-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmno
őstag
válasz
Yiggdrasil #40397 üzenetére
1000 ciklusig bírják ezek elvileg.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #40397 üzenetére
Igen, az még teljesen jó. Akkor hajrá, ha ennyire jó áron van, kár lenne kihagyni
-
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #40395 üzenetére
464 ciklus pedig nem kevés, nézz rá Coconut Batteryvel vagy iStat Menus-zel, hogy tényleg megfelelő állapotú-e.
Ha nem tűnt fel 1 nap alatt, hogy gyenge lenne, akkor úgy tűnik, hogy a te felhasználási igényeidnek megfelel ez a gép, szóval ha tényleg jó áron van, vágj bele, max ha kevés lenne, ki tudsz belőle szállni minimális veszteséggel. -
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #40386 üzenetére
Az i7 nem igazán éri meg a felárat, mert szinte alig hoz teljesítménynövekedést, cserébe jóval drágább újonnan, bár használtan nyilván változó, hogy mekkora felárat kérnek érte.
A HD4000-nél már jobb a helyzet lényegesen, mint a 3000-nél, de voltak panaszok arra a sorozatra is, bár vannak, akik még mindig elégedetlenek a retinák grafikus teljesítménye miatt, mondjuk ez már inkább szoftveres okokból fakad, nem hardveres gyengeségből.
Mindenképp próbáld ki élőben, hiszen elsősorban rajtad múlik, hogy számodra mi a megfelelő választás, mi elég még és mi nem.
Nincs harag, de nem véletlenül szerepel az az aláírásomban, ami, a témába vágó kérdéseknek a fórumban a helye, nem privátban. -
Peetey91
senior tag
válasz
Yiggdrasil #39879 üzenetére
VLC, felirat letöltésére pedig Subtitles. Utóbbi fizetős de szerintem megérte, nem ismerek ingyenes alternativát.
-
lmno
őstag
válasz
Yiggdrasil #39879 üzenetére
VLC
-
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #39628 üzenetére
Igen
-
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #39625 üzenetére
A leírt felhasználási módra én retina Pro-t vennék, főleg a fotószerkesztéshez jól jön a fényévekkel jobb kijelző, illetve a játékhoz sem árt a plusz kraft.
360-ból kijön egy új Air 8GB RAM-mal az iStyle-nál, de 350-ért kapsz aprón vadiúj, bontatlan Pro-t is, ami még jobb vétel és pont belefér a keretedbe. -
Ragnar95
félisten
válasz
Yiggdrasil #39623 üzenetére
A 2 legfontosabb tényező, amit nem írtál az a pénzügyi keret és a felhasználási mód.
Azt én erős kijelentésnek érzem, hogy 2013-asnál régebbi Airt ne vegyen az ember, mivel vásárláskor ellenőrizhető az akku állapota és simán lehet hogy szinte végig konnektorról volt használva a gép, így alig romlott az akku.
Airből bármely i5-ös modell (tehát 2011-es vagy újabb) megfelelő lehet még pár évig.
Retina Pro-ból az első szériát nem szokták ajánlani, mert annak voltak gyermekbetegségei, szóval 2013-as szériától már ajánlottak, főleg a late 2013 sorozat mind 13", mind 15"-os méretben, mert ezek már Iris IGP-ekkel jöttek ki. -
bmakszim
senior tag
válasz
Yiggdrasil #39517 üzenetére
Szerintem az SSD-t külföldről rendelve sokkal olcsóbban is megúszhatnád. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, azt csak te tudod megválaszolni magadnak.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Yiggdrasil #33498 üzenetére
Adapter teljesitmenye lehet magasabb, attol meg annyit vesz fel a keszulek amire szuksege van. Gond inkabb forditott esetben szokott lenni, ha tobbet szeretne mint amit biztositani tud az adapter.
Inkabb a foldeles iranyabol kozelitenem meg en is. Mindegyik konektorral csinalja?
Nekem ugyanezt csinalja, miota osszetortem (ujra osszeraktam). At kell majd emiatt neznem... ? Kulso behatas erte a tied
-
rjg
őstag
válasz
Megtaláltam a topikot, ezt olvasd végig.
-
rjg
őstag
válasz
Szerintem Ragnar téved. Nekem anno az MBP-nál - és többeknek is a fórumok alapján - előjött ez a jelenség a gyári töltő használatával is. A gond a használt elektromos hálózatból vagy annak földelési gondjaiból aggódott. A megoldásra nem emlékszem, rá kellene keresni a beszmac-en.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Azért csinálja, mert nem megfelelő teljesítményű táppal töltöd és túl nagy áramerősség jut a gépbe, amit ahogy hozzáérsz, a tested vezet el.
Nem véletlenül adott teljesítményű tápokat adnak az adott modellekhez... -
tDr1v3r
veterán
válasz
Yiggdrasil #31574 üzenetére
A 2011-eseknél nagyon para. Én szemezgettem velük hónapokig, utánanéztem a mi-hogy részének de tényleg nagyon rémisztő az összkép. Talán bevállalható egy gép ha olyantól veszed aki annyira nem stresszelte (itthon nem hiszem hogy találsz olyat, nagyon sokan munkára vették a gépet), aztán alapos takarítás, újrapasztázás után használhatnád de utána illendő lenne 3 havonta kiporolni és évente pasztázni hogy sokáig jó legyen a gép. Meg azért odafigyeléssel használni eleve, ügyelve arra hogy sokáig ne legyen terhelve és jól szellőző helyen legyen. Szerintem ez marhára kompromisszumos, én ezért sem ugrottam bele.
Nekem a 2011-2012 Air-el az a problémám hogy nem Haswell-esek, az a processzor kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegedik és eleve HD5000-es GPU van benne. Így inkább a 2013/2014-es széria ajánlott részemről.
Dual VGA-t nem kell erőltetni szerintem, de Intel HD4000 (2012) alatt ne nézz gépet. De őszintén megmondva még talán az is kevés lehet a könnyed működéshez Yosemite alatt... de most fogok azzal gépet vásárolni (non-Retina MBP), majd írok be tapasztalatokat ha meglesz a gép.
Alapvetőleg ha Mavericks-en maradsz akkor egy HD3000-es Pro is elég, ezek azért relative olcsók már manapság (láttam pár hete 170-ért is jó állapotút, bár ANSI billentyűzettel) de az Yosemite-vel már csúnyán belassul animációk folyamatossága terén.
Vásárolni meg Hardverapró, Beszeljukmac apró, Almapiac és Almapró.
[ Szerkesztve ]
-
pana0017
senior tag
válasz
Yiggdrasil #31574 üzenetére
Utolsó kérdésedre: itt Hardveraprón nézegess, a legtöbb eladó megbízható, látható az értékelésükön is. Esetleg a beszéljükmac ajánlott még, de itt nem tudok ilyen jól ellenőrizni őket.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Yiggdrasil #31563 üzenetére
2013-14 MacBook Air, vagy 2012 Pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% Intel Core 7 150U 10Mag 16/512 2K OLED+ Toll
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia