Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Eriksen
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Most készülök mac-re váltani. Egy két közeli barátom már pár éve OSX-ben utazik,van némi rálátásom a rendszerre. A két jelöltem a 13-as kifutó Macbook Pro(i5 2.3) és az aktuális 13-as Macbook Air. Igazából arra lennék kiváncsi,hogy a felhasználás céljának ismeretében Ti saját véleményetek szerint melyiket választanátok az ár figyelembe vétele nélkül? Igazából csak mindennapi felhasználás,hobby kép és videó szerkesztésről lenne szó + tanulmányaim során autocad és társai(de nem számottevően). Sokat utazom,tehát a hordozhatóság fontos szempont. Emiatt az Air-t választanám,de min 3 évre venném a gépet és ugye az Air-t nem tudom bővíteni a tárhelyet leszámítva. Az Air mellett számomra még a jobb kijelző szól. A Pro viszont bővíthetőbb és valamivel erősebb hardverrel rendelkezik de kicsit lassab talán érzése,gondolom a hdd miatt.Természetesen első gépnek használnám. Kérdés: ezen igények ismeretében Ti személy szerint melyiket választanátok?
Szerk: Sarkalatos pont lenne számomra a két kijelző közti különbség. Akinek esetleg Pro-ja van elmondhatná,hogy betekintési szög tekintetében hogy muzsikál.
[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
válasz makaveli666 #5950 üzenetére
Kössz a gyors választ! Igazából a bővíthetőség kérdését pontosítanám. Ki mit gondol arról,hogy 3 év múlva elég lesz-e a 4gb ram a kellemes működéshez vagy több memóriára lehet szükség? Tudom senki sem lát a jövőbe vagy csak én vagyok tájékozatlan,na de tréfát félretéve,nálam biztos van aki jobban benne van a szoftverfejlesztésben és jobban jósolhat ilyen témában. Tőled még annyit kérdeznék,ha nem gond,hogy ha megdolgoztatod ,akkor milyen hangos a hűtés?
-
M.Eriksen
tag
válasz makaveli666 #5952 üzenetére
Akkor a hang kérdésében megnyugodtam. Nem felelőtlenségből jelentem ki,hanem ennyi pénzért szeretném tovább használni. Ha nem is én,de családban maradna aktív használatban. Mindig fognak újabb gépek jönni,persze,jó lenne mindig követni,de nem látom azt most, hogy erre lehetőségem lenne a közelebbi jövőben.
-
M.Eriksen
tag
válasz M.Eriksen #5949 üzenetére
Ma megnéztem élőben is a két gépet,kicsit alaposabban. Főként a kijelzőkre koncentráltam. Meglepődtem. Eddig csak külön-külön láttam a két a gépet, és igazából semmi negatívumot nem tudtam felhozni egyik vagy másik kijelzőre sem. Most volt szerencsém side to side látni a különbségeket,mert hogy vannak. Az Air-nél böngészés közben jön ki legjobban a nagyobb felbontás,de igazából sok előnnyel nem jár szvsz. A Pro valóban jobban tükröződik,ami néha zavaró lehet,de teljes fényerőn számomra elfogadható volt. (mondjuk ezt nehezen tudtam tesztelni a bolt megvilágítása miatt) Amin igazából meglepődtem,hogy sok tesztben, amit olvastam,néztem 95%-ban az Air display-t jobbnak titulálták.(könnyen elfogadható volt a puszta számok és adatok tükrében). Számomra szebbnek tűnt a Pro. Valahogy mélyebbek,teltebbek voltak a színek. A betekintési szög kicsit jobb volt,de ez erősen szubjektív. Tömegre a Pro is egészen baráti,de azért a 1.32 kg magáért beszél. Jelenleg a Pro felé hajlok. Más is tapasztalt ilyesmiket?
OFF: A T-mobile-nál most szerepel a kínálatban a kifutó Pro. Azt írják SnowLeo van rajta. Megkérdeztem ma egy nagyon jól informált kollegát,hogy így van-e. "Sajnálom,ezt így én nem tudom. Jelenleg a 23-as {kiejtés:macbok pro}-ból nincs itt raktáron.Talán az internetről tud rendelni. " Amúgy segítőkész volt másik ügyben,nem volt problem,de ez azért mosolyogtató szituáció volt. Resellereknél Lion van a kifutó szérián is. Lehet,hogy ők egyénileg tették rá, és gyáraliag Snow Leo-val jönnek? A július utáni darabok nem alapból az új rendszerrel van?
Sorry a kisregényekért[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
válasz Solar_Wind #5958 üzenetére
Elmondanád miben tetszett jobban? Pusztán a felbontás? Felbontás nem elhanyagolható valóban. Második gépnek én is az Air-t választanám. Amúgy grat az új masinához,leld örömöd benne Ja amúgy azt megnéznéd nekem,ha már használod az eszközt,hogy App Store-ban mennyi a Lion? 29.99-re emlékszem,de lehet tévedek(ez persze dollár). SSD-t lehet tenni a Pro-ba is,sőt HDD + SSD kombó is megy,ekkor persze a superdrive-nak búcsút kell inteni,nem mintha akkora szívfájdalom lenne ezt megtenni.
-
M.Eriksen
tag
válasz Solar_Wind #5968 üzenetére
Igaz,valóban már említetted. My bad. Azt olvastátok,hogy elvileg 16GB ramot kezel a kifutó 13-as Pro? Nincs szükségem ennyire persze,de jövőállás szempontjából nem rossz dolog(ha igaz)
-
M.Eriksen
tag
A kiterjesztett garanciát 1 éven belül bármikor megvehetem vagy van valamilyen kisebb időkorlát?
-
M.Eriksen
tag
Úgy tudom ez a memória jó a 2011 early macbook pro-ba. Ennyiért megéri a Corsair?
Ez az 1 év garancia furcsa.[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
Ti melyik ramot javasolnátok (ár-érték arány)?
-
M.Eriksen
tag
Vásárlás előtt, szvsz biztos jobban informálódnék. Ebből a szituációból nem árt tanulni.
-
M.Eriksen
tag
Mától én is beléptem a "klubba" egy 15-ös Macbook Pro-val.
-
M.Eriksen
tag
A pro-m kijelzője az alsó részén fekete képernyőnél világos,de engem nem zavar,mivel van egy acer is itthon,az 10-szer jobban teszi ezt. Szerintem a mai kijelzők mindegyike teszi ezt,bár más más mértékben.
-
M.Eriksen
tag
Finderben cmd+K,beírod: smb://(wines pc neve)/megosztási mappád elérési helye és már finderben látod is és lehet is másolni a win-es gépről gyönyörűen.
-
M.Eriksen
tag
A Macbook Pro-m nagyon furcsa kerregő hangot kezdett el adni egyik percről a másikra. Mintha a ventilátor adná ki a hangot és nem tudom mitől lehet ez. Az asztalon még semmi ilyen hangot nem adott ki,mikor áthelyeztem az ágyra akkor kezdte el. Kikapcsolásnál nem hirtelen szűnik meg hanem lassul,tehát olyasmi mikor a ventilátor leáll. Valaki tapasztalt már ilyet? Megőrülök tőle...kerreg,mint egy traktor az alig 1 hetes gép...
-
M.Eriksen
tag
-
M.Eriksen
tag
Valaki nem tudja véletlnül,hogy Budapesten a belvárosban hol lehet olyan ph00-ás csavarhúzót venni,ami a macbook pro-hoz kell(early 2011)? Ma vettem egy ph00-at,de nagy. Elég idegesítő,mert itt figyel a 8 GB ram,meg a furcsa hang forrását is jó lenne megtudni.
-
M.Eriksen
tag
válasz bLaCkDoGoNe #6310 üzenetére
Csatlakoznék én is. Eleinte furcsa volt,de ha hosszabb ideig használod megszakítás nélkül nagyon könnyeddé válik a kezelése és a gesztusok használata igazán gördülékenyen működik. Én magicprefs-et használok.Most már nem cserélném le másik egérre.
A Better Touch Tool jobb? Ha igen miben?
[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
Valaki nézi élőben a Superbowl-t?
-
M.Eriksen
tag
válasz mariomahmoud #7044 üzenetére
Ez igaz. Eddig nem tűnt fel annyira,de a youtube videók csak nálam akadoznak elég nagy százalékban lion alatt? A vassal nincs gond,2011 early 15-ös pro.
-
M.Eriksen
tag
Érdekes. Olvastam,hogy másnak is volt ilyesmi problémája már,de megoldást még nem láttam. Nem mindig jelentkezik,de eléggé zavaró.
-
M.Eriksen
tag
válasz Phantomhive #7053 üzenetére
Sajnos nálam nem csak 1080p. Itt valami szoftveres problem lehet. De Safariban valóban nem csinálja. Elég kiábrándító azért,hogy egy 480p videót nem lehet élvezhetően nézni,kb 4-5 mp-ként akad. De teljesen random módon teszi ezt. Van hogy 1 hétig egyszer sem. Onyx-al csináltam már párszor tisztítást,de nem történt változás,bár ez nem tudom segítene-e egyáltalán.
-
M.Eriksen
tag
válasz Phantomhive #7056 üzenetére
Jól gondolod. Hát a flash-ről tudom, hogy kuka,de nem lehet mindig kikerülni.
-
M.Eriksen
tag
válasz Phantomhive #7061 üzenetére
Én is átraktam,de teljesen felejtős a történet. Legalábbis még egy ideig biztos.
-
M.Eriksen
tag
Számomra kicsit furcsán jelzi ki az akksi százalékát. 29 ciklus ,95% és 4 hónapos a gép.
-
M.Eriksen
tag
válasz Endruboy007 #7923 üzenetére
Véletlen a 3 órás időpont vagy NBA döntő ott is?
-
M.Eriksen
tag
Ma kitisztítottam egy kicsit a gépet. Meglepően gyorsan összeszedi a port a két ventilátor. Egész szép mennyiség távozott belőlük a magasnyomású levegővel. Próbálok ügyelni arra,hogy ne legyen poros a gép,de úgy látszik nem elég jól. Most átlagban 8 fokkal hűvösebb.Amúgy egy bő fél éves gépről van szó.
-
M.Eriksen
tag
válasz boros.denes #8491 üzenetére
11,6 kicsi bármilyen képi munkára szerintem. De egy ilyen kis gép + külső monitor kombó nem rossz választás,persze akkor,ha nincs állandó utazás.
-
M.Eriksen
tag
válasz boros.denes #8498 üzenetére
Én is mérnöknek tanulok és szerintem tervezőprogramok használata azon a kis kijelzőn idegörlő. Csak úgy javasolnám Neked ezt a gépet,ha monitorra kötöd mikor autocad-et vagy ps-t használsz. Amúgy előadásokon meg mászkálás közben kiváló a kis macbook.
-
M.Eriksen
tag
Ez a "puma" nagyon bejön eddig. Sokkal gördülékenyebb,mint a Lion,pedig az sem volt lassú. Ez a értesítő cucc is egész kellemes. Megérte váltani. Többiknek is hasonló a tapasztalata? 2011 early mbp 15
-
M.Eriksen
tag
Allow this website to use space on your disk? Ezt a kérdsét túl sokszor kapom meg a Safari 6-ban. Ezt,hogy lehetne megszűntetni?
-
M.Eriksen
tag
Elvileg a korábbi verziókban be lehetett állítani,hogy 10mb legyen a storage a safarinak,de a 6-ban nem találom sehol ezt a lehetőséget. Most nehogy már az legyen,hogy válogatnom kell a látogatható lapok között,ha ezt nem szeretném látni. Amúgy az sem megoldás,hogy eddig nem látogatott lapra nem megyek,mert pl. az index.hu látogatásakor mindig ez jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
Valaki nem cserélné el a 11-es macbook air-ét egy 15-ös macbook pro-ra(8hónapos) értékegyeztetéssel? privátban jelezzen,akit érdekel. bocs az offért
-
M.Eriksen
tag
Nekem a T-mobile honlapján nem sikerül 0-t írnom se chrome-al se safari-val. Pedig nem lenne rossz ha betudnék lépni a my t-mobile felületre. Más is tapasztalt ilyet? Ja és beilleszteni sem tudom sehogy sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest