megoldaniuk. ha valakit felkereshetsz ez ügyben, akkor az a bölcsődevezető. Kutya kötelességük a gyerekedre addig vigyázni, amíg te nem jössz érte. Nem küldhetik el azzal az ürüggyel, hogy nem alszik és felkelti a többieket.
Ha egyébként a vezetőnp is ezt mondja, akkor az önkormányzat oktatásügyi biztosához kell menni.Erre az lenne az okos megoldás, hogy külön helyek alszik a gyerek vagy később megy aludni. Sajnálom, hogy erre nincsen mód Magyarországon.
Itt kint külön van alvószoba, ami a csoportszobából nyílik. Ez azért is jó, mert a gyerek napközben akkor megy lefeküdni, amikor elfárad és, mert álmos vagy nyűgös. És azért is remek, mert nem kell az egész csoportot ebéd előtt átrendezni azért, hogy a gyerekek lefeküdhessenek. És hozzátenném nem sokkal nagyobbak a csoportszobák, mint Magyarországon.V.Stryker: A bilire szoktatás bőven ráér még, ha most múlt egy éves. 2 éves kor körül kezdi a gyereket érdekelni a szobatisztaság. Amikor hajlandóságot mutat arra, hogy bilibe vagy WC-be akarja a dolgát végezni, akkor kell neki segíteni ez ügyben. De emellett a pelenkát nyugodtan rá lehet még adni. Szerintem nektek a jövő nyár lesz az ideális arra, hogy kipróbálja a gyermek. Olyankor gyorsan tud levetkőzni és felöltözni és akár a kertben is el tudja végezni a dolgát. A lényege ennek, hogy egyedül, önállóan próbálgathassa.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1315 üzenetére
A gyereknek a szülő a példaképe evés terén (is). Amit ti esztek, azt fog enni ő is. Fontos még, hogy nyugodt körülmények között üljön le a család és az evés örömet okozzon. Beszélgethettek is közben, hogy oldottabb legyen a hangulat. Ne kényszer miatt legyen az evés - azaz ne azért egyen, mert muszáj.
Ami segíthet, hogy a gyerek önállóan étkezzen. Kicsi darabokra legyenl vágva pl a kenyér, amit egyedül megkenhet azzal, amit szeretne. Legyen választási lehetősége is - lekvár és vaj mondjuk. Többféle zöldség - nem kell sok belőle, pár karika uborka, pár gerezd paradicsom.Ha bölcsődés korú a gyermeked, akkor minél előbb hozzá kell(ene) szoknia a darabos dolgokhoz. Egyszerűbb lenne a kis élete. A tiétekről nem is beszélve. Egyszerűen néha nem kell foglalkozni a hisztivel, ami a darabos étel miatt van, legyen az akár lekvár vagy főzelék.
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1305 üzenetére
Ahogy Föccer is írta, sajnos a közösségbe kerülés ezekkel a következményekkel is jár. Ennek ellenére vannak nagyon jó immunerősítő vitaminkészítmények. Én is ilyet szedettem a gyerekeimmel. Rágótabletta, amiből naponta egyet kell elszopogatni vagy szétrágni, attól függően, hogy a gyereknek mihez van kedve.
Mi az utóbbit szedtük. A gyerekek szerették és ritkán voltak betegek.
Ennek ellenére az első év arról szól a bölcsődében illetve óvodában, hogy a gyerek immunrendszere ellenállóbbá, védekezőbbé válik.Arra azonban figyeljetek, hogy ne a nevelő mondja már meg, hogy mikor beteg a gyerek, mert nagyon hajlamosak erre is. Egy náthával nem kell otthon lennie a kisgyereknek. Simán el tud bölcsibe menni. Orrspray, köptető hétvégente és rendben lesz.
Minden egyes aprósággal se kell rögtön orvoshoz futni.
Láz vagy krónikus köhögés, esetleg hányás-hasmenéskor természetesen otthon marad, de ilyenkor sem fognak minden esetben antibiotikumot adni. Hányás-hasmenésre speciell nincs is.[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1260 üzenetére
Használt ruhákat használtam, vettem én is a gyerekeimnek. Ezek a ruhacsomagok vaterán nagon jók, és rengeteget lehet vele spórolni. Ha nem mondod valakinek, akkor észre sem fogja senki venni, hogy a gyereken nem új ruha van. Felháborítónak tartom egyébként, hogy mi pénzt elkérnek boltokban gyerekruhákért (felnőttért is).
Óvónő és gondozónő lévén kíváncsi vagyok a bölcsis fejleményekre a kisfiaddal kapcsolatban.
Jelenleg Németországban élek. A magyar közoktatásban 14 évet dolgoztam. Eleinte, kezdőként még új volt minden, sok dolog már a főiskolán sem tetszett. Nem értettem, hogy ha az nekem nem tetszik, akkor miért is kell úgy csinálni. Egyértelmű választ sosem kaptam a kérdéseimre...
Az évek alatt sok mindennel szembesültem, rengeteg tapasztalatot szereztem óvodásokkal és bölcsisekkel. A szülőkkel jó kapcsolatom volt és valahogy mindig kilógtam a sorból. A többi kolléganő másképp, máshogy dolgozott, és sokszor rá kellett döbbennem, hogy nem tetszik a magyar közoktatás úgy, ahogy van. Amióta kint dolgozom, megtaláltam azt, ami otthon hiányzott. Szabadabban dolgozom, élvezem, hogy úgy végezhetem a munkámat, ahogy szeretném, és nem traktálnak emellett agyon minket papírmunkával.
A "régi" szülőkkel még mindig jó a kapcsolatom, és sokan megkeresnek - internetnek köszönhetően - privátban, és rengeteget panaszkodnak, hogy az hiányzik az intézményből, amit én adtam és ami addig volt ott, amíg én is. Ez szívmelengető, de egyben szomorú is.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
-
ladybug
őstag
válasz V.Stryker #1237 üzenetére
Én mindig a Deichmannban vásárolok, ha tehetem. Amíg a gyerek kb 10 éves - ekkortól kezdődnek az extra igények -, addig kényelmesen lehet választani a kínálatból. A nagyon olcsó cipőket nem érdemes megvenni, de szerintem ez meg mindenkinek egyértelmű.
-
ladybug
őstag
válasz V.Stryker #1235 üzenetére
Attól függ hol használjátok.
Ha bentre, akkor ilyet javasolnék: [link]
Ha kintre, akkor ilyet: [link] [link]
Az Elefante és a Bobby Shoes cipők nagyon jók.
Ezek közül szinte akármelyik szóba jöhetne, ha nekem lenne kis gyerekem.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
A cumis téma ismerős. Egyik lányom sem cumizott.
Sétálni, levegőzni szokott? Esetleg megoldható lenne, hogy babakocsiban vagy hordozóban aludjon? Talán még szabad levegőn is, ha nincs olyan meleg?
-
ladybug
őstag
Nem nyárra ugyan, de nagyon jó ötlet a pólyázás.
-
ladybug
őstag
válasz kraftxld #1215 üzenetére
Apropó skype...A szüleim megmondják mikor és mennyit kellene beszélnem velük ahhoz, hogy nekik jó legyen. Az más kérdés, hogy van-e mondanivalóm vagy történt-e velünk valami, a lényeg, hoy felhívjam őket, és akár sűrű hümmogés és mélyreható hallgatás mellett is, de meglegyen a skype-os telefonálás.
Nálatok hogy van ez?Amd: Remélem továbbra is jól halad majd a pocakosság. Én spec utáltam a cukorterheléses tesztet, mert szédüléses és ájulásos voltam, ha nem ettem reggel.
-
ladybug
őstag
válasz Dany007 #1210 üzenetére
A problémád nem egyedi. Akármennyire is segítség sokszor, olyannyira bosszantó is a jelenlétük.
Az egészséges szerintem mindenki számára a havi pár alkalom vagy heti max 1.Nagyon kevés az elfogadó, a gyerekeit kibontakozni és saját életére/hibájára egyedül rájönni hagyó nagyszülő. A határozott ellenfellépés segít, más nem. Ha olyanok a nagyszülők, mint ahogy írtad, sértődés lesz, sokszor nem is akármilyen, de gondolj arra, hogy a gyereked nevelése a te szíved joga, ők már megtették a magukét veled.
Nekünk 900 km messze "kellett" ahhoz utaznunk, hogy a nagyszülők miatt nyugodt életünk legyen. Mert a folytonos segíteni akarás egy idő után akkora teher volt, hogy nem bírtuk elviselni. És a nagylányomon (12 éves lesz) is többször sokallta az életünkben való részvételüket.
Így most jó. Néha hiányoznak, de ez nagyon kevés alkalom. Az az évi két-három alkalom, amikor hazajövünk, elég mindannyiunknak.Kint élünk Németországban, és egy teljesen más felfogással találkoztunk kint e téren (is). Ott a tényleges önálllóságra nevelik a gyerekeket, arra az életre, amit a saját lábukon állva kell megtapasztalniuk a gyerekeknek. És ez nem azt jelenti, hogy magára hagyják, hanem hogy segítik, hogy minél előbb önálló életet tudjon kezdeni, külön a szülői háztól
-
ladybug
őstag
válasz mefistofeles #1207 üzenetére
Aranyosak. Igazi vadócoknak tűnnek.
A leírtakhoz pedig csak csatlakozni tudok.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Ilyenkor csak tippelni lehet...
Hordozóba tenni. Megfürdetni. Bölcsőben ringatni. Babakocsiba tenni a lakásban és úgy ringatni. Most ezek jutottak eszembe.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Ez egy természetes reakció. Egyszerűen nem a fürdésre figyel, hanem a hajszárítóra. Igazából csak elterelitek a figyelmét.
A fürdetésnél tényleg az a fontos, hogy a gyerek biztos, nyugodt fogást érezzen. Akkor fogja jól érezni magát. Beszéljetek hozzá és ne görcsöljetek, mert azt a kicsi megérzi.Nálunk a porszívózás során alakult ki ez a helyzet, mint nektek a hajszárítóval. Amikor takarítottam és eszméletlen hangos volt a porszívó a gyerek ott vigyorgott a hordozójában és figyelte az eseményeket.
-
ladybug
őstag
Kedves Oracle,
igaz nem apuka vagyok, hanem anyuka, és egyben bölcsődében dolgozom, ezért merlek megszólítani.
Nem kell számolgatni semmit. A kicsi annyit vesz magához, amennyi jólesik neki, amennyitől jól lakik. A böfiztetés fontos, és különbözőképpen lehet csinálni. A lényeg, hogy bízzatok magatokban és a gyerekben is. Ez a kulcsa mindennek. Nem szabad parázni, mert annál rosszabb lesz.
Az, hogy csuklik nem baj. Majd abbahagyja. Ha nagyon zavar - mert inkább a szülőket szokta zavarni, a gyereket nem - akkor nyalints vele egy kis citromot.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest